Zhoršení jizvy na krku v těhotenství. Může mít těhu a poporodní stav na to takový vliv?

skarma007
4. říj 2021

Ahoj holky, pred rokem jsem si nechala delat korekci male jizvy na krku laserem. Pred 4 lety jsem tam mela nějaký červený utvar a sla na laser. Co jsem byla těhotná, tak ta jizva vypadá hur a hur, je ruda, vystoupla, vetsi jak předtim, takovou jizvu jsem před korekci nemela. Nyni jsem tyden po porodu. Sadlo atd jsem zkoušela, spíš to vic zrudlo a napuchlo. Zacalo se to zhoršovat od 2.trimestru.
Muze mit tehotenstvi a po porodu takovy vliv na hojeni jizvy? Jsem z toho nešťastná, ta jizva je na krku. A je dost videt.

lida9
4. říj 2021

za me na fotce zadnou jizvu nevidim😀 ale tos asi slyset nechtela... myslim, ze hormony mohou rozhodit hodne veci, pokud ti to tak moc vadi, resila bych znovu treba rok po porodu, do te doby se toho muze hodne zmenit... moje jizvy na nohou se ruzne nalevaji tekutinou a zase mizi, podle me jak se jim chce, zadne souvislosti jsem nevypozorovala, a to ani v tehu...

skarma007
autor
4. říj 2021

@lida9 ono to je bohužel dost vidě, jeste jak je ruda 😣 dekuju, zkusím pockat a davat dal ty náplasti a silikonovy gel... Uvidime no... Chce to asi cas, jen nechapu to zhoršení zhruba po pul roce od korekce... 🙂Asi hormony, kdo vi...

cilkat
5. říj 2021

Mě se v těhotenství kůže úplně změnila (víc akné a zároveň víc záděr a praskající kůže a pod...), Takže myslím, že to klidně těhotenstvím být může a minimálně do konce šestinedělí bych to fakt neřešila. (Přiznávám teda, že to, co vidím na fotce, bych neřešila vůbec, ale na to se neptas.)

skarma007
autor
6. říj 2021

@cilkat dekuji, asi to je opravdu možné. Ono na tom krku je to dost vidět a snižuje mi to teda sebevědomí 😣proto me to i vydesilo, ze po porodu je to horsi. Snad se to po šestinedělí zacne zlepšovat. Děkuji 🙂