Děvčata,
udělal se mi takový červený flek, není zřejmě moc vidět, nešlo lépe vyfotit. Prso bolí, v noci se mi nechtělo vstávat na odstrikani a udělalo se tohle. Mohlo by jednat o zánět?
@nazka dobře, děkuji 🙂
Je to taková rada, nerada 🙂 ale kojila jsem 2 roky a nabehy jsem měla víckrát. A fakt vždycky tohle pomohlo 🙂
@nazka já jsem za tu radu rada ;) děkuji
Takový náběhy mám taky. Dávám na prso teplý polštářek nebo nahreju ve sprše a nechám prcka odkojit, příp. ještě odstrikam a pak studený obklad. Vzdy mi to zatím do dalšího dne polevilo.
@kaml24 super
Nejspíš to je začínající zánět. Cítíte hrudky v prsu nebo nějaké boule? Mně pomohlo nahřát prso, trochu odsát odsávačkou (nebo odstříkat) a teprve pak přiložit miminko. Dostalo se k hutnějšímu mléku a vytáhlo z prsu hrudky. Po kojení prso zchladit. Obklady z tvarohu (až bude tvaroh suchý, odstranit) nebo ze zelných listů. Kdybyste měla horečku 38 °C a víc, šup do nemocnice pro ATB (dostala jsem je 14 dní po porodu). Záněty se často objevují, než se upraví tvorba mléka, ale u mě se takový náběh objevil i několik měsíců poté. Ať je brzy líp!
@mika88 děkuji, my už máme právě tři měsíce, tak snad tvorba mléka je již ustálená. Ale právě v tomto prsu mam špatnou anatomii mléčné žlázy, jako by posunutou více k paží, což způsobuje, ze je obtížnější z něj mělo dostat. Kupodivu ho ale syn preferuje více, než to, z kterého to teče samo
Mně vždycky na zánět pomohlo namočit si kapesník ve slivovici, prekryt igelitakem a chvíli mít. Jestli bolí prso, tak to zkus.