Zlomený kotník. Jak dlouho vás bolel?

deniscam
21. lis 2023

Zdravím, dnes jsem 10 den v sádře se zlomeným vnějším kotníkem.. dodnes sem občas při špatném natočení nohy kotník chvíli cítila,ale dnes se mi kotník dře o sádru.. cítím to víc než když jindy.. nevím zda je to normální že je ještě nějak oteklý,nebo co se děje.. jen se bojím,aby se mi ta kost neposunula.. kotník nemám snad úplně přelomený ale nějak nalomený..to si nejsem jistá. Zkušenosti? Jaké pocity jste měli vy? Jak dlouho Vás to bolelo?

konidana
21. lis 2023

@deniscam uz je to teda davno,bylo mi 20. Bolelo mi to asi prvni 2 az 3 dny v sadre a pak dobry. Chodila jsem s tim pak pres pul prahy do skoly na prednasky, pze doma sem se nudila. Mela jsem vysokou sadru, francouzsky hole a ke zlomenymu/nastiplymu kotniku jsem mela zlomenou i lytkovou kost. Sadra klasicky 6 tydnu. Noha mi trochu natykala a bolela pri stani. Ruzne jsem si ji podkladala do vysky

1pomnenka
21. lis 2023

Teď máš teprve sádrovou dlahu, ne? Sádru ti teprve dají. Kotník jsem měla oteklý ještě 14 dní po sundání sádry. Sádru jsem měla pod koleno. Nebolelo to, ale cítila jsem brnění při špatném pohybu nebo napnutí nohy. Kotník pak hodně zatuhlý a byla jsem vděčná za rehabilitace.

deniscam
autor
21. lis 2023

@1pomnenka já mám už sádru tu mi dali hned po týdnu.. a teď mi to bolí jak kdyby mi na tom kotník někdo tlačil.. no zas nechci jet do nemocnice a dělat hysterku .jen moje noční můra je,že zjistí že to špatně srostlo a budu doma v sádře o 2 měsíce dýl..už teď se hrozně nudím a hlavně jsem doma zadarmo.. potřebuju co nejdřív do práce.

elialen
21. lis 2023

@deniscam mně nedali sádru, jelikož jsem tlustá a obávali se embólie. Nicméně jsem na tu nohu vůbec nesměla došlápnout cca měsíc. Měla jsem jen zlomený zobáček na vnějším kotníku, který ten kotník drží pohromadě. Po měsíci krásně srostlé. Užívala jsem Vigantolvit. Nicméně otok mám dodnes po cca 3 letech. Rozcházela jsem to další měsíc.

jancazao
21. lis 2023

@deniscam já mám teda "jen" natažené vazy v kotníku. Ještě se léčím. 29.9. se mi to stalo, do 3.11. ortéza a zákaz došlapu na nohu, chůze jen o berlích. Rehabilitace mi nenapsali, takže jsem se snažila cvičit podle videí na YouTube. Vůbec to nešlo, tak jsem šla k fyzioterapeutovi a jednu návštěvu si zaplatila.
Ten mi řekl, že to mám úplně tuhé, že bych to nikdy sama nerozcvičila. Hned potom jsem si u doktora rehabilitace vyprosila a teď po 4. návštěvě to je mnohem lepší a skoro to nebolí.
Přeju, ať se ti to co nejrychleji a nejlépe zahojí 🍀

konidana
22. lis 2023

@deniscam spis muze byt sadra kriva a fakt te tlaci. Asi bych jela to zkonrolovat.