Ahoj měla jste některá zánět křížokyčelního skloubení? Že skoro nešlo chodit?
Já jsem to měla poslední měsíce v těhotenství, na jednu nohu jsem skoro nemohla chodit, pomohl mi až porod.
Neměla jsem zánět, ale zablokovaná esíčka a tahala jsem nohu za sebou. Takže věřím, že nemůžeš chodit.
@pavliin já to mám právě od 6 měsíce a teď jsem měsíc po porodu a je to pořád, nemůžu ani ven s kočárkem vůbec mi nejde chodit a když udělám větší krok tak mi v tom vystřelí. Obvodní mi řekl že mám jít na neurologii tak zjišťuji co a jak. Takže vám to přešlo samo?a jak se vám to zablokovalo?
@lti přešlo vás to samo? Ja tím trpím už 4 měsíce 😞dost mě to bolí, někdy mi v tom vystřelí jindy lechtá a táhne ani sedět dlouho nemuzu měla jste to taky tak?
@1pomnenka taky v těhotenství nebo po něm? A čím se to srovnalo?
Neurologia. Pichali mi ozon s kortikoidmi. Na čas pomohlo. Ale vracia sa to.
Pomůže vhodné cvičení.
@zara0201 vrací se to v takové podobě že nemůžete chodit jak já teď?neujdu ani 50 metrů😕a co s tím děláte jdete zase na neurologii nebo něco cvičitel?také vám to začlo v těhotenství nebo po něm?
@insportline Nesrovnalo se to ničím, čas od času to zlobí. Rehabilitace ani magnety nepomohly. Zlomila jsem si kotník a jak jsem pořád chodila o berlích o jedné noze, tak se mi to zablokovalo. Cviky, které mě naučili na rehabilitaci, nepomáhají. Nejlepší ze všeho je pěší chůze, takže denně chodím.
@amazienka jsem objednana k rehabilitačnímu ale až po svátcích, také vám to tak střílelo?nebo jak vás to bolelo já nevím jestli to mám vůbec blokádu...nebo co to vlastně je obvodní se na mě jen podíval ani na mě nesahnul
Neurologie a pak vhodná rehabilitace. Suche teplo.
@insportline no asi bych řešila revmatologa.
@zara0201 ještě se zeptám jak rozeznali jestli blokáda nebo už zánět? nějakou zobrazovací metodou?
@barulina kvůli bechterev že
@lv můžu se zeptat co vám s tím na neuro dělali děkuju
@insportline hlavně vyšetřili, cíleně poslali na magnetickou rezonanci, v akutní fázi dali obstřik - na bolest i zánět, a léky. Zvyš hodně vitamín B, nahrivej na sucho, a pak rehabilitace a naučit se tam cvičit, protahovat
@lv jo dobře, dík,Bechtěreva nemáte?
@insportline po tehotenstve. Idem odležať na neurologiu, infuzie+obstrek. Necvičím.
@insportline MR jedine.
@insportline nepřešlo to. Pomohly léky v akutní fázi a intenzivní 2 měsíční rehabilitace.
@zara0201 postačí i CT.
@zara0201 a nestrašili vás že takto začíná Bechtěrev?jak často se to vrací?to je na prd
@veroniquecz a můžete normálně chodit?bez hůlky nebo kulhání?
@insportline po léčbě už ano.
@insportline ne, nemám.
@insportline ano, já ho mám. Vím o čem mluvim
@insportline nie,nestrašili. Tak raz za 2-3 roky extrémne, vtedy na hospitaliazáciu. Väčšinou na jar.
Rehabilitacni lekar, fyzioterapie. Na akutku leky pripadne opich (me nezabiral). Objednavaci lhuty jsou dlouhe a pojistovny plati jen 10 fyzio po pul hodine, takze je nutne si doplacet aby to melo efekt. Lecba je na dlouho a financne zadna sranda. Chce to fakt poctive cvicit doma.
Kdyz to fakt prezenu a pretizim se tak se i tak nekdy bolest ozve, pomuze cilene cviceni, klid a diclofenac (dostuone v lekarne)
@budouci_maminka díky,no a by jste měla zánět nebo blokádu?nějak pořád nedokážu pochopit v čem je rozdíl právě
@insportline Já jsem měla blokádu SI skloubení po porodu, že jsem téměř nemohla chodit. Pomohl čas a tejpy, ty mi hodně ulevily.