Vyšetření prsou při preventivce. Jak je to u vaše gynekologa?

10. čer 2022

Ahoj holky, byla jsem ted na preventivce u noveho doktora (prebral ordinaci po doktorovi, ktery sel do duchodu) a vubec mi neprohmatal prsa - pouze poucil, ze si to mam delat sama... Muj puvodni doktor to vzdy delal. Jen me zajima, jestli vam taky vasi gyn prsa neprohmatavaji?

lachtanice86
10. čer 2022

Ne, dělám si samovysetreni a chodím každý rok na ultrazvuk

ekou
10. čer 2022

Dr mi jen rekne, ze mam myslet na prevenci a tim to konci. Chodim kazdy rok na ultrazvuk

klokanka31
10. čer 2022

Ne nikdy

jaja01k
10. čer 2022

Ne, moje to nedělá.

vikysek0987
10. čer 2022

Bývalý gynekolog to dělal při každé preventivní prohlídce, nová dr.,to nedělá vůbec....

jako_mala_holka
10. čer 2022

Můj dr to taky nedělá

malinkata
10. čer 2022

Nedělá, jen, když si řeknu

eloise02
10. čer 2022

Je mi 43 let a nikdy a že jsem pár doktorů už vystřídala, mi ještě žádný prsa nevyšetřoval.

korin
10. čer 2022

Gynekoložka ne, obvoďák se zeptá, jestli dělám samovyšetření a je ochoten mě prohmatat (ptá se) 😀

autor
10. čer 2022

diky za odpovedi, takze vetsina opravdu nedela... jen mi to pak vrtalo hlavou 🙂 hezky vecer vsem 😉

sirinfirst
10. čer 2022

Ptá se, jestli chci, já chci, takže dělá.

malanoha
10. čer 2022

Nedělá. Teda kdybych o to vylozene pozadala, tak by urcite udelal. Ale jinak se jenom zepta na samovyšetření a jestli chodim na preventivní ultrazvuky.

majena39
10. čer 2022

nedělá... a o preventivním ultrazvuku slyším teda prvně...jak to funguje holky? Žádanka, cena apod?
@malanoha
@ekou
@lachtanice86

malanoha
10. čer 2022

@majena39 Jestli ti jeste nebylo 45, tak si muzes dojit jednou za rok na prevenci rakoviny prsu. Mladsim zenskym delaji ultrazvuk. Je to obvykle tam, kde mamografie. Zpravidla v každé vetsi nemocnici. Musíš si zagooglit podle mista tveho bydliste. Cena se asi bude na ruznych pracovištích lišit, pocitala bych cca neco kolem 500,-. U nás v okresni nemocnici platim 400,-. Pokud budes mit potvrzení, tak na to většinou pojišťovny zpětně přispívají. Informuj se u té svojí.

hojda
10. čer 2022

Nedělá, ale chodím pravidelně na sono (pojišťovna přispívá).

majena39
10. čer 2022

@malanoha dekuju. Já právě vím o tom mamografu pro ty dříve narozené, ale o tomhle slyším prvně. Jsem něco zaspala 🙈

eviicka
10. čer 2022

Žádný gynekolog nikdy moje prsa neřešil. Nedělám tedy ani samovyšetřování (to skutečně poctivý). Na preventivní ultrazvuk jdu teď po dvou letech a chystám se chodit každoročně.

jjasmina
11. čer 2022

Tak moje dr prohmatava 😃

ekou
11. čer 2022

@majena39 objednas se nekam, kde vysetruji prsa a cca 300kc (pokud se nepletu) a to pak proplati zpetne pojistovna. V ramci Ostravy ve FNO je 6 mesicni cekaci doba na vysetreni. Jde o normalni ultrazvuk, nebolestivy zakrok a hlavne klid na dusi
Ps. Neni nutna zadanka

majena39
11. čer 2022

@ekou tyyy jo, děkuji za informaci. Musím zapátrat kde to dělají tady u nás, neznám nikoho kdo by tam chodil ani z mých kámošek nebo tak 🙂

ekou
11. čer 2022

@majena39 ja jsem zacala chodit po 30tce, jelikoz jsem si nahmatala (neskodnou) bulku a jistota je jistota, kdyz mam doma jeste male dite 🙂. Staci najit zarizeni, ktere resi mamografii a tam budou delat i ultrazvuk

ckei
11. čer 2022

Ne, dělám si samovyšetření a 1x za rok chodím na utz.

teris_1
13. čer 2022

já šla na novou gyndu a doktorka mi na můj dotaz ohledně vyšetření prsou řekla, že ona je jen přes spodek, na prsa ať si dojdu jinam 🤐