Dobrý den
Minulý víkend jsem si nahmatala bulku v prsu.
Ihned v pondělí jsem si zavolala do mamma centra, kam docházím od svých 22 let na uktrazvuk 1x ročně.
Při pohmatu mi pan lékař sdělil, že to určitě nic nebude a poslal mě na snímek. To jsem netušila, že mě pošle na mamograf ( je mi 29let) .
Výsledky z mamografu byli v pořádku. Lékař říkal, že snímek je čistý a že vzhledem hmatné lézi doplní ještě uktrazvuk.
Na ultrazvuku se také nic neobjevilo. Říkal, že to bude ve smyslu jako něco: Zbytek prsní tkáně, žlázy? Co to prosím znamená? Já byla v takovém stresu, že jsem se ani nezptala.
Druhý lékař mi říkal, že to může být prsní lalůček, že se třeba otočil? To opravdu tak je ? 😁
Vím, že jsem se mohla a měla zeptat lékařů, ale já byla s nervy úplně v háji, mám malé dítě a nechtěla jsem něco zanedbat.
Přikládám zprávu.
Děkuju ❤️
To je dost specifický dotaz - a od toho jsou tady taky online poradny. Napiš tento dotaz do lékařské poradny, kde ti může poradit odborník.
Ale, pokud máš již dítě - tvoje tělo si prošlo těhotenstvím a kojením - pak ano, pak je možné vysvětlení to, že tam je nějaký pozůstatek mléčné žlázy.
Já jsem třeba měla mastitidu-zánět prsní žlázy při kojení a měla jsem v prsou různé zatvrdlé bulky a útvary, byla to hrůza. Na UZ chodím taky každý rok 👍
@rosalindamelinda Zdravím ☺️ mám skoro 2 letého syna. To pořád může být nějak poznamenána žláza?
Určitě písnu, děkuju 🍀
Ty sis nahmatala bulku, nic tam nenašli, tak to bude třeba jen žláza obalená tukem. Pustila bych to z hlavy.
@helen95
@helen95