Měl někdo stejný nebo podobný provoz? Termín u Dr. mám už tento pátek,ale i tak. Z ničeho nic se mi z nízkého krevního tlaku stal vysoký,ale jako fakt vysoký.... 145/85s tepem přes 100 není vůbec žádný problém,a to v klidovém režimu (představa lehu na gauči u tv)... Spouštěč netuším,leda tak nervy,ale ty byli podstatně dříve než toto
Mně toto spustil porod a už se to nedalo do normálu.
@eva118 syn bude mít dva,to asi nebude ono, tak dlouho to ještě není....
@pampeliska1313 já právě trpěla delší dobu bolestí hlavy a závratěmi. Ty byly nejhorší a sváděla jsem to na můj nízký tlak a ouha,tlak je zcela opačný
@alpakovo spouštěč neznám, ale před těhotenstvím jsem trpěla spíš nižším tlakem, od CCA půlky těhotenství mě začali měřit vysoký tlak, druhý jsem měla klidně i 110 a to jsem mohla sedět v klidu v ordinací, jak dlouho jsem jen chtěla. Nervy jsem žádné neměla a přesto. Když už to bylo pravidelně na Př hlídkách, tak jsem se 3 dny měřila i doma 3x denně, zjistilo se, se nejvyšší je ráno, takže mi nasadili medikaci, bylo mi sice po nich blbě, ale tlak se jakstak urovnal🙂
@kubesovaadelka Já mám za úkol měřit ráno a večer, vždy 2x s 10 minutovým rozestupem... Tak sem na pátek fakt zvědavá
@alpakovo uvidíš, snad to bude v pořádku, mě i na první genetice vyšlo nízké riziko preeklamsie a jsme s dcerou obě v pořádku. Jediné co jsem musela brát bylo železo páč jsem byla chudokrevná, mamavit, magnosolv a anopyrin na ten tlak.🙂
@alpakovo Hlavně klid (jako je to těžké a za tu větu bych možná vraždila 🙂 ), jsem také typ, co je schopen se vynerovat do nebes z možné diagnózy. Ono, když se budeš nervovat, že mám termín až v pátek, tak prostě si ten tlak ještě zvýšíš. Jinak termín v pátek je dobrý, jako vysoký tlak není optimální, vysoký tlak dělá problém, když se dlouhodobě neřeší, ale ty už jsi v procesu řešení,
Jestli přemýšlíš z čeho to máš, já mám ráda psychosomatiku, MUDr. Hnízdil (některými zatracován, jinými milován) to překládá lidem do zjednodušené podoby, vysoký tlak znamená, že ti někdo nebo něco zvedá tlak. To se musíš ptát sama sebe, co tě vnitřně štve, zda nežiješ v konfliktní situaci, a ty ji nemůžeš vyřešit, zda nejsi pod trvalý tlakem, potlačené nepřátelství, pak tu situaci zpracovat.
Ume byl spoustec covid. Beru na to leky,s nimi je to dobry.. bez nich se mi strasne motala hlava a bylo mi spatne z toho vysokeho tepu. Je dobre, ze jdes uz v patek 🙂.
Kolikrát mi chytrý hodinky hlasily vyšší tepovou frekvenci a to jsem třeba jen seděla. Nicméně přesně - stres z práce. Nejčastěji to bylo před prací, popr když byly “náročný dny” na sobě jsem to nijak vlastne necejtila, ale tělo pracovalo….)