Holky, poradte, kojím už 13 měsíců a hodně mě bolí chodidla, jako kdyby byly stuhlé...měla jsem ted nedavno dokonce unavovou zlomeninu nártu...jen tak ti prdne kost, no a ted to vypada, že mě prdla i druhá kost na nártu...může to být nedostatkem vápníku, když kojím???, u prvního jsme měla cca po roce kojení podobné problémy, jen tedy nebyly zlomeniny
Já měla dost podobné problémy a to kojím jen 8 měsíců. Jediné, co mi pomohlo, byla kombinace kelpu a makového oleje. Tedy jód a vápník (přírodní, ne v tabletách). Jinak nic nepomáhalo...
Hodně hodně máku, vit D,K a dologran
No ja kojim uz 18m a unava uz silene. A mam strasnou chut na mak a mleko 🙂 kojit prestat zatim nejde :( zavislak
@elu Klidně to může být nedostatkem vápníku, a to i kdybyste nekojila, pokud ho nepřijímáte. Pozor na mylné tvrzení, že je třeba přijímat vápník z mléka, pro člověka vstřebatelného vápníku je v něm málo. Doplňujte konzumací máku. Například makové mléko je super.
A neberes doplnek stravy vitamin D? Proti ridnuti kosti? Muze ti chybet..
vápník v tabletách je na houno. ten se do těla skoro vůbec nevstřebá. nejlepší je snad mák. mlíčný věci třeba ani tolik ne, jak se tvrdí.
a přitvrdit s Déčkem - využij toho, že je pořád krásně slunce.
Ja kojila 14mesicu,z toho 8mesicu plne. Pak 2mesice pauza, protoze uz jsem byla zase v 7.mesici a po porodu po te 2mesicni pauze opet plne kojim. Telo si bere dan, uzivit ty dve princezny co nejprv rostly v brisku a pak si to braly resp jedna bere doted, me stalo asi milion vlasu, 8 kazu a to opravdu dbam na zubni hygienu a jeden zlomenej prst. V zivote jsem tolikrat spadla a nic a ted takova prkotina a prst v sadre. Snazim se doplnovat miberaly,vitaminy, ale asi nestiham. 🙂 Takze si myslim, ze Tve zlomeniny muzou s kohebim urcite souviset.
Jo slunicka letos bylo dost, co jsem ale v praci, v kancelari, moc jsem si ho neuzila ☹
A tak jsi brala tedy nejaky doplnek? Ted to docela resim, chci prave taky nejaky koupit nasi babicce, s pribivajicim vekem uz se tolik vitamin D netvoří a ze je tolik potreba.
Nasla jsem neco o vigantolvit.cz je to neco noveho a hodne lidi to prave takhle bere prez zimu..
Ano, nej bych zacala,doplnit do tela vitamin D!
Ve strave to nestaci? Takze nejake doplnky stravy?
Malo kdy to staci, je lepsi to trochu podporit doplnky stravy.
no jasně, že může. Pomůže zvýšit příjem vápníku (tablety) a pohyb, vyloučit kolové nápoje a možná i přestat kojit..