Ahoj, před 14 dní mi na pohotovosti pichali prave ucho s tím, že mám zánět středního ucha. Při kontrole po pár dnech jsem dostala antibiotika, kapky do ucha a z ucha mi odsavali tekutinu. Ucho hodně bolelo, to naštěstí celkem rychle přešlo, ale co mě trápí je šumění a pískání v uchu. Od prvního dne mi v něm sumelo, ale vždy když jsem si lehla do postele tak se to nějak uklidnilo a mohla jsem v klidu spát. Bohužel poslední tři dny v uchu jen píská a to bez přistání. Nemůžu spát ani pořádně přes den fungovat. Psychicky jsem z toho už špatná. Dle lékaře na ORL je to normální a odejde to, ale kdy? Již jsou to dva týdny. Máte prosím podobné zkušenosti a za jak dlouho se u Vas dalo vše do pořádku? Moc děkuji.
Byla jsem píchat ucho ve svých 39 letech🙈masakr...vůbec jsem neslyšela! Po nějaké době taky jen šum a piskot... a kontrole na orl mi dr řekl,že pro dospělého je tohle mnohem horší než pro děti. Dítě je do týdne ok a dospělému to trvá měsíc i dýl...musíte vydržet 😉
@lenkalubina moc děkuji za odpověď. Jako dítěti mi pichali ucho několikrát a to si pamatuji jen bolest ale pak úlevu. Mně to naopak tím pichnutim vše začalo - zalehnuti, bolest, šumění. To je pech, že nás to v dospělosti dokáže takhle skolit. Můžu se ještě zeptat, zda jsi po celou dobu docházela na orl na kontroly? Mě lékař řekl, že zanet je vyléčeny a ostatní odezni samo, což se mi takový přístup moc nelíbí.
Řeš to urgentně, můžeš dostat nějaké léky. Manželovi začalo pískat po zánětu zvukovodu a taky říkali, že to přestane. Zkoušeli nějaké léky, strávil strašně moc času a peněz bojem. Už to je 5 let, co trpí tinnitem, pískání v hlavě 24/7. Bez debat je to na prostřelení mozku, kdo nezažil, nepochopí. Tady se hraje o čas, pokud se toho máš zbavit, musí se to udělat co nejdřív, než se tinnitus stane chronickým.
Z 12 na 13 mi pichali ucho, po 10 dnech na antibitikach jsem skoncila hospitalizovana v motole s komplikacemi v podobe zanetu kosti okolo stredniho ucha, doktor mi rikal ze sumeni uslysim do doby nez dojde k zahojeni bubinku, ale vzhledem k starym zjizvenim a k prasklinam, ktere se behem nemoci objevily na bubinku mi doktor rekl, ze po zhojeni muze pretrvavat zhorseni sluchu i sustot, ktery slysim, ne vzdy je mozne vyhrat vse…stale kapu predepsane kapky, pristi tyden me ceka dalsi kontrola a snad casem zmizi i sustot…
@lochca89 ano asi 2x kontrola na orl. Mám opravdu výborného dr🙏
Mě minulý rok píchali ucho 3x, dvoje atb a kortikoidy. Obden jsem chodila na odsávání.
Jak dlouho jsem slyšela hůř nevím, doktroka mi dělala i audio a prý to čekala horší. Po tom hnusnym uchu. Odeznělo to ale nevím kdy.
Pokud se ti něco nezdá zkus jiné orl
U nás je teda perfektní doktorka
Mně to pískání a šumění ve velké míře přešlo až po více jak měsíci. Zánět jsem měla v říjnu a ještě teď, když je uplne ticho, slabý šum či pískot vnímám. Držím palce, ať to brzy přejde. Je to fakt na palici.