Zácpa. Co pomůže?

petraaroman1
31. pro 2024

Ahoj neví někdo co na zácpu cca týden jsem pořádně nebyla na velké bolí mě pod břichem včera večer jsem měla kapky po kterých mi nebylo dobré dnes v půl šesté ráno mě to sice hnalo měla jsem jakoby vodovou stolici ale pořád cítím že jsem se nevyprazdnila úplně .. necítím se ve své kůži nemám chuť k jídlu moje se má dovolenou a všechny ostatní také na pohotovost se mi nechce mám to daleko nemyslím si že by to bylo něco vážného jen bych se po pravdě ráda vyprázdnila nějaké rady co mě vyhnalo??

martina1317
31. pro 2024

Kupte si laktulosu

1pomnenka
31. pro 2024

Přesně tak, koupit v lékárně Laktulozu. Jinak švestkový kompot než se dostaneš do lékárny.

alice180
31. pro 2024

Akorát na tu laktulozu musíš pít, jinak nebude fungovat

klaarusa
31. pro 2024

Glycerinove čípky ty zaberou skoro okamžitě. Později bych určitě zkusila i Lactulozu.

palja
31. pro 2024

@petraaroman1 tak já být na vašem místě, tak si koupím nějaké mikroklyzma v lékárně. Můžete si ho aplikovat klidně sama. Chce to pomoct stolici napřed zespodu.
Pak teprve zkoušet laktulosu, švestky atd.
Protože takhle budete do sebe pořád něco cpát a střevo více zacpete. Teď je potřeba ho vyprázdnit zespoda.
Vodová stolice může být že je tzv spečená stolice a řídká stolice obtéká dokola. Takže to je už zácpa jak blázen.
A určitě zvýšit příjem tekutin.
Na pohotovost myslím, že to není. Ale pak bych zašla k dr, řekla bych jí své potíže, aby kdyztak zvážila další vyšetření.
Teď je tolik onemocnění střev a břicha, že bych určitě chtěla další vyšetření.
Pracuji v nemocnici, takže to mám denně na očích.