Ženy po sterilizaci - zažil někdo?

bera28
30. črc 2018

Ahoj, prosím najde se tu nějaká maminka, která se nechala sterilizovat? Vážně zvažuji toto řešení, ale zatím jsem neměla možnost se o tom pobavit s někým, kdo to podstoupil. Můžete psát klidně do zpráv. Předem díky.

aronek
30. črc 2018

@bera28 ahoj, zatím jí nemám, ale s vekou pravděpodobností si ji nechám udělat v říjnu. Takže potom budu mít čerstvé info.

frndafrrr
30. črc 2018

Já se přidám, čeká mě to v lednu, rozhodnutá jsem napevno, ale ráda si přečtu reálné zkušenosti.

anetka1701
30. črc 2018

já si to nechala udělat u třetího cisare. Je to 5 měsíců, absolutne nelituju 😀

frndafrrr
30. črc 2018

@anetka1701 Můžu se zeptat, zda byl při hojení nějaký rozdíl, oproti jen císaři? Díky.

pavca1982
30. črc 2018

Sestřenice teď podstoupila sterilizaci je to pár dní.Co bys chtěla vědět?

bera28
autor
30. črc 2018

Holky, díky. Zajímalo by mě, jestli se po sterilizaci nějak změní cyklus nebo psychika. Já nemůžu vůbec žádnou antikoncepci, jediné jsem mohla, bylo tělísko, které mi ale po téměř 4 letech vypadlo. Teď jsem 2 měsíce po konizaci s tím, že na podzim bude nejspíš rekonizace, takže už ani tělísko nepřipadá v úvahu. A bohužel jsem schopná otěhotnět i přes Pharmatex krém, a to je mi přes 40. Takže už chci mít vážně pokoj.
A jak celý zákrok probíhá?

suzief
30. črc 2018

Ahoj, zkušenost nemám ale uvažuji o ni, ráda si přečtu postřehy dalších🙂

pavca1982
30. črc 2018

@bera28 Výkon dělali laparoskopicky v narkóze, jeden den nástup, druhý den výkon a třetí den domů.Na břiše má jen jednu malou ranku.

anetka1701
30. črc 2018

@frndafrrr hele vůbec 😁 klasickej hnus po cisari... ani o tom nijak nevim

bera28
autor
30. črc 2018

Holky a nevíte, jak je to s tím, že žena musí mít 3 děti nebo být po 2 nebo 3 císařích, aby to udělali? Případně mít závažné zdravotní důvody? Všude čtu něco jiného🤔🤔

pavca1982
30. črc 2018

@bera28 Sestřenka nemá děti žádné a je jí 33 let

babulinkab
30. črc 2018

@bera28 to už neplatí, je nový zákon od roku 2012, kdy to provedou ženě nad 21 let bez splnění těchto podmínek, ale musí to zaplatit - cena je kolem 15 tisíc

klea81
30. črc 2018

@bera28 po 40 je šance už hodně nízká, co kondom?

babulinkab
30. črc 2018

@klea81 mně teda je už přes čtyřicet, a podle toho, jak u mě probíhá ovulace, mi přijde, že šance jsou teda docela vysoké

dura175
30. črc 2018

@pavca1982 Hm, to je zajímavé s vaší sestřenkou. Můžete prozradit, nebo aspoň naznačit důvod?

Jsem totiž stejně stará, bezdětná. Loni mi diagnostikovali CKD 4, tzn. že otěhotnění nepřipadá v úvahu a kdo ví, zda bych vůbec otěhotněla, nebo donosila zdravé dítě. Antikoncepci nemůžu, z tělíska mám strach. Slyšela jsem, že ženy, které nerodily ani nebyly těhotné, můžou cítit větší bolest při zavádění. A kondomy jsou sice v danou chvíli nejlepší, ale je to otravné (a muž z toho taky není dvakrát nadšený, dokonce si myslím, že z toho vyplývá i jeho ztráta apetitu... ☹ )
No takže jsem uvažovala nad sterilizací taky a sháním různé info.

bera28
autor
30. črc 2018

@klea81 já jsem asi nějaká superplodná, podařilo se mi po čtyřicítce otěhotnět 4x!! Kondom nesnáším já i partner.

pavca1982
30. črc 2018

@dura175 Důvod je ten, že děti nechce.Já osobně to nepochopím, ale je to její volba.

klea81
30. črc 2018

@babulinkab Ovulace je až do přechodu, to neznamená sílu plodnosti, jen že probíhá cyklus. Moje gyne říká, že pravděpodobnost je jen pár procent.

klea81
30. črc 2018

@bera28 je to individuální, ale s věkem obecně plodnost rapidně klesá

klea81
30. črc 2018

@pavca1982 taky máme v rodině takovou dobrovolně bezdětnou, taky nechápu, ale respektuji ;o)

betelgeuzz
30. črc 2018

@babulinkab zaplatit si to musí každá, ne? Ale jinak je to jak píšeš, už nejsou podmínky, kolik musí mít žena dětí, aby jí udělali sterilizaci.
@klea81 40 mám příští rok, ale na tohle bych se rozhodně nespolíhala. každá žena to má jinak, je spousta žen, které bez problémů otěhotní po 40.

babulinkab
30. črc 2018

@betelgeuzz https://www.vitalia.cz/clanky/zena-ma-narok-na-...

@klea81 tak na to teda rozhodně spoléhat nebudu,

betelgeuzz
30. črc 2018

@babulinkab takže je to tak, jak píšu, hradí si ji sama, jen pokud jsou zdravotní důvody, tak je to hrazené.

dura175
30. črc 2018

Já se musím zastat těch dobrovolně bezdětných. Někdo prostě nemá ten mateřský pud. Tu touhu po dítěti. Prostě to tam není. A mít dítě jen z rozumu, na to si taky každý netroufne. Ono se říká, že až když je žena matkou, tak že to přijde. No, to možná ano, jen je to poněkud troufalý a odvážný čin k tomu, abych to zjistila. Když už se žena z nějakého důvodu rozhodne děti nemít, není to ze dne na den, předchází tomu spousta času, kdy na to myslí, zvažuje pro a proti. A jak jsem psala hned na začátku, všechny mateřský pud nemáme.
Navíc dnešní ženy jsou pod tlakem společnosti. Na jednu stranu nás okolí nutí děti mít, na druhou stranu se pořád opakuje, jak musí žena budovat kariéru. Samozřejmě, je to každého volba. Jen ne každý je natolik silný, aby nepodlehl tlaku okolí.
Sama na sobě cítím jisté stigma a opovržení. S mužem jsme děti neplánovali. Většinou nám nevěří, mávnou rukou a říkají: však to přijde. Nepřišlo. A když do toho vstoupila moje nemoc, napadlo mě, že to je znamení shůry. Že prostě já nejsem předurčená k tomu, abych děti měla.

Omlouvám se za filozofický elaborát, nějak jsem cítila potřebu to tu napsat...

pavca1982
30. črc 2018

@dura175 Já Ti rozumím jak to myslíš😉Každý to màme nastavené v sobě jinak je to tak.

klea81
31. črc 2018

@babulinkab já neříkám, že na to má někdo spoléhat, kondom mi ale přijde menší zlo než velká operace s anestezií

marcel89
2. srp 2018

Sterilizace byla po 3 sc ze zdravotních důvodů,takže jsem měla sterilizaci při posledním sc. Kdybych se nezeptala dr. tak o tym ani nevím takže v poho. Jinak MS mam normál jak v 15. akorát bez bolestí. Ja hradila ,500 za žádost jinak hradila pojišťovna.