Ahoj holky, byla jsem ted na preventivce u noveho doktora (prebral ordinaci po doktorovi, ktery sel do duchodu) a vubec mi neprohmatal prsa - pouze poucil, ze si to mam delat sama... Muj puvodni doktor to vzdy delal. Jen me zajima, jestli vam taky vasi gyn prsa neprohmatavaji?
Dr mi jen rekne, ze mam myslet na prevenci a tim to konci. Chodim kazdy rok na ultrazvuk
Ne nikdy
Ne, moje to nedělá.
Bývalý gynekolog to dělal při každé preventivní prohlídce, nová dr.,to nedělá vůbec....
Můj dr to taky nedělá
Nedělá, jen, když si řeknu
Je mi 43 let a nikdy a že jsem pár doktorů už vystřídala, mi ještě žádný prsa nevyšetřoval.
Gynekoložka ne, obvoďák se zeptá, jestli dělám samovyšetření a je ochoten mě prohmatat (ptá se) 😀
diky za odpovedi, takze vetsina opravdu nedela... jen mi to pak vrtalo hlavou 🙂 hezky vecer vsem 😉
Ptá se, jestli chci, já chci, takže dělá.
Nedělá. Teda kdybych o to vylozene pozadala, tak by urcite udelal. Ale jinak se jenom zepta na samovyšetření a jestli chodim na preventivní ultrazvuky.
nedělá... a o preventivním ultrazvuku slyším teda prvně...jak to funguje holky? Žádanka, cena apod?
@malanoha
@ekou
@lachtanice86
@majena39 Jestli ti jeste nebylo 45, tak si muzes dojit jednou za rok na prevenci rakoviny prsu. Mladsim zenskym delaji ultrazvuk. Je to obvykle tam, kde mamografie. Zpravidla v každé vetsi nemocnici. Musíš si zagooglit podle mista tveho bydliste. Cena se asi bude na ruznych pracovištích lišit, pocitala bych cca neco kolem 500,-. U nás v okresni nemocnici platim 400,-. Pokud budes mit potvrzení, tak na to většinou pojišťovny zpětně přispívají. Informuj se u té svojí.
Nedělá, ale chodím pravidelně na sono (pojišťovna přispívá).
Žádný gynekolog nikdy moje prsa neřešil. Nedělám tedy ani samovyšetřování (to skutečně poctivý). Na preventivní ultrazvuk jdu teď po dvou letech a chystám se chodit každoročně.
Tak moje dr prohmatava 😃
Ne, dělám si samovyšetření a 1x za rok chodím na utz.
já šla na novou gyndu a doktorka mi na můj dotaz ohledně vyšetření prsou řekla, že ona je jen přes spodek, na prsa ať si dojdu jinam 🤐
Ne, dělám si samovysetreni a chodím každý rok na ultrazvuk