ahoj maminky, dnes jsem byla v poradně a zároveň se svěřila z problémem co mě už delší dobu trápí - tedy tvrdšími vřídky v oblasti pochvy, které občas svědí a jsou při dotyku a někdy i při močení štiplavé. Myslela jsem jestli to ještě nepatří ke kvasinkám, které si léčím a potom mě napadl spíš herpes a to by byl problém kvůli porodu. Doktor se na to tedy podíval a řekl že je to něco od K myslím kondylomata, ale úplně jistá si nejsem a že to způsobuje virus HPV. Tak sem se trochu vyděsila jelikož vím že tento virus způsobuje i rakovinu. Pan doktor mě uklidnil že tenhle typ HPV rakovinu nevyvolává to prý jiné druhy (a uvedl nějaký čísla). Při přirozeném porodu by to taky nemělo vadit i když říkal že jsou zařízení kde to viděj neradi - tak doufám že Apolinář mezi ně nepatří. Horší už je že na to není léčba - tedy žádná mast ani nic takového. Jsou jen dvě možnosti - buď to zmizí samo od sebe (ale to prý jen ve 20 procentech případů, čili nic moc) a nebo se to musí odstranit chirurgicky v narkoze, proto se o tom dá bavit až po ukončení kojení. To je tedy pro mě někde ve vzdálené budoucnosti. Trochu mě to mrzí páč sem počítala že mi na to něco napíše a uleví se mi. Máte s tím ještě některá zkušenost?
@paja.83: no já právě u Míši neodstříkala téměř žádné mléko pomocí odsávačky. Tedy v porodnici něco ano, ale doma mi to nešlo. Asi jsem měla blbou odsávačku a proto teď sháním jinou, elektrická je pro náš rozpočet moc luxus, ale zkusím mechanickou od Aventu (navíc mi pojištovna 800 kč z ceny proplatí). Pak ještě jde o to že když miminku nabídnete mlíčko v láhvy tak si může zvyknout a pak už nebude chtít prso - taky se stává. Ale narkóza pro mě není jedinej problém, já se teda na to zatím víc neinformovala, tak nevím jestli je to s hospitalizací nebo ambulantně - budu se pak starat o dvě děti a zvlášť od malého by se mi na dýl nechtělo, ani nevím kdo by hlídal. Ale to si případně můžu zjistit při příští návštěvě na jak dlouho to je. Každopádně takhle mi to řekl přímo doktor že by bylo lepší to řešit až po ukončení kojení - prý se berou v potaz priority takže když narkóza při kojení (případně těhu) tak jen v životohrožujích případech, pokud jde o ty míň důležité operace odsouvají se na vhodnější dobu. Samozřejmě pokud bych měla opět císaře tak tentokrát chci celkové uspání (lokálku jsem měla předtím a mám s ním špatnou zkušenost) a to se pak taky kojí - i když doktor mi říkal že mimi defacto nic nevypije, jen se přiloží aby se mlíčko rozběhlo.
Já myslím, že i když budeš kojit, tak můžeš na ten zákrok. Mé 10 dni po porodu znova sily v narkóze. 8 hodin po narkóze jsem mléko odstrikavala a vylejvala. Pro mimco si můžete mléko od stříkat dopředu