Ahoj holky.
Takový dotaz, zda se někomu stalo.
Přibližně před 3 týdny se mi doma rozbil fotorámeček. Sklo se samozřejmě roztříštilo a já bosé nohy. Uvedomuju si, že jsem do toho šlápla. Nicméně jsem začala prvně uklízet, a teprve pak mi došlo, že mě něco "pichlo" v noze, konkrétně v patě. Koukala jsem, neviděla jsem nic. Nechala to tak.
Za cca 2 hodiny pata lehce bolela při došlapu. Chlap svítil, koukal, hledal, nic v noze neviděl.
Další den to ještě lehce popichovalo, ale nic hrozného.
Teď v sobotu, po cca 3 týdnech od události, ráno vstanu, chci se postavit a neskutečná bolest právě v té patě. A drží se mě do teď. Neboli kost, sval... Ani nevím, jak to popsat. Asi něco, jako bych měla bouli, kterou chce někdo zatlačit. Neskutečný tlak. V klidu to neboli vůbec, ze spánku to taky nebudí. Po špičce jsem relativně schopná chodit. Ale na tu patu, když došlapnu, tak mám pocit, že vyletim z kůže.
Nemám místo oteklé, ani okolí. Žádné zarudnutí, nic, v podstatě jakoby svym zpusobem s nohou nebylo.
Přetížená nemám být z čeho. V práci sedím, kdy potřebuju. A vzpomněla jsem si právě na ten střep. Myslíte, že to může mít souvislost?
Upřímně, k Mudr zatím dvakrát nechci, jak není na oko vůbec nic vidět. Už tak jsem se tady u nás vytrestala "s blbým slepakem", kdy jsem byla nazvaná simulantem, protoze jsem neměla horečky, ani jsem nezvracela, a ve finále slepé střevo bylo už prasklé...
Ja takhle mela strep v pate. Rozbite sklo na dlazbe a bose nohy. Tenoucky dlouhy stripek zajel do paty s nikde ani naznak kudy. Bolest jen pri doslapu, ale obrovska. Patu jsem si zetatymi zuby rizpitvala a vytahla 1.5cm strep. Kdyby se mi to nepodarilo dopajdala bych na chiru
To měl můj taťka, jel s tím k dr., ale střep nenašla, byl moc maličký, po 14 dnech ho to začalo hrozně bolet, podbebralo se to, tak jel na pohotovost a tam mu to nařízli a střep vyjel s hnisem ven a hned se mu ulevilo.
Ty jo, takže vážně, tam ten zmetek může někde být? 🤔 To mám teda radost... No uvidím, co bude zítra, a pokud bude dále trvat, už mě ta bolest vážně donutí tam jít 😅
@neptunka111 já právě vůbec okem nic nevidím. Ani zarudnutí, nic. 🤷 Proto právě úplně nechci běžet na chirurgii... Kdybych viděla otok, zarudnutí, nebo tak, neváhám právě...
Někde tam asi střep bude. Mně se dostal do prstu u nohy střep z rozbité zavařovačky, zůstal nejspíš zapadlý v pantoflích. Uvědomila jsem si to až tak po 2 týdnech, kdy to bolelo po došlapu. Byla jsem v té době těhotná. Nahmatat v prstu nic nešlo. Několik měsíců jsem vyčkàvala, když jsem při objednání řekla do telefonu, že jsem těhu, tak se nikomu do zákroku nechtělo. Bolel mě každý krok, prst byl oteklý, při zmáčknutí to bolelo. Měsíc před porodem na prst kouknul náš známý chirurg a napsal mi doporučení na zákrok na vyšší pracoviště. Než jsem sebrala odvahu tam jít, tak jsem porodila a otok rázem zmizel, stejně jako bolest. Nechápu doteď.
No holky , dám tomu dnešek, a jak to bude cely den to, co poslední dny, tak asi raději s tím fakt Zajdu 😅
Ten strep ti zrejme zajel hluboko do paty a ted tam zpusobuje zanet, proto to boli. Bud si sama rozpitvas patu a ten strep vytahnes, nebo se objednas na chirurgii, kde ti to za aseptickych podminek a idealne v lokalni anestezii vytahne doktor. Pokud je opravdu hluboko, tak bych urcite volila druhou moznost 😀
Taková babska rada-kup si černou mast v lékárně, namaž velkou vrstvou místo kde to nejpravděpodobněji bude (radši větší okoli), zavaž a nech přes noc. Mast by to teoreticky mohla vytáhnout a ukázat kde je problem. Je to už dlouho, tak to není 100% - ta rána se už určitě zahojila, ale nic tím nezkazíš...
Po takové době je to na doktora. Za 3 týdny se už i rána zatáhne. A moc bych neotálela, ať nemáš problémy. Ale pro příště, měj doma černou mast. Ať je to sklo, tříska, apod., tak namažeš silnoi vrstvou a ono ti to vytáhne.
@nikoulinka Taky se mi stalo, běhala jsem kolem dětí, rozbila se Ikea sklenička, myslela jsem, že jsem vše uklidila ale cm dlouhý střep mi zůstal v palci na noze, ale nebolelo to nic, bylo to v místě kde nenašlapuji, udělala se jen taková boulička. Měla jsem to tam přes rok😅 a pak jednoho dne se ta boulička protrhla a já našla ten střep...
@exbordelar ty jo, to jsou ale úžasné vyhlídky 😂 jako budu fakt muset zajít. Rána jsou šílené. Během dne si to celkem "sedne" a můžu fungovat alespoň na špičce nohy. Ale ráno to trvá tak hodinu - dvě, než to trošku povolí a rozchodím to.
@anetka1701 o černé masti jsem něco četla, zkušenost s ní nemám. Ale každopádně určitě zkusím ✌️
Jo ta cerna mast - Visnevskeho balzam (Visnak), je taky dobrej na tyhlety veci. Ale jestli to je hluboko, tak se to bude muset manualne vytahnout.
Tak nam pak dej vedet, jak jsi dopadla 😀
@exbordelar no, momentálně se přemlouvám, ať s tím vůbec někam jdu 😅 ale jen co půjdu, tak tady zakřičím 😂
@nikoulinka strep v noze fakt neni vubec videt. Ani kdyz je celkem velky. 3 tydny je doba, kdy se toho ciziho telesa telo konecne chce zbavit a zaclo to hnisat. Od toho muze byt ten tlak a bolest.