Zlepšila se někomu pleť otěhotněním?

tynka1986
26. črc 2018

Ahoj holky,

mám trošku neobvyklý dotaz 🙂
Celý život trpím na hormonální akné, podkožní boláky, nic mi na to nezabírá, každé ráno se tvoří nové, nepomáhá ani kožní (je mi 30 pryč), jediná doba, kdy bylo akné pryč, když jsem ve 20 cca 2 roky brala hormonální antikoncepci.

Teď se mi během pár dní pleť neuvěřitelně zlepšila...nemám skoro nic a nic se netvoří...zničehonic...

už je to 4 týdny a trvá to...je to absolutně neuveřitelné...

přemýšlela jsem, jestli nemůžu být těhotná...podle propočtu bych mohla být cca v tom 4 tt kdyby ano, ale test mám negativní...

Má někdo podobnou zkušenost? Dá se to vysvětlit ještě něčím jiným?

Nechápu na co jiného by mohla moje pleť takhle zareagovat když krom antikoncepce nezabralo nikdy nic...?

Moc děkuji za názory a zkušenosti 🙂

whitechocolate
26. črc 2018

Ano, dvakrát v těhotenství bez jakéhokoliv akné.Ale tak rychle se to neprojevilo, až po prvním trimestru pokaždé.

leniczka23
26. črc 2018

Me plet ani ne, jen nehty a neu eritelne mi rostly vlasy..ale.znam i pripady kdy se zlepsila.plet. Ale spis az druhy trimestr. Nicmene kdyby si byla tehule test by to uz nejspis ukazal. Nebo mas zpozdeni?
Trpim na ekzemy atd a ted jak je hezky a neskace pocasi a teploty tak mam taky plet uplne super. Vzdy kdyu je leto, sviti slunko a neskacou teploty hooodne se mi to zlepsi.

astyna
26. črc 2018

no jejej, nejkrásnější jsem byla v očekávání prvního syna 🙂

badyr
26. črc 2018

V těhotenství jsem měla nejlepší pleť a i vlasy, tak krásné vlasy jsem neměla ani nepamatuju. Špatnou zprávou je, že po porodu jsem začala vypadat opět jako puberťák, zlepšilo se opět, jak jsem začala brát antikoncepci.

lobella
26. črc 2018

Mam stejny problem, od 11 trpim na stredne tezke akne, nikdy nic nepomohlo, kozni, zmena stravy, antikoncepce to mirnila, ze jsem mohla mezi lidi ale stejne hodne problematicka, pak jsem vysadila a ac po vysazeni se plet zhorsuje, mne se zacala zlepsovat, pul roku po vysazeni jsem otehotnela a plet se porad lepsi a lepsi, pupinky se nedelaji takrka vubec, tak jedine co mi po akne zbylo jsou fleky, tak snad se mi uz nevrati a fleky casem roky zmizi🙂

petrisorkaa
26. črc 2018

Tiež mi úplne zmizlo akné v tehotenstve a už sú to dva roky a stále mám od neho pokoj😉 Všetci samozrejme, že určite čakám chlapca, keď sa mi tak zlepšila pleť🙂 Nemali pravdu, bolo dievčatko a pleť doteraz perfiš😉

balogis
26. črc 2018

Ja u druhého těhotenství měla supr plet,nemám ji nějak špatnou ani normálně,klasická smíšená sem tam se udělá někde pupinek ale nic velkého.V těhotenství mi ale všichni říkali,ze jsem jako vyzehlena,dle slov kamarádky sem vypadala prý jako čerstvě vylihnuta😂🐣

eflerovapetra
26. črc 2018

Já tedy čekám první miminko a chlapečka 🙂 hrozně jsem trpěla na akné, hormonální antikoncepce mi zabrala tak nějak ne úplně,ale co jsem otěhotněla tak se mi pleť krásně srovnala změny jsem viděla tak ke konci prvního trimestru?? Ale nechci kecat. Teď jsem v 6 měsíci a pleť krásná 🙂 i vlasy a nehty rostou hrozně rychle :-P

evee24
26. črc 2018

Já teda prvne před testem silene akné. I na zádech fuj 😀 ale pak sem mela pleť čistou a vlasy krásný. Prý holky berou krásu a ze ja mela čistou pleť 😃byla to holka jak vysita. Ale je pravda ze az po prvním trimestru.

evakaspar
26. črc 2018

u synu sem mela plet ja miminko a vlasy uzasne huste. Ted s holcickou mam plet silenou, vyskakuji mi fkeky hnede takze se slunku vyhybam a je mastna a pupinkova a vlasy taktez hruza plus lamave nehty 😕

veronikaveronikaveronika
26. črc 2018

Já teda mám pleť hrozbou taky a v tehu to bylo peklo ještě větší. 🤔 Jsem zvědavá na příští tehu stli se to zlepší. Moc nedoufam.. Pokud nejsi těhotná a přijdeš na to jak jsi to udělala dej vědět. Udělám to samé 😉🙂 🙂🙂🙂👍

maximaty
26. črc 2018

U prvního těhotenství před 12ti lety jsem byla krásná, pleť, vlasy, pokožka... zářila jsem jak hvězda... teď jsem podruhé těhotná a v 35ti letech mám pořád nějakou vyrazku, pupínky, padají mi vlasy, mám mastnou pleť.. a to dbam na výživu, na kosmetiku... hormony se mi zblaznily ... (čekám zase kluka, takže v pohlaví mimca to není)

lazuli35
26. črc 2018

Já mám dost čerstvou zkušenost. Když se mi posledně blížil termín MS, vždy jsem byla dost mastná a samý pupínek. Teď nic. Takže jsem 5 dní po zpoždění zjistila, že jsem těhotná. Nicméně to bohužel nedopadlo a pleť na to okamžitě zareagovala. Ale ne už tak jako vždy předtím. Takže já můžu říct, že se mi pleť těhotenstvím zlepšila. Snad mě to brzy potká znovu, obojí 😊

tynka1986
autor
26. črc 2018

Holky moc dekuji za odpovedi!!! Urcite dam vedet jak to dopadlo, test zatim negativni, tak uvidime jestli se to jeste potvrdi nebo ne, kazdopadne tu plet nechapu, a pokud to neni otehotnenim, tak budu patrat jak diva cim to je a dam vedet, protoze je to fakt neskutecne, jako zazrak...nechapu...neco se urcite zmenit muselo...

ja jsem napsala ten nadpis tak, ze to zni ze se ptam primo na tehotenstvi...coz ano, ale jeste by me zajimalo, jestli ma nekdo zkusenost ze se plet takhle nahle zlepsila necim jinym??? (Krom antikoncepce a leku...., masticek od koznik a jinych vlivu?)

lobella
27. črc 2018

Jinak tim co to bude to nebude nejak smerodatne, kdyz mamka cekala me, mela plet ry krasnou, kdyz brachu, tak hroznoukamaradka ceka kluka jako mela jeji segra a obe byly osypane a to ani jedna nemela nikdy problematickou plet, rikala jsem si, ze kdyz se mi vycistila bude to kluk, ted uz si ale nejsem jista temi tvrzenimi, mno my pohlavi vedet nechceme, tak uvidime v listopadu😀

kepu
27. črc 2018

@tynka1986 po otehotneni se mi plet jeste zhorsila po prvnim trimestru se to na chvilku zlepsilo a ted ve tretim se mi delaji takovy ty mega bolaci pod kuzi hlavne na brade ....a vubec se toho neda zbavit ...

kepu
27. črc 2018

@lobella jak jsem psala ...na plet trpim bolaky mam vsude jsem mastna a celkove osklivejsi .... A cekame chlapaka ... 👍

kepu
27. črc 2018

@tynka1986 jo a jeste kdyz ctu komenty tak mam zkusenost ze se mi hodne zlepsila plet po vynechani sacharidu ve strave ...😉

terez07
27. črc 2018

Mne sa výrazne zlepšila a vydržal aj po pôrode,už nemám žiaden problém..a to som čakala holcicku.

bayt
27. črc 2018

@tynka1986 Mně se naopak na začátku těhotenství zhoršila, takové boláky jako tehdy jsem teda od puberty neměla. Naštěstí jen dočasně...Ale věřím, že těhotenství může mít u někoho zase opačný efekt. Jinak až nebudeš kojit, tak na akné doporučuji Roacuttane nebo nejdřív možná zkusit antibiotika. Je fakt zbytečné se takhle trápit.

karuna44
27. črc 2018

Já jsem měla první 3 měsíce strašnou pleť, ale potom se to hrozně zlepšilo, že tak hezkou pleť jsem neměla ani nepamatuju 😃 ( aktuálně 34tt)

soleilll
27. črc 2018

Na začátku těhotenství s dcerou se mi naopak ještě víc mastily vlasy i pleť, mnohem víc, než normálně. Asi první 2 měsíce. Ve druhé půlce těh. se to srovnalo a vlasy jsem měla krásně husté a pevné. Bohužel všechny 3 měs. po porodu postupně vypadaly a asi za dalšího půl roku se vrátily do normálu. S vlasama jsem to měla stejně i při těhotenství se synem, jak na tom byla pleť si nepomatuju, takže asi žádné větší výkyvy. Nehty mám standardně pevné, při těhotenstvích se nic nezměnilo.
Určitě je možné, že pokožka zareagovala na hormonální změny, chvíli počkej a uvidíš. Každopádně tenhle stav je jen dočasný, bohužel. 🙂

ceekanka
15. srp 2018

Také mám vždy při těhu bezvadnou pleť. Jen mi při prvním naskákaly pihy. Některé se vytratily a pár jich zůstalo. A teď jsem pihovatá úplně 😀 I nové znaménka vyskakují. Na nehteh a vlasech nepozoruji bohužel nic. Měla jsem vždycky mrak vlasů- kadeřnice byly v sedmém nebi když jsem přišla. Ale po porodu mi začaly šíleně padat. Asi i stresem. Padají mi pořád,asi už ne tolik, ale ani teď, při druhém těhu nevidím nějakou změnu..