Výsledky preventivky. Co mohli najít v moči?

6. zář 2024

Tenhle týden jsem byla u obvoďáka na preventivce. Vzal mi i krev na klasický věci - cholesterol, cukr, játra, krevní obraz atd...Dnes jsem si volala na výsledky a všechno v pořádku, jen že v moči něco málo našli, a tak za dva týdny znova moč. A já blbá se nezeptala co tam jako našli. Teď jsem ve stresu aby to nebylo něco vážnýho 😭

j.a.n.i
6. zář 2024

No, když chtěj za 2 týdny moc, tak nejspíš nějaké známky infekce...

ireniq
6. zář 2024

Nemelas nahodou ms? Nebo i krátce po ms a při vší hygieně tam může být stopa krve...

autor
6. zář 2024

@ireniq To ne, ms mi stále nepřišla po vysazení antikoncepce

merope
6. zář 2024

V moči často bývají bakterie - zjišťuje se, zda to je kontaminace nebo opravdu problém. Doporučuji koupit v lékárně zkumavku, která je skutečně sterilní (ptej se, mají 2 typy) a opravdu dbát na hygienu při odběru (umýt ruce, nejlépe ve sprše a podobně). A chce to opravdu "střední proud" (no, ehm... taky mi to nejde, takže mívám s kontaminací často problém).

margita_m
6. zář 2024

Neboj, nejspíš tam byla bílkovina v moči. Je to časté. Zajdi do lékárny a začni pít urologický čaj… např. 5-7 dní 2x denně. Určitě neuškodí a perfektně pročistí močové cesty. Hygiena je základ, to je jasné a nesedat na nic studeného. A určitě bych taky dala, jak je doporučeno sterilní zkumavku a odchytla první ranní moč a střední proud (takže trochu se vyčurat do záchodu a pak do zkumavky a pak zbytek wc). Jsem zdrav. sestra a toto by mělo stačit. Pokud by tam byl větší problém, tak ti to doktor nebo sestřička určitě řekne. Takto chtějí jen zkotrolovat za 14 dní, jestli je to již v pořádku. 🍀

jajulin
6. zář 2024

Taky jsem měla nález v moči, byl to běžný menší gynekologický zánět, který souvisel s nedávno branými antibiotiky.