Dobry den, dnes na PCR testech nam obe dcery vysly pozitivni na covid. My s manzelem negativni, manzel bez priznaku, ja priznaky mam a mam i pozitivni antigenni test, jsem si jista, ze doslo k chybe PCR testu. Jak se nyni e Musime jit s manzelem na opetovny test za 5-7 dnu nebo se mi muze pocitat izolace od dnesniho dne, kdyz zustanu s holkama 14 dnu doma? Nechci si zbytecne prodlouzit o 5 dni izolaci, kdyz jsem si jista, ze jsem pozitivni uz dnes. Oba jsme s manzelem ockovani. Prosim jen odpoved, jen pokud opravdu vite, jak se postupuje. Dekuji
@merope k opakování testu zítra potřebuji žádanku, je to všude plné. Mám 2 dávky očkování. Ale pozitivní antigenní test a příznaky.
Bohužel těch 14 dní se ti začne počítat až dnem pozitivního PČR testu, tedy to že se hodíš do izolace dříve ti nepomůže, navíc pokud máš příznaky tak v ní stejně být musíš... Na tvém místě bych zkusila obvodního lékaře, zda ti žádanku vystaví, pokud ne tak volej na hygienu, řekni že máš pozitivní členy domácnosti (tuším lze to řešit i na té covid lince) a příznaky, je v tom takový bordel že ti tu žádanku skoro jistě vystaví.
Tak pokud je to všude plné, tak to je blbé ☹. Ještě mě napadá, že pokud se dokážeš dostat jako samoplátce na antigenní test k nim (a zaplatíš ho), tak po pozitivním antigenu dělají PCR automaticky už na pojišťovnu.
Máš nárok na 2 PCR testy do měsíce zdarma (jako očkovaná), takže teoreticky můžeš na opakovaný třeba zítra, pokud jsi je tedy už všechny nevyčerpala. Ty za 5-7 dní máš klasicky na žádanku, ty se do počtu nepočítají.
Co se týče toho, jak to je úplně přesně, tam to může být i hygiena od hygieny - teoreticky by ta 14 denní karanténa (pro tebe - dokud nemáš pozitivní test) měla stačit. Ale záleží, co si o tom myslí hygiena. Sama bych prostě PCR zítra zopakovala. Na druhou stranu jako očkovaná je možné i to, že jsi opravdu negativní (máš 2 nebo 3 dávky?) - a že za týden už budeš i bez jakýchkoli příznaků.