Dobrý den, prosím o vaše zkušenosti. Čeká mě vyříznutí jedné osmičky. Kdo jste byl v blízké době, jak to probíhá? Byli jste v analgosedaci nebo v narkoze? Jak dlouhá byla hospitalizace? A další věc. Doma mám chlapečka rok a čtvrt, kojeny, závislák. Neumím si představit, že bych měla být několik dní pryč. Odstavit ho? Nebo jak to celé vyřešit? Lokální umrtvení nedám, mám sileny strach, zubařka to ani nedoporučuje. Děkuji.
Mě tahal vždy dvě jedna strana, dvě druhá.. Ale dělal mě to primář, chlap co ví jak na to a v ordinaci jsem byla tak 10 minut se vším všudy... Záleží jak je to problematické.. Pokud se ti v tom bude hrabat dlouho a nebude vědět jak na to, pak i léčení je delší. Protože to prostě dorasuje... Předtím doporučuji určitě zjistit zkušenosti a trháním osmiček.. Při kojení si každopádně můžeš dát na případnou bolest léky... Pokud si chceš ověřit, tak na mamila. Sk zadáš lék a dozvíš se více.
Ja jsem mela lokalni umrtveni, vysekavali mi dolni osmicku, nebyla venku ani kousek, rostla relativne normalne (jakoze ne polozena v kosti vodorovne a podobny chutovky), cely to trvalo tak deset minut, nebylo to nic, co by chtel clovek opakovat, ale dalo se to vydrzet. Pak to akorat trochu vic krvacelo, nez jsem cekala, kdyz to prislo k sobe, prijemny to nebylo, ale dala jsem to bez jakychkoli prasku. Prvni noc nic moc, pak uz to bylo lepsi, ruzne mi v tom tepalo, nemohla jsem otevrit pusu a tak podobne. Byla jsem v dubnu, syn mel v tu dobu rok a osm mesicu, taky jeste kojeny, nebyl problem.
Jen mi trefili nerv, takze jsem pak jeste asi pul roku necitila kus jazyka a cast dasne, ale postupne pomalu to prislo k sobe, ted uz je to uplne v pohode 🙂
Proč byste měla být kvůli zubů několik dní pryč? Ma co hospitalizace? Leda že by ti to trhali i s hlavou....😅Mě je brali po jedné, vždy v místním umrtvení, není to nic hrozného....za půl hodiny hotovo i s šitím,naprosto to nebolelo, jen první noc jsem to trochu cítila, ale jinak bez problémů....
@camelinka taky jsem byla v UVN a pan doktor se s tim teda nemazal, to je fakt 🤣
@bara88 jak pisu, byla jsem v UVN, tam se s tim nemazali, bylo to na pojistovnu, manzel byl pred par lety u soukromyho stomatochirurga - zaplatil par tisic, vzali mu pet zubu najednou - 3 osmicky a 2 devitky (pry nejaky praveky pozustatek 😂), dostal nejaky fajnovy drogy, vezla jsem ho domu a byl celkem slusne sjetej 😂 (ja jela normalne sama a cestou plivala krev do kapesniku - manzel hlidal deti 😁) a pak dostal nejakej silnej prasek proti bolesti, takze pak kdyz uz prestal pusobit, vlastne uz to nebolelo.
Takze autorko, jestli si muzes priplatit, doporucuju nejakyho soukromnika, co s tebou bude jednat vic v rukavickach, pak to bude pohoda 😉
Jsem 14 dní po zákroku, dvě osmy najednou, lokální umrtvení, injekce, cca 15 minut jsem čekala na chodbě, pak v ordinaci zákrok asi také 15 minut, neštěstí kořeny nebyly moc zahnuté, tak to šlo. Zašité vstřebávacími stehy. Jela jsem autem, spočítala si, že mi umrtvení na cestu ještě vystačí 🙂 Doma jsem ledovala, no co si budeme povídat, moc příjemné to není, ale dá se to. Ted je to 14 dní a pomalu o zákroku nevím.
S jednou osmickou hospitalizovana fakt nebudes, vyrvou, mozna zasijou a pomazes dom😉
@rencinka87 No ja nevim, co je horsi, mne prvni 8 rvala moje zubarka, asi nemela ten grif a po kouskach se s tim pitvala snad hodinu, myslela sem, ze zdechnu a hojeni bylo strasny...
S druhou sem se nechala poslat do spitalu v Pardubkach, tam sem se malem doplazila, jak mi predem bylo zle, doktor hrc frc, byla venku a abych teda neprudila,dal mi tam dva stychy😅, hojeni v pohode a rychle...
Já byla kdyz bylo maly 14 mesicu, kojena. Dostala jsem antibiotika nejaky mirnejsi a brala jsem je vzdycky az po kojeni.
Jinak to byla osmicka nalezato a dokonce hluboko v kosti. Na soukromy klinice mi to chteli udelat za 12000 v analgosedaci. Na*srat. Uzasna doktorka mi to udelala na pojistovnu na karlaku. Trvalo to asi hodinu a 4 stehy. V lokálce. V analgosedaci ji prej lidi zaviraj tu pusu a maj pak o to vic modrin a otoku z rozveraku, jak tam blbe vidi.
Modrinu jsem nemela zadnou, otok minimalni, skoro jsem nemusela ledovat, zahojilo se rychle. Pak jsem u ni byla jeste 2x se zbytkem osmicek 👍
Takze doporucuju karlak a lokalku
Osmicku dole v lokalni museli vysekat,zasit mela zahnuty koren a pod ni necekana kapsa hnisu,delal mi.to muj zubar a 5 dni brufen co 4 h a pak uz to slo,ale celkove se to hojilo snad 3 tydny,mala mela tehdy rok
Dnes mi trhali sedmičku a osmičku před měsícem.
Doktor mi to umrtvil a celkově jsem tam strávila tak 10 minut. Bylo to úplně v pohodě, teď to trochu cítím, ale kdybych věděla jak v pohodě to bude, vůbec bych se nestresovala.
Přeji vám, ať to máte také tak v pohodě.
Já dostala jen injekci, tedy nakonec dvě, protože mi odstraňoval dvě osmičky (obě horní). Dcera měla v té době necelý rok a půl. Zákrok byl poměrně rychlý a já po něm celkem fungovala, ve volných chvilkách jsem ledovala, ale s malým dítětem jich moc nebylo.... Nakonec to bylo celkem v pohodě a to že jsem z toho měla pořádný strach!
Držím palce 🍀
@camelinka ja si myslim, ze hodne zalezi, jak je ten zub ulozenej a taky jestli je to horni nebo spodni - obecne spodni jsou mnohem horsi.
Mne vrchni osmicky brala zubarka - koukaly, rostly relativne rovne - tu jednu teda rvala taky celkem dlouho, nakonec se ukazalo, ze mela fakt dlouhy a jeste zahnuty koreny, ale normalne ro vytrhla na kresle v ordinaci. Ta spodni ale byla zarostla a byla v kosti, takze to nemohlo byt hrc frc - byli na to dva chlapi a meli co delat, mela jsem pocit, ze mi urvou celist (a to mi to rezali takovou silenou bruskou, aby to vubec mohli vysekat 😂), takze myslim, ze to je fakt o tom umisteni zubu. A musim rict, ze me do UVN poslal doktor, co si na to sam netroufl, protoze mi udelal CT toho zubu a ukazalo se, ze tam prochazi nerv primo mezi koreny a ze to chce fakt opatrne, aby mi ho neposkodil - doktor v UVN se tomu vysmal, naznacil mi, ze jsem zbytecne to CT platila, ze ze me doktor jen vytahl penize, ale pak mi to vyrval tak, ze jsem pulku jazyka necitila jeste tri mesice pote.. a uz jsem se celkem bala, ze to k sobe neprijde.
A bolelo to fest dost dlouho (o tech vrchnich jsem ani nevedela, ze mi to trhali..).
@rencinka87 No ty kraso🙈😲
@rencinka87 jj taky jsem u korenu hned mela trojklanny nerv. Proto me poslal na soukromou kliniku. Prej zaruka kvality, protoze hrozi nejen zlomeni celisti, ale i poruseni toho nervu a oxhrnuti na pulku obliceje. Vydesil me paradne. CT i RTG jsem mela taky. Ta na karlaku to zvladla tak, ze se i divila, ze me ani jazyk nebrnel 🤣
Plus jsem tam pod tim mela skoro 2cm cystu 🙈
@swan42 ja jsem mela totozny problem (nebyl to ten stejnej doktor, co te poslal jinam? 😁), akorat teda v UVN se s tim nemazal a ten nerv to odskakal, pak jsem tam jeste volala, ze to je divny, ze je to uz dost dlouho po ty injekci a necitim pulku pusy, tak mi rekl, ze musel zatlacit na nerv a ze to bude “par dnu” trvat, nez to prijde k sobe, tak to trvalo asi 150 dnu, ale nastesti se to postupne vzpamatovalo 😂
Jeste mi zbyva dolni leva a to si teda rozmyslim, kdy s ni pujdu a kam 😂😂🙏
Ženský moc děkuji za všechny informace. Některý scénáře jsou fakt hororový, je mi z toho úplně zle, ach jo, ty zuby 😭
Já byla když bylo dceři rok a kousek. Jedna osmička ležící, lokální umrtvení, řízli dáseň, rozřezali a vyndali zub, dali 3 stehy a šla jsem domů. Necítila jsem nic, za 10 minut bylo hotovo i s čekáním až zabere injekce. Za hodinu jsem byla u dcerky. Večer jsem si vzala ibalgin pro jistotu abych se vyspala, ale vlastně mě to vůbec nikdy nezačalo bolet 😉
@jinajanna 😱 Tyjo tak to zní pohádkove, děkuji, kéž bych to měla podobné.
Myslely jsme to vsechny tak, ze i kdyz to byly obcas horory, tak ten horor trval velmi kratkou dobu a pak je to holt jen opruz s tim, ze to boli, nebo ze se nemuzes poradne najist, ale co se tyce pece o mimco, neni to problem a zvladly jsme to vsechny 🙂
Priprav si zasobu ledu a zmrzliny a bude to ok 😉
@rencinka87 Moc děkuji ♥️
Byla jsem v analgosedaci, kdyz bylo synovi pul roku a delali mi vsechny ctyri naraz. Chvili po zakroku jsem normalne jela domu.