Zánět po vytržení osmičky. Čím tlumit bolest a otok?

zdenamestan
29. črc 2022

Čím jste tlumil bolest a otok ? Mám antibiotika. Bolí mě půl obličeje nemůžu ani jíst jen tekuté. Děkuji za radu.

petulkadodo
29. črc 2022

@zdenamestan Kdy to bylo vytržené? Otok chladit obkladem, zevnitř zmrzlinou nebo studeným jogurtem. Na bolest zubů je nejlepší Nalgesin z volně prodejných. Jestli se to zhoršilo až pár dní po vytržení, tak se tam může dělat zánět a s tím rychle k zubaři na vyčištění, na to nic jiného nepomůže.

arkapo
29. črc 2022

@zdenamestan Algifen kapky a hodně chladit. Vyplachovala jsem studeným heřmánkem. Lehce jsem pocucávala pití, při polknutí hrozná bolest. Tvář rudá, horká, nateklá. Na zbylé dvě osmičky už jsem nešla...

zdenamestan
autor
29. črc 2022

@petulkadodo vytržené je to od neděle. Dnes jsem byla nazubare ten mě to propláchla a velký zánět dostala jsem ATB ale bolest šílená zvenku i zevnitř. Chladím ale nevím čím dalším bych to zklidnila. 😒

te_reza
29. črc 2022

Mě pomohl Aulin, pak je dobrý nimesil. Obojí na předpis. Jinak Brufen.

zdenamestan
autor
29. črc 2022

@te_reza nimesil můžu užívat s antibiotiky ?

te_reza
29. črc 2022

@zdenamestan jasně, já byla sjetá tři týdny 🤣

zdenamestan
autor
29. črc 2022

@te_reza to snad ne 🤣👍

fouskovi
29. črc 2022

@zdenamestan jasne prostě chladit vím dva moudraky vysekaný a 40 horečky zánět a antibiotika

te_reza
29. črc 2022

@zdenamestan NJ, regulérně skoro tři týdny, protože sem lezla po zdi ještě než mi to vysekávali

zdenamestan
autor
29. črc 2022

@te_reza nápodobně 😀 momentálně mě asi praskne půl obličeje hrůza děs 🥵

te_reza
29. črc 2022

@zdenamestan já byla v polovině června, do teď necítím půl brady, ret s zuby a z díry v dásně doluju zbytky jídla 😂 never more 🤣

janikas85
29. črc 2022

Zkus vyplachování odvarem z hřebíčku. Má to protizánětlivé účinky , mohlo by to ulevit od bolestí

zdenamestan
autor
29. črc 2022

@te_reza tak jsem si vzala nimesil a úleva. Akorát jsem nějaká zmatený ale neboli 😀 to jsou pěkné vyhlídky

snahnah
29. črc 2022

@zdenamestan Nechcu strašit, ale mamce ATB nezabraly a musela na operaci, měla už zánět v kosti. Takže kdyby se to nelepšilo, určitě znova k lékaři .

jirovapa
29. črc 2022

@zdenamestan nedávno jsme měla to stejné. Na bolest jsem brala klasický Ibalgin. 3 dny jsem nemohla mluvit a polykat, přes týden jsem nevyplázla jazyk a pusu jsem úplně otevřela až po měsíci 🤦‍♀️. Tekutou stravu jsem jedla týden.

zdenamestan
autor
29. črc 2022

@snahnah to jste mě teda potěšila. To snad ne

zdenamestan
autor
29. črc 2022

@jirovapa to je teda pěkně. A má se ten zánět jakoby vycucavat nebo ne ?

katula94
30. črc 2022

@zdenamestan me dr. Po vytrzeni automaticky predepsal aulin 2x denne a skoro me to nebolelo. Navic nezabere jen na 4,6 hodin, jak nektere, ale na 10,12.

te_reza
30. črc 2022

@zdenamestan jinak se divím, že ti dali atb až teď, měla jsem za to, že je dávají automaticky, já je ve finále měla skoro tři rýdny

katula94
30. črc 2022

@te_reza taky jsem dostala hned ospamox. Akorat jsem se po nem osypala a od te doby vime, ze mam na penicilin alergii 😄

drep
30. črc 2022

Jen pro úplnost: nimesulid (aulin, nimesil), je kontraindikovaný při horečce a při pravidelném užívání (každodenním) déle než dva týdny, je doporučeno současné užívání inhibitoru protonové pumpy.

fouskovi
30. črc 2022

@te_reza nedávají bohužel

jirovapa
30. črc 2022

@zdenamestan sám mi odezněl. Pomalu jsem splaskla. Prvně jsem měla nateklou pusu, potom mi to šlo do krku. Doktorka říkala, že to odezní samo a měla pravdu 🙂. Držím palce 🍀.