Výsledky mamografie negativní. O co tedy jde ?

helen95
10. říj 2024

Dobrý den
Minulý víkend jsem si nahmatala bulku v prsu.
Ihned v pondělí jsem si zavolala do mamma centra, kam docházím od svých 22 let na uktrazvuk 1x ročně.

Při pohmatu mi pan lékař sdělil, že to určitě nic nebude a poslal mě na snímek. To jsem netušila, že mě pošle na mamograf ( je mi 29let) .

Výsledky z mamografu byli v pořádku. Lékař říkal, že snímek je čistý a že vzhledem hmatné lézi doplní ještě uktrazvuk.

Na ultrazvuku se také nic neobjevilo. Říkal, že to bude ve smyslu jako něco: Zbytek prsní tkáně, žlázy? Co to prosím znamená? Já byla v takovém stresu, že jsem se ani nezptala.

Druhý lékař mi říkal, že to může být prsní lalůček, že se třeba otočil? To opravdu tak je ? 😁

Vím, že jsem se mohla a měla zeptat lékařů, ale já byla s nervy úplně v háji, mám malé dítě a nechtěla jsem něco zanedbat.

Přikládám zprávu.
Děkuju ❤️

helen95
autor
10. říj 2024
sanyy22
10. říj 2024

@helen95 no já myslím že jelikož Vám tam napsali že máte jít na kontrolu až za dva roky, tak to bude nějaká ta žláza.
Kdyby se jim něco nezdálo určitě by vás někam ještě poslali, nebo doporučili třeba kontrolu za 3 měsíce.

rosalindamelinda
10. říj 2024

To je dost specifický dotaz - a od toho jsou tady taky online poradny. Napiš tento dotaz do lékařské poradny, kde ti může poradit odborník.
Ale, pokud máš již dítě - tvoje tělo si prošlo těhotenstvím a kojením - pak ano, pak je možné vysvětlení to, že tam je nějaký pozůstatek mléčné žlázy.
Já jsem třeba měla mastitidu-zánět prsní žlázy při kojení a měla jsem v prsou různé zatvrdlé bulky a útvary, byla to hrůza. Na UZ chodím taky každý rok 👍

helen95
autor
10. říj 2024

@sanyy22 Děkuju moc ☺️

helen95
autor
10. říj 2024

@rosalindamelinda Zdravím ☺️ mám skoro 2 letého syna. To pořád může být nějak poznamenána žláza?

Určitě písnu, děkuju 🍀

gbp
10. říj 2024

@helen95 já mám třeba v podpaží bulku a je to mléčná žláza navíc 🤷‍♀️ mám jí tam dlouho před tím než sem začala kojit, při i po je pořád stejná, jen s ní chodím na kontrolu. takže si myslím, že tam může být fakt lecos a kdyby to bylo něco k řešení. určitě by to řešili. neboj 😉

1pomnenka
10. říj 2024

Ty sis nahmatala bulku, nic tam nenašli, tak to bude třeba jen žláza obalená tukem. Pustila bych to z hlavy.