Zánět spojivek. Pomohou kapky z lékárny nebo musím k lékaři?

fiiif
9. lis 2019

Holky pomoc.. od rana me svedilo oko, ted mi hodne slzi a dokonce se tvori hnis.. co s tim? pomůžou jen kapky do oci - umele slzy, nebo mam na pohotovost? a hlavne, pokud pohotovost, jaky lekar? dekuji vsem

j.a.n.i
9. lis 2019

@fiiif Tak nejspíš očař... a jestli je to na pohotovost nebo ne, to musíš odhadnout ty, my tvoje oko nevidíme. Jinak umělé slzy ne, zkusila bych ophtalmoseptonex, nic lepšího se mám pocit bez receptu koupit nedá.

marcicek84
9. lis 2019

@fiiif do lekarny pro optalmoseptonex nebo ocuflash a vykapavat co 2 h,pokud nezabere pohotovost nebo lekar napise atb kapky a atb mast do oka...

fiiif
autor
9. lis 2019

Tak moje oko je rude, zhnisane a bolave. Vidim pres nej rozmazane a neustale slzi. Jde mi o to, jestli je zanet spojivek na pohotovost nebo staci jen lekarna. Doma nic nemam. A ptam se na typ lekare, protoze si nejsem jista zda na pohotovosti ocar je nebo mam jit na internetu

amazonkajanik
9. lis 2019

Jak uz bylo psáno, opthalmoseptonex a jinak k mudr ten předepisuje opthalmoframykoin

gruyerre
9. lis 2019

@fiiif podle toho, jak to popisuješ, už bych byla na pohotovosti být tebou. Lepší to hned zalecit antibiotikama, než se trápit do pondelka, navíc je to nakažlivé, takže bych léčbu neoddalovala. Jo a jeď na oční.

klea81
9. lis 2019

Ocuflash z lekarny a uvidíš. Já byla za 4 dny fit i bez atb. .. A tento postup mi doporučil lékař obvodní 👍

j.a.n.i
9. lis 2019

@klea81 Ti nevím, to není ani lék...

marcicek84
9. lis 2019

@fiiif Na to by stacila i obycejna pohotovost...ale myslim,ze i ta lekarna...

fiiif
autor
9. lis 2019

Tak nakonec proběhla jen lekarna, dostala jsem ophtalmoseptonex mast i kapky a do pondeli uvidime. V nejhorsim si zajdu k obvodnimu.. =) diky všem

fiiif
autor
9. lis 2019

@klea81 ptala jsem se v lekarne a nedoporučili mi to, pry tam neni zadna lecebna latka a sice hnis z oka vyplachne, ale postizenou cast neleci

marcicek84
9. lis 2019

@fiiif Tak at to zabere

zelenaesmolda
9. lis 2019

@fiiif
mam zanet spojivek skoro kazde leto,nejlepsi je ten ophtalmoseptonex masticka,koupis v lekarne normalne

codal
9. lis 2019

@fiiif dcerce teď pomohl ophtalmoseptonex, nezabraly atb, tak jsme taky skončily na pohotovosti, tam ji je vysadili a doporučili jen vyplachovat právě ophtalmoseptonex a za čtyři dny měla klid!

klea81
9. lis 2019

@fiiif hm, mě je doporučila obvodní i oční doktorka a hnis se za 4 dny ztratil. Světlík lékařský je léčebná látka! Zagoogli složení a účinky. Stejně tak kapky pomohly i synovi, takže za mě ano.

klea81
9. lis 2019

@fiiif optalmo mi nikdy nepomohl a obvodní říkala, že je zbytečně dráždivý, to už je lepší borová voda

codal
9. lis 2019

@klea81 dcera na tyhle kapky měla alergickou reakci, zkoušeli jsme jich už víc a vždycky jí to oko ještě víc oteklo, dokonce i po tom ATB, má ty oči citlivý po manželovi, jediný na co reakci neměla, byl právě ophtalmoseptonex. Tohle se asi musí vyzkoušet, co komu sedne.. Borovou vodu jsem nezkoušela, to je dobrý tip.

klea81
9. lis 2019

@codal já mám zkušenosti s kde čím v oblasti oči 😇samozřejmě alergickou reakci na bylinu nikdy nelze předem vyloučit.

j.a.n.i
11. lis 2019

@klea81 To, ze je nejaka bylina leciva jeste neznamena, ze neco, co se prodava a je v tom dana bylina je lek... Talze googli spis ty. A i primo v popisu k temto kapkam je, ze ksou podpurne pri NEHNISAVEM zanetu spojivek.