Zánět šlach na ruce?

eliska199666
24. bře 2023

Dobrý večer. Dva týdny zpátky jsem měla narazeny ukazovacek na ruce. Ukazováček je už v pohodě, neboli ani není modřina.. Ale dnes mne začala bolet celá ruka, nejvíc zápěstí. Cítím, že je horká a svědí, pálí. Četla jsem na netu, že může jít o zánět šlach? Měli jste to někdo už? Co s tím mám dělat? Nemůžu v ty ruce ani nic držet.

klokanka31
24. bře 2023

@eliska199666 Zánět šlach jsem měla už 3x. Dvakrát jsem to měla v ortéze, tejpování, ultrazvuk, obstřik. Taky jsem v tý ruce nemohla nic držet, nejen že to mrtě bolelo, ale taky jsem z ruky samovolně pouštěla věci, nešlo to ovládat. Potřetí jsem to měla ke konci těhotenství, a tam to naštěstí přešlo samo. A jinak s tímhle se chodí na chirurgii, nebo ještě líp na ortopedii.

eliska199666
autor
24. bře 2023

A dává se ruka i do sádry?

klokanka31
24. bře 2023

@eliska199666 Prý se může dát, ale mě nedali

werik153
24. bře 2023

Ano, ruka se do sádry dává, měla jsem a bylo to úplně k prdu. Stačí obyčejná ortéza. A nosit jí pořád.
Případně mě zabírá obstřik. Poprvé jsem zánět na ruce měla po porodu a noční přebalování pro mě bylo naprosté peklo... nejdřív jsem nemohla rozepnout patent, pak lepitka od pleny, měla jsem ruce úplně ,,tuhé,, přes den mi věci z ruky padaly... pomohl až obstřik. Vrátilo se po půl roce, pak po 10 měsících, pak po 2 letech. Teď je to dobry od srpna - 7 měsíců. Takový nekonečný příběh.

ina10
25. bře 2023

@eliska199666 já tedy měla taky, ale bez toho svědění, pálení a horkosti..."jen" strašná bolest při čemkoli, tehdy jsem měla 1.dítě a začalo to v jejich 3měsících, trvalo to ještě další 2 měsíce po odstavení kojení (kojila se do cca 1 roku),no tehdy jsem po porodu jaksi i zapomněla brat těhotenské vitamíny,možná to tomu zánětu napomohlo, u druhého už jsem to neměla a vitamíny brala po celou dobu kojení. Pak už se zen zánět naštěstí nikdy nevrátil.

eliska199666
autor
25. bře 2023

Děkuji za odpovědě. Já to teď mažu asi 2 dny olfengelem ale teda dnes to bolí snad víc jak vcera.

l_
25. bře 2023

@eliska199666 chce to hlavne klid.. cim vic, tim lip.. stahni si to aspon obvazem, neco protizanetlivyho.. a uvidis.. vraci se mi to ted od konce leta, ale vzdy podchytim pri naznaku.. ja musim mit ruce v teple, nesmi mi prochladnout a mazu hrejivou masti.. jini zas radi chladive masti, ale to brecim bolesti uz jen pri predstave 🙈