Zánět močových cest a tanga. Má to spojitost?

verca_20
25. dub 2022

Myslíte si, že časté nošení tohoto typu prádla nahrává vzniku zánětu močových cest? Já jsem o tom přesvědčená, ne tak dcera, která prská, když ji řeknu, že by jejich nošení měla omezit. Občas na tyto problémy trpí, k doktorovi ji to zatím nedohnalo, řeší to urologickým čajem a doplňky stravy z brusinek.
Pokud jste tanga nosily nebo nosíte, dohnalo vás jejich časté nošení k lékaři, nebo měly jste problémy, které jejich nošení připisujete? Případně zlepšilo se něco, pokud jste jejich nošení omezily, nebo to nemělo vliv?

betelgeuzz
25. dub 2022

Tanga nosím, zánět močových cest jsem měla 1x v životě a to v době, kdy jsem je zrovna nenosila. Spíš se uvádí, že z nich můžou být gynekologické problémy, ale ty také nemívám.

leymea
25. dub 2022

Tanga jsem nosila plno let, nikdy jsem zanet mocaku nemela.

lachipie
25. dub 2022

Tanga nenosím a na záněty močových cest trpím hodně. Ale pravda je ta, že tanga můžou mít vliv na to, že bakterie se snadněji dostanou do močové trubice a neměly by se nosit pořád a celý den. Někdo na to holt trpí, někdo ne. Jestli přestane mít problémy poté, co by omezila nebo přestala nosit tanga, to čert ví, ale vliv to eventuelně mít taky může.

verca_20
autor
25. dub 2022

@leymea a co Vás od nich tedy odradilo, jestli smím vědět?

prezdivka
25. dub 2022

Tanga jsem nosila léta a zánět moč. jsem měla jednou v životě.

setba
25. dub 2022

Ano souvisi to. Nejčastější příčinou močové infekce byva bakterie e.coli, která se tam dostane právě z konecniku. Zařízlá tanga napomáhají snažšímu přenosu smerem vpřed k močové trubici.
Samozřejmě že neplatí, že každý kdo nosí tagna má častejsi uroinfekce, ale pokud na to trpi, jistě tam souvislost je. Plus syntetické materialy. Taky často hraje roli, zvlášť u mladých holek, pokud se dole kompletně holí, právě i v oblasti konečníku (protože ty chlupy tam od přírody maji svůj ochranný význam). Ale to puberťačky nechtějí slyšet.
Ještě doporučuji preparát uro-vaxom, ale ten je na předpis, pokud to má opakovaně, může pomoct preventivně.

martiniquest
25. dub 2022

Nemyslim si, ze by tanga mela vliv na zvýšený zanet mocovych cest. Mozna tak na zvysenou frekvenci kvasinkovych infekci. Ja tedy na sobe souvislost nezpozorovala. Ale zanet mocaku jsem mela jednou v zivote a nejsem doktor.

novamamina
25. dub 2022

Nosím jen tanga od puberty (takže nějakých 15let) a zánět jsem neměla nikdy. Ťuk ťuk 🙂

syslounek
25. dub 2022

Měla jsem tanga na sobě asi 4x a pokaždé jsem po nich chytla kvasinkovou infekci.

leymea
25. dub 2022

@verca_20 "zestarla jsem" 😂 sranda, samozrejme na veku nezalezi, ale prestalo se mi to libit 🙂

gracinka7
25. dub 2022

Nosila jsem je a nikdy jsem zánět neměla.
Nech to na dceři, už je velká. Lepší než kdyby si oholila hlavu. Tanga aspoň nejsou vidět 😉

novamamina
25. dub 2022

@gracinka7 za našich mladých let bývaly vidět 🤣. A někdy fest

gracinka7
25. dub 2022

@novamamina dneska se nosí kalhoty s vysokým pasem, takže dobrý 😀

jirovapa
25. dub 2022

@verca_20 tanga jsem nosila v pubertě a záněty močových cest jsem měla často. Proto jsem začala střídat klasické kalhotky a tanga + začala jsem si kupovat spodní prádlo z kvalitnějšího materiálu. Od té doby mám od zánětu močových cest klid 🙂.

inssomnia
25. dub 2022

Tanga sice taky nemusím, ale při opakovaných zánětech bych se zaměřila hlavně na dostatečný až lehce přehnaný pitný režim a (jestli už se to dcery týká) hygienu po sexu (minimálně hned vymočit, ideálně i sprchu před a po). Mně se to pořád vracelo X let po dvacítce, ale už tak pět let mám pokoj.

verca_20
autor
25. dub 2022

@gracinka7 no třeba sousedka (přitom ženská 30+) je nosí pod legíny, nebo v létě pod šaty na tělo.. a přehlédnout to bohužel nelze :D ale módu bokovek pamatuji také..

blondynka400
25. dub 2022

@verca_20 tanga nosím každý den již cca 25 let. Nikdy jsem žádné problémy neměla, jak zánět močáku, tak kvasinky a další věci. A fakt si myslím, že to o tom není. Jen řada ženských nosí tanga malé, dost často ze špatných materiálů a tam si pak myslím, že to problém udělat může.

dixi86
25. dub 2022

Za dob meho mladi :D kolem 15-23 let sem nosila jen tanga a kolem 18-21let sem mela snad jen chronicky zanet mocaku. Ale souviselo to hodne i s byvalym partnerem. Vecne na lehko, 10x denne sex bez curani po, stale v keckach a lodickach v ledove arene. Ale ten sex na to mel, dle me, nejvetsi vliv. Od te doby a dob trezalkoveho caje to nemam. Kdybych mela na to postavu, nosim je stale.

eviicka
25. dub 2022

@verca_20 co je špatného na ženské 30+ když si vezme tanga pod legíny?
Já je právě nosím k těsnému hladkému vrchnímu oblečení, aby mi kalhotky nepůlily zadek (a jsem 40+).
Souvislost ani z mládí jsem nikdy nepozorovala, za to u hodně kamarádek kombinace bokovek a krátkého trika byla na zánět močáku téměř tutovka.

verca_20
autor
26. dub 2022

@eviicka neříkám, že je na tom přímo něco špatného, jen jsem reagovala na příspěvek, kde se psalo, že ,,za našich mladých let bývaly vidět".. tak jsem tím chtěla říct, že to platí stále, i v době kalhot s vyšším pasem. Plus za mě je to odvážná kombinace, legíny nosím také, i s kratšími vršky ale mít pod nimi tanga, připadala bych si jako s holou.. zadkem. Ale neříkám, že by je neměl nikdo 30+ nosit, každého věc

verca_20
autor
26. dub 2022

@gracinka7 a co tě od nich tedy odradilo, když z nich žádné problémy nebyly?

gracinka7
26. dub 2022

@verca_20 asi jsem z toho období vyrostla. Navíc jsem začala víc jezdit na koni a nechtěla jsem se převlékat, protože jezdit v tangách chce jen masochista 🙈

verca_20
autor
26. dub 2022

@gracinka7 ano, tomu rozumím, přijde mi, že jakoukoliv sportovní aktivitu v nich může vykonávat pouze masochista:D

dodor
26. dub 2022

@verca_20 kup ji blokurimu.. a tanga nenosit. Zakazuje to každý gynekolog. Max Brazilky..

blondynka400
26. dub 2022

@verca_20 sport je v tangách pohoda (tedy toho koně chápu, tam to není nic extra 😀). Fakt nechápu toto paušalizování, jenom proto, že to někomu nevyhovuje a nebo nosí špatný střih. To samé ty legíny, mne zase přijde vrchol nevkusu jak si někdo může vzít legíny a mít pod tím běžné kalhotky. A je úplně jedno, zda mu je 15 a nebo 50

inssomnia
26. dub 2022

@blondynka400 mně přijde jako vrchol nevkusu nosit samotný legíny bez sukně nebo tuniky, ale to už je vedlejší :D

verca_20
autor
27. dub 2022

@blondynka400 mluvím jen za sebe, pokud je to někomu pohodlné, jeho věc.. nikomu to neberu, jen je sama nosím velmi sporadicky, obvykle když chci potěšit manžela. Na běžné nošení mi přijdou pohodlnější normální kalhotky, ale kdyby manžel hodně chtěl, dokážu si představit že bych nosila tanga častěji. Pod legíny je také moc nenosím, protože mám pocit, že kalhotky ten zadek přeci jen trochu zpevní a zakryjí, kdežto tanga nedělají žádnou oporu a je třeba mít ho fakt pevný a bez celulitudy.. prostě bezchybný

blazena009
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
blondynka400
27. dub 2022

@verca_20 ok, sama píšeš, že mluvíš za sebe, tak proč to vnucuješ dceři? Ať si přeci dělá co chce, je to její tělo a její rozhodnutí. Každopádně ty legíny, tanga a celulitida souhlas. Občas je to fakt bezva pohled, kdo si co vezme na sebe. A tato kombinace prostě nelže.....