Žaludeční problémy. Co to může být?

aduska17
15. říj 2022

Dobrý den mám už tak cca 4 měsíce problémy ze zaludkem bolesti.Vcera sem byla na gastro a sono břicha ale tam mi nic nezistili jen mi řekli že mám přínist v pondělí stolicu . Do správy mi pan doktor napsal závěr nedovoraji kardie prosím vás nevíte někdo co to může znamenat .Na sono nic neviděli ani na gastro si myslím že gastro je najpresnejsi vyšetření žaludku.A nechápu jakto že nic neviděli .děkuji za odpověď

mia255
15. říj 2022

A jak se stravujes? To klidně může být alergie/intolerance na nějakou složku potravy

aduska17
autor
15. říj 2022

@aduska17 několikrát sem byla vyšetřena na pohotovosti ale tam taky mi nic nezistili akurat naposledy mi dělali ultrazvuk a mneli náznak na vředy takže sem se objednala na to gastro mne tam dali tabletky nospu od bolesti a nolpazu to sem brala celu dobu včera už sem byla vyšetřena na tom gastri ale vůbec mi neřekli co mi je že musím přínist tu stolicu v pondělí a výsledky budou do 14 dní ale já tet nevím jestli mám furt brát tu nospu a nolpazu .

aduska17
autor
15. říj 2022

@mia255 přečti si dolů správu

aduska17
autor
15. říj 2022

@mia255 já sem si myslela že mi něco daju ale žádné tabletky mi nedali nic ani mi neřekl že či to mám užívat nadalej Lebo já nevím už

mia255
15. říj 2022

No ale to není odpověď na otázku jak se stravujes. Tabletama ten problém nevyřešís. Tedy ano ale krátkodobé. Kór pokud na gastru nic nenašli tak se nabízí možnost že máš podrážděný žaludek/střeva a něco ti prostě nesedí. Nebo máš hodně stresu nebo milion jiných možností

uzivatelkapetra
15. říj 2022

Já měla půlrok permanentní průjem než mi došlo, že mi vadí mléko, začalo to ze dne na den.
Určitě bych zkusila nějakou eliminační dietu.

aduska17
autor
15. říj 2022

@uzivatelkapetra já budu volat spatky na to gastro jestli mám brát furt ti tabletky Lebo ne

mia255
15. říj 2022

@aduska17 prosimtě jakou chceš řadu když se držíš toho že prostě budeš akorát potlačovat příznaky a nebudeš hledat příčinu? Pokud tě bolí žaludek a chceš na to rvat další chemii která očividně vůbec nepomáhá tak je ber 🤷

uzivatelkapetra
15. říj 2022

@aduska17 snaž se pro to něco udělat i ty a ne se jen spoléhat na doktory. Ty můžeš nejlépe vypozorovat po čem ti je hůře.

aduska17
autor
15. říj 2022

Prosím vás co se dá zjistit ze stolice jaké choroby ?

jijulka
15. říj 2022

bolesti zaludku jsou casto i neurotickeho - psychického - puvodu.

mia255
15. říj 2022

@aduska17 zkus Google ale bacha jakmile to přečteš tak budeš mít veškeré příznaky. Jinak může to být třeba heliobakter anebo něco tomu podobného... Ale spíš bych tipla špatná životospráva

odula
15. říj 2022

@aduska17 mraky. Ale zánět trávicího traktu například

xxx3d
15. říj 2022

@aduska17 prosím tě, proč??? ses nezeptala toho doktora, co znamená ta nedovírající kardie a když nic nezjistili, co by to mohlo být a proč ta stolice a prostě tohle všechno se mělo odehrát po tom tvém vyšetření.
několikrát vyšetření na pohotovosti - napadá mě, nemůže v tom mít nějakou roli nervy, stres?...
osobně se pohotovosti vyhýbám jak čert kříži, ale to je bokem.
co to znamená se určitě dá najít někde na netu, asi nebudeš jediná, koho podobná starost postihla, takže například tady -

nedovírání kardie znamená že uzávěr mezi jícnem a žaludkem nedovírá úplně, takže se kyselina ze žaludku může dostávat do jícnu, a na to se bere lék, posílit tento uzávěr tak aby dovíral úplně je otázkou schopnosti vaší bránice, tedy pokud chcete něco dělat, tak asi dechová cvičení, resp. jógu, samozřejmě pravidelný pohyb, držet si správnou váhu atd., cvičení na posílení bránice se běžně trénuje na RHB ke zlepšení stability páteře

no a to, že máš donést stolici ber pozitivně, prostě ti chtějí udělat další vyšetření, když na tom, kde jsi byla "nic" nezjistili.

aduska17
autor
16. říj 2022

@xxx3d ale mne nedali žádné léky akurat kdysi asi tak cca 5 měsíců mi dali na pohotovosti nolpazu a nospu od bolesti a zítra du zanist ten vzorek

xxx3d
16. říj 2022

@aduska17 to, že někde někomu psali, že na to bere lék neznamená, že se automaticky na tohle berou nějaké léky, můžeš být ráda, jestli se to spraví díky dechovým cvičením
a potom, jestli tam zítra jdeš, na všechno se jich zeptej. to bude vůbec nejlepší.