Zase covid...Jak postupovat?

29. pro 2021

Dobry den, dnes na PCR testech nam obe dcery vysly pozitivni na covid. My s manzelem negativni, manzel bez priznaku, ja priznaky mam a mam i pozitivni antigenni test, jsem si jista, ze doslo k chybe PCR testu. Jak se nyni e Musime jit s manzelem na opetovny test za 5-7 dnu nebo se mi muze pocitat izolace od dnesniho dne, kdyz zustanu s holkama 14 dnu doma? Nechci si zbytecne prodlouzit o 5 dni izolaci, kdyz jsem si jista, ze jsem pozitivni uz dnes. Oba jsme s manzelem ockovani. Prosim jen odpoved, jen pokud opravdu vite, jak se postupuje. Dekuji

merope
29. pro 2021

Máš nárok na 2 PCR testy do měsíce zdarma (jako očkovaná), takže teoreticky můžeš na opakovaný třeba zítra, pokud jsi je tedy už všechny nevyčerpala. Ty za 5-7 dní máš klasicky na žádanku, ty se do počtu nepočítají.

Co se týče toho, jak to je úplně přesně, tam to může být i hygiena od hygieny - teoreticky by ta 14 denní karanténa (pro tebe - dokud nemáš pozitivní test) měla stačit. Ale záleží, co si o tom myslí hygiena. Sama bych prostě PCR zítra zopakovala. Na druhou stranu jako očkovaná je možné i to, že jsi opravdu negativní (máš 2 nebo 3 dávky?) - a že za týden už budeš i bez jakýchkoli příznaků.

autor
29. pro 2021

@merope k opakování testu zítra potřebuji žádanku, je to všude plné. Mám 2 dávky očkování. Ale pozitivní antigenní test a příznaky.

gramar
30. pro 2021

Bohužel těch 14 dní se ti začne počítat až dnem pozitivního PČR testu, tedy to že se hodíš do izolace dříve ti nepomůže, navíc pokud máš příznaky tak v ní stejně být musíš... Na tvém místě bych zkusila obvodního lékaře, zda ti žádanku vystaví, pokud ne tak volej na hygienu, řekni že máš pozitivní členy domácnosti (tuším lze to řešit i na té covid lince) a příznaky, je v tom takový bordel že ti tu žádanku skoro jistě vystaví.

merope
30. pro 2021

Tak pokud je to všude plné, tak to je blbé ☹. Ještě mě napadá, že pokud se dokážeš dostat jako samoplátce na antigenní test k nim (a zaplatíš ho), tak po pozitivním antigenu dělají PCR automaticky už na pojišťovnu.