Ahojte. Som 3 a pol mesiaca od pôrodu. Keď som bola na kontrole po šestonedelí tak mi doktorka namerala vysoký tlak. Tak som chodila 2x do týždňa na merianie a stále bol vysoký ale keď som si ho občas doma premerala mala som 122/79 takže pohoda. A samozrejme ma poslala na kardiologiu. Myslíte že má pošlú na nejaké vyšetrenia keď im poviem a ukážem, že doma mám ten tlak v pohode?
Taky mam syndrom bileho plaste. Doma normalni nebo nizky tlak, u doktora vyssi. Ja mam tedy i tachykardii, takze pulz mam u doktora vzdy sileny. Ke kardiologovi klidne bez, budes mit pak aspon klid, ze se srdcem nic neni.
@matka2703 Doktor ti může nasadit tzv. tlakový holter, který ti bude měřit tlak celý den. Ty si budeš zapisovat i činnosti během dne. Potom uvidí, jak se tlak mění v průběhu dne a pokud máš normální, tak to pozná. U doktorů mám taky vždycky vyšší tlak, je to vcelku běžné. No a kdybys měla vyšší tlak, tak budeš brát léky. To není žádná tragédie ani v relativně nízkém věku.
@matka2703 já mám u doktora vzdycky vyšší, už mi píšou všude do zprávy: syndrom bílého pláště🙂 jinak se merim doma, tlakoměr jsem si porovnala s tím u MUDr, aby mi měřil správně. Na kardiologii jsem ale byla, dostala jsem na den měřicí přístroj na tělo, udělali sono srdce a ekg. Nic, co by bylo nepříjemný... tak ať to mas brzy v poradku!