Vyšetření znamének - špatné - a následná histologie. Máte s tím zkušenost?

3. pro 2022

Hezky den..
vcera jsem byla na kozni klinice, chtela jsem si nechat odstranit pihu v obliceji z estetickeho hlediska, dlouhodobe me stve. Misto toho mam nervy na dranc, pri vstupnim vysetreni mi totiz doktorka prohledla takovym pristrojem pihy po celem tele a o dvou rekla, ze jsou spatny, ze jsou v hodne pozitivnich cislech (??) a posila mne za tyden na vyriznuti, nasledne se to posle na histologii a uvidi se, co dal.Takze do Vanoc/noveho roku se ted budu klepat, nez se dozvim vysledek, zda to neni rakovina kuze?Jsem z toho spatna, nemuzu na to prestat myslet.
Snazila jsem se z doktorky dostat vic informaci, nic moc mi nerekla, jen ze ukaze histologie, co to je nebo neni a at se nestresuju.
Mate nekdo podobnou zkusenost?Jak to dopadlo?
Dekuji za jakoukoli odpoved

misadan11
3. pro 2022

Nemusi byt..resp tchanovi taky vyrizli znaminko ..uz bylo zhoubny, ale jeste prisel za 5 minut 12 a vyriznutim to skoncilo ...a pry dobry..tak nezbyva nez doufat...

sudylichozrout
3. pro 2022

To same mela kamaradka. Na kontrole prusvih, sla hned pod kudlu a vysledek je, ze to bylo benigni. Nedes se a hlavne nic negoogluj. Jinak se zblaznis.

dejvitka
4. pro 2022

Ja taky jednou sla se znamenkem, udelalo se mi behem leta, pak hodne ztmavlo, melo nerovnomernou barvu, bylo tak 0,5 cm. Na vyriznuti jsem sla jeste ten tyden, doktor me hodne vystrasil, kdyz na to tak spechal. Poslalo se na histologii a bylo to nakonec v poradku a vcas. Jen vykazovalo zmeny, ktere se mohou preklopit do melanomu, ale nebyl to. Od te doby chodim pravidelne. Moc drzim pesti, at je vse v poradku. Jeste to nemusi nic znamenat. Pak mi preventivne odstranoval dalsi 2, na histologii se posila vzdy.