Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemá podobnou zkušenost jako já, případně, co mu pomohlo. Před 14 dny jsem dostala zánět v prsu - zimnice, vysoké horečky, boule v prsu, bolest při kojení apod. Bohužel během dvou dnu se mi nepodarilo to zvládnout jen obklady tvarohu a paralenem, naopak se to zhoršilo. Měla jsem i vysoké crp, tak jsem dostala antibiotika. Problémy začaly ustupovat a vše vypadalo nadějně. Bohužel cca 4 dny od zacatku atb se mi vratily bolesti v prsou a zacervenani. Atb jsem po sedmi dnech dobrala a tyto problémy pořád přetrvávají. Snažím se chladit, dávat zábaly, začala jsem brát lichořeřišnici, ale už je to 14 dní a problémy stále přetrvávají. Kojení se mi vzdávat nechce, ale bojim se chronického zánětu. Máte taky někdo takovou zkušenost? Zabralo vám něco?
@marti89 Díky. Zkusim kouknout, zda roste nekde v okoli. Laktační poradkyni už jsem tu měla. Právě způsob kojení jsem konzultovala, jak v porodnici, tak jeste tesne pred tim nez mi zanet propuknul. A vše ok. Je pravda, že bradavka mi praskla uz asi par dni po porodu a nedari se mi ji dlouhodobe zahojit. Zkousela jsem kde, co. Ale vzdy to zabere na dva dny a pak zase trosku vic praskne. Mala saje prave hodne.
horkym nahrat pred kojenim, odkojit bolave prso, zchladit studenym... a kdyz bude prcek chtit za hodku znovu, tak dej znovu z toho bolaveho.. ja si jeste pomahala, ze jsem odstrikala bolave napr. odsavackou a prcka nechala vytahnout jen to ,,zadni,, mleko, aby ro prso bylo fakt prazdne co nejcasteji... teprv pote to druhe prso odkojit... a pri kojeni zatvrdlinu jemne masirovat / ono to teda boli, ale podle me to pomaha... a jinak kojit, kojit, kojit🙂
@colormaus Ja vim ze kamosce se tam udelal nejaky vred ci co, no uz si to dobre nepamatuju a pak ji to museli rezat. Nemuze ti to skouknout nejaky doktor?
@jednaholkaa jj, muze se udelat abces, byla jsem u dr. po tydnu na kontrole a to to na dalsi atb nebylo, budu to jeste s nim konzultovat. Diky
@colormaus absces, to je ono. Tak drzim palce at se toho zbavis. Paraleny asi beres? Ty pry taky pomahaji..
@colormaus Mně hodně pomohly obklady s listy černého bezu. Natrhala jsem čerstvé a obvázala se potravinovou fólií, na to ručník. Zánět se dělá z poraněné bradavky, mjn. Nebylo by tedy od věci kontaktovat laktační poradkyni a prokonzultovat s ní techniku kojení. Jestli prcek moc tahá, může ji poranit (občas pomůže odsát trochu, aby mlíko teklo samo lépe a prcek nemusel čekat).