Zánět močových cest, ale kultivace moči v pořádku. Co by pomohlo?

25. pro 2022

Je tu niekto, kto máva zápaly močových, ale kultivácia moču je vždy v poriadku ? Čo vám pomáha ? Ďakujem

ada22
25. pro 2022

Zkusila bych případně i gynekologii.

autor
25. pro 2022

@ada22 gyn je negat, vsetky stery

martt
25. pro 2022

Jako prevence brusinky, po pohlavnim styku se jit vzdy vycurat a popripade i osprchovat , neprochladnout. Při začátku zánětu nasadit tinkturu z lichořešnice. Rozbor moci ti dělali na Urologii nebo obvodní lékař?

aselluska
25. pro 2022

Ano, měla jsem to taky tak. Závěr byl chronický zánět ... Pomohlo hlídat si dostatečný příjem tekutin a jak začne zima, teplejší ponožky.

autor
25. pro 2022

@aselluska aj ti robili nejake specialne vysetrenia ??ci ako zistili, ze je to chronicke ? Tiez si mala negat moc ?

zara11
25. pro 2022

Mivala jsem nekolikrat do roka okolo 20, pak jsem prisla na to, ze pri mirnem zacatku, vzdy jsou nznaky, nez se rozjede, hned zacnu uzivat uroval manosu a od te doby mam uz x let klid, vzdy to takto podchytim. Plus nesmim pit kafe ani alkohol, kdyz se to rozjizdi, to me vzdy dorazilo

drep
25. pro 2022

@martt vyšetření moči, ať už sediment, nebo kultivační, se fakt nijak neliší, ať vzorek a žádanku pošle do laborky praktik nebo urolog.

martt
25. pro 2022

@drep Já nevim, ale mám takovou zkušenost, že když mi obvodak posílal moč do laboratoře byla v pořádku druhy den mi moč posílal do laboratoře urolog , kde se potvrdily bakterie mykoplasmy. A urolog mi na to řekl, když jsem se ho ptala jak je to možné , že některé rozbory muze psát jen on. Takže nevím jak to vlastně je .

aselluska
26. pro 2022

Na ultrazvuku zjistili, že se nevyprázdním úplně a že tam vždycky něco zbyde i když už se mi nechce a přestanu vylučovat. To byl závěr. Nic víc nikdy nikdo nezkoumal. Také se mi často stávalo když jsem pila colu, jak je sladká a obsahuje kyseliny, že jsem měla pocit zánětu a v moči nic nenašli. Dr se ptala co jsem pila a že to může být z toho