Ahoj, prosím vás, kdo z vás měl zánět slepého střeva, jak vypadá bolest?
Asi tři dny mě bolí v pravém podbřišku. Ale nic extrémního. Boli hlavně pri chůzi. Ale cítit je i v klidu.
Podle Googlu by měla být bolest hlavně při poloze v leze, narovnání se. To se u mě nijak nemění, normálně se můžu protáhnout, narovnat. ..
Takže je to Buď nějaky prd 😅🙈, nebo začínající slepak? Ale nezdá se mi že by to tak bylo tři dny...
Máte někdo zkušenost?
@palja díky za odpověď... To je teda pěkný
@palja a neměl ani horečky, ani zvýšenou teplotu. Já neříkám, že máte slepak ale z této zkušenosti bych to nepodcenovala. Taky se mu napřed na ambulanci smáli, že je Google pacient a na ultrazvuk čekal déle a pak najednou všichni začali stresovat, že nemá už chodit a chystal se rychle sál.
Jako ono to může být cokoliv, i jenom skříplý nerv, ale protože to trvá už déle, tak bych zašla k doktorovi.
Jinak dceři 4 roky takhle začal zánět močových cest, měla i pozitivní příznak jak dělají u slepaku, že zmáčknou to místo a pak pustí a má to nějak víc bolet, ta ale měla k tomu horečky. Jen bolest břicha jak na slepak a horečky, měla to 2 dny a zjistili zánět močových cest a už měla chycenou i ledvinu (to poznali na ultrazvuku).
Tak snad to u vás nebude nic vážnějšího.
@palja je zvláštní že mě to vůbec neboli když ležím a mackam to místo. Ale moc vám děkuji za odpověď. Uvidím co zítra. Pokud to nepovolí, zajdu k dr.
Hele jen pro to, aby si byla v obraze. Mě třeba trápilo slepé střevo několik let. Stále na vyšetření stále nic. Žádné teploty, žádné extra velké bolesti, všechno cca tak nějak v normě. Ale změna lékařky dopomohla k tomu , že mě vzali na revizi dutiny břišní. Nic vážného, jen laparoskopicky koukli co je tam tedy za příčinu bolesti a když jsem se probudila z narkozy, tak mi doktoři řekli, že tak dlioouhe slepé střevo ještě neviděli. Prostě se mi motalo do tlustého střeva, to byly ty bolesti. Žádný zánět, nic. Tož tak.
@baruneckam aha, taky zajímavé. Díky za odpověď
Ja byla na operaci před měsícem a musela jsem jet druhé den ráno, pac mě to hrozně bolelo. Nebolelo mě to jen v leze na boku, ale nesměla jsem se hybat. Nemohla jsem ani chodit. Ale já, z nějakého neznámého důvodu, krvacela i do bricha. Takze o to asi horší bolest. Na operaci jsem sla 3h po přijetí.
@monii007 díky za odpověď. Dnes jsem byla v nemocnici na vyšetření. Slepak to není, vše v pořádku. Původ bolesti neznámý. A to jsem dnes už i zvracela a bylo mi fakt ouvej...
Tak to je zvláštní a budou vás ještě nějak vyšetřovat? Pokud i zvracite, tak by se to mělo dovysetrit. Ještě mě napadá pretoceny vaječník nebo něco gynekologického 🤔
@palja prý fakt ne. Byla jsem i na gynekologii. Je to zvláštní no. Ale dnes už je mi asi dobře 🙂
I tak se sledujte. Moji svagrove slepak nepoznali a poslali ji domu, přijela znova až ji praskl 🙈 to uz bylo za pet dvanáct 🙏
@monii007 jej... Nestraste 😁
Můj zážitek se slepakem furt mě bolelo břicho ale nic strašného na ultrazvuku okolo slepaku stín tak zkoušeli tři dny klystýr pak že tedy radši slepák vezmou a když mě otevřeli zjistili že je 5minut po 12 jak to bylo zanícený
@fouskovi ty kraso! Holky desíte mě.
Nechci děsit ale vím co to dokáže takže já radši bych zašla,
@fouskovi jo, já jsem byla v nemocnici. Nic se nenašlo. Ale už to bolí min. Ale jako cítím to pořád no
Tak si nechte zkontrolovat záda bederní část se synem jsme týden leželi v nemocnici s bříškem a pak napadlo primářku zkontrolovat záda a měl tam něco zablokované a střílelo to do toho bříška
@fouskovi to je dobrý nápad, záda mě bolí dost
Manžel měl takovou bolest snad týden a pořád to přecházel. Za týden se začal potit, bolest se zhoršila a byl celý zelený. Už přišel 5 minut po 12. Ten slepak měl už zaniceny, nekroza tkáně okolo a museli mu vzít i kus střeva, které bylo už uhnile. Zánět pobrisnice, v nemocnici byl měsíc.
Takže slepak nemusí být jen úplně akutní a může vznikat pozvolna.
Být vámi zajdu na vyšetření, můžete i k obvodakovi, ten vás vyšetří a napíše zadanku na ultrazvuk. Lepší by bylo ale jít hned na chirurgii, ať máte vyšetření hned v jeden den a co nejdřív.