Dobrý den maminky, nevíte prosím někdo, jak se jmenuje levnější alternativa k Wobenzym-u? Určitě existuje, v nemocnici ji doporučovala sestra mojí spolubydlící, akorát, já si to hned nezapsala a zapomněla jsem. Děkuji.
Nejspíš to není varianta Wobenzymu, ale někdo bere na otoky a hojení homeopatika Aescin.
Obsažené enzymy v Mladém ječmeni Green Ways příznivě ovlivňují metabolické pochody, působí proti zánětům, otokům, podporují a až o polovinu zkracují rekonvalescenci po úrazech (nejen pohybového systému) a po operacích, výrazně zvyšují imunitu.
Mladý ječmen Green Ways obsahuje 21 druhů enzymů (skoro 3x více, než známý Wobenzym)
Tělo energizuje a „nakopne“.
@terinda
Tak to právě zrovna žádná levnější náhrada za Wobenzym. Kromě toho, že enzymax je doplněk potravy (Wobenzym je registrovaný lék) a tím pádem značně předražený, tak neobsahuje například trypsin, který je z pohledu systémové enzymoterapie klíčový. Je mi to moc líto, ale na trhu není alternativa k Wobenzymu.
@hojda
Ono když potřebujete užívat vitamín B, také vám nestačí koupit si směs 20 vitamínů, když nebudou obsahovat právě požadovaný vitamín B. S enzymy je to stejné. Je jich několik desítek tisíc a jestli některá ze směsí obsahuje 21 enzymů, je to moc fajn, ale vůbec nic to nevypovídá o srovnatelnosti s protolytickými enzymy, které jsou ve Wobenzymu.
@mariskle
Wobenzyn je lék protože prý jeho registrace proběhla někdy cca v roce 1992, kdy bylo možné si jako lék zaregistrovat doslova i živou vodu. Říkal mi to jeden známý, nezkoumala jsem to blíž, nevím, co je na tom pravdy 😕. Ale jak jsem psala, na tu alternativu jsem se vyptávala ne pro sebe ale pro kamarádku, o které vím, že by něco takového potřebovala, ale prostě ty peníze na to dát nemůže. Přesto děkuji za vysvětlení.
@barchen Tak v Německu byl zaregistrován ještě dříve a u nás to asi díky totalitnímu režimu nešlo. Každopádně nevím, co Vám říkal známý, ale registraci musí každý lék obnovovat, myslím každé dva roky, tudíž toto je irelevantní argument.
Já to píši také kvůli finanční stránce tohoto problému a nejen kvůli Wobenzymu. Týká se to mnoha dalších léků, resp. doplňků potravy. Firma vyrobí směs enzymů a chlubí se, že stačí užívat tři denně a místo 2 500,- stojí balení jen 1 500,- . A už se vůbec nezabývají tím, zda a jaké enzymy obsahuje. Přijde mi to velice nesolidní hlavně kvůli lidem, kteří si to nemohou dovolit... Jinými slovy je lepší za něco zaplatit 2 500,- a být zdravý než 1 500,- a mít pouze dobrý pocit, že jsme ušetřili...
🤒
Děvčata je Wobenzym opravdu takový zázrak?
Chystám se na liposukci a někdo jej doporučuje k rychlejšímu hojení, někdo ne.
Případně jestli se teda dělá nějaká náhrada? Asi už se nevyrábí.
@barchen Hledal jsem dlouho podle složení alternativu k přípravku Wobenzym, protože manželka je po několikanásobné operaci. Našel jsem Enzýmkomplex. Je to přípravek ze Slovenska, balení 240 tablet stojí 27,8 euro. Důležité je, že přípravek obsahuje mimo jiných enzymů i Trypsin a chymotrypsin.
Abych předešel různým nařčením, tak jsem uživatel (manželka), firmu jsem si našel na netu, napsal email a podle jejich ochotné reakce ohledně vysvětlení jsem i objednal. Dávám to sem abych pomohl i někomu jinému.
Hledal jsem dlouho podle složení alternativu k přípravku Wobenzym, protože manželka je po několikanásobné operaci. Našel jsem Enzýmkomplex. Je to přípravek ze Slovenska, balení 240 tablet stojí 27,8 euro. Důležité je, že přípravek obsahuje mimo jiných enzymů i Trypsin a chymotrypsin.
Abych předešel různým nařčením, tak jsem uživatel (manželka), firmu jsem si našel na netu, napsal email a podle jejich ochotné reakce ohledně vysvětlení jsem i objednal. Dávám to sem abych pomohl i někomu jinému.
@freezefire Děkuji, užitečná informace i pro někoho dalšího.
Dobrý den, levnější varianta Wobenzymu bohužel neexistuje a nikdy neexistovala. Je dražší varianta, cca dvojnásobně a jmenuje se Phlogenzym. To je ale kvůli tomu, že obsahuje dvojnásobné množství účinných látek a bere se ho tedy o polovinu méně.
Už tady právě bylo spoustu podvodníků, kteří na Wobenzymu parazitují, ale pokud si pozorně přečtete složení, žádná alternativa k Wobenzymu neexistuje.
M.S.