Zjištění průchodnosti vejcovodů. Je to bolestivé?

simpar
13. črc 2020

Ahoj,

mám jít na zjištění průchodnosti vejcovodů. Na internetu jsem si našla, jak takové vyšetření probíhá. A tak se chci zeptat, je to bolestivé? Pokud ano, k čemu byste tuto bolest přiřovnaly? Děkuju moc 🙂

petulkadodo
13. črc 2020

@simpar Je to spíš trochu nepříjemné než vysloveně bolestivé. Když prochází kanyla čípkem, je to pocit, jako když začíná menstruace. Samotnou kontrastní látku pak už necítíš.

besi114
13. črc 2020

@simpar ahoj, byla jsem na tom a nebolelo to vůbec, bylo to spíš jen nepříjemné.

simpar
autor
13. črc 2020

Vy, co jste měly nebo máte tělísko a byly na tom, dá se to přirovnat k zavádění?

klokanka31
13. črc 2020

@simpar Moje švagrová na tom byla, ale té to dělali v narkóze.

anita003
13. črc 2020

Mně to taky dělali pod narkózou, ale bolest potom teda hrozná...

piggy123
13. črc 2020

Byla jsem na testu průchodnosti vejcovodů metodou HyCoSy a bolelo to jako menstruace. Celkově vyšetření bylo v pohodě a dalo se to snést. Okamžitě po vyšetření doporučuju si vzít vložku, protože ta tekutina vytéká...

mona91
13. črc 2020

@simpar je to nepříjemné já teda cítila bolestivý tlak při tom jak tlačili kontraste a najednou pocit tepla což kontrast dela, ale žádné dramo. Když jsem četla na internetu co a jak než jsem na to šla byla jsem trochu vydesena všude jak to strašně boli. Teda i v gennetu mi říkali ze to boli ze ať si zaridim odvoz, tak jsem si ho zařídila ale žádné dramo, odridila bych si to domu sama. Cele to trvalo asi 20 minut včetně ultrazvuku před.

malenka3
14. črc 2020

Byla jsem na HyCoSy a přišlo mi to jako normální gynekologické vyšetření, nic extra, jen takový trochu větší tlak. Dalo se to vydržet úplně v pohodě a že já jsem extra citlivka.