Dobrý den, už něco přes rok se tahám po kožním a žádná mastička mi nepomáhá, maximálně vyrážky chvíli utlumí. V oblasti nosa, úst a brady se mi dělají červené flíčky,které nebolí, nesvědí, ale obtěžují. Často vypadají jako akné, s průhlednou hlavičkou, ale jejich mačkání je bolestivé a vodnaté. Rozšířují se a nic mi nepomáhá, poraďte mi prosím. Předem děkuji.
Pravdepodobne perior.dermatitida....lecebne orisek...vetsinou tzv.sucho leci,tzn.nedavat nic,ale vubec nic,prakticky ani måle-up,myt prevar.vodou,nedavat zadne kremy...ev.je mozne po dohode s lekarem aplikovat lokalne napr.kremy s obsahem metronidazolu,Tim lze popripade prelecit i celkove,podle vzhledu ev.par pulsu antibiotik napr.z rady makrolidu...neslunit se,vyradit zubni pasty s obsahem fluoru,nemackat!!...ale jako vse ber s rezervou,nevidela jsem to...kazdopadne Pokud je to toto,tak to chce asi nejvic trpelivost a opravdu striktne toto vse dodrzovat!
Dejte tady foto pokud máte, takhle se poradit moc nedá ☹, impetigo to být může, ale je nakažlivé tak to by asi doktoři nenechali jen tak, já bych se spíš přikláněla k nějaké nesnášenlivosti nějaké kosmetiky, léků (dost tohle může dělat antikoncepce) nebo alergii na nějakou složku z potravin, ale ani ta plíseň není vyloučená, co zkusit nějaká homepatika nebo bylinky???Jinak změnit kožního lékaře.
Taktéž tipuji (opravdu tipuju, chce to zkušeného dermatologa!) na periorální dermatitidu a souhlasím s @anitram18.
dana3262:impetigo se rozšiřuje, zvlášť, když se vymačkává či jiným způsobem dojde k narušení puchýřku a jeho obsah se roznese do okolí...měla jsem 2x a fakt hnus. Takže by toho tazatelka měla za chvíli plný obličej.
Neni to impetigo? Nebo plíseň..