Vyrážka - červená skvrna na lokti

marketka_m
13. čer 2019

Ahojte... na jednom lokti se mi vytvořila červená skrvna - dost duchá a ted už se objevuje i na druhém.... co s tím? do kožního asi co??? jenomže u nás je čekačka několik týdnů...

garfulka78
13. čer 2019

@marketka_m Nechci strasit, ale presne takhle se mne po porodu objevila lupenka. Do te doby nikdy nic a to mne je 40. 🙄 Doktorka rikala, ze neni znamo co ji spousti, ale muzou to byt i hormonalni zmeny, tak doufam, ze to zase zmizi, nemam ro moc, ale i tak to mit nechci a kortikoidy na to mazat taky nechci.

marketka_m
autor
13. čer 2019

no to mi ani neříkejte,... skočím raději do kožní asi... já jsem 19 tt... a jestli to je lupénka tak to mě podržte.... to neeeeeeee... kortikoidy jsou asi blbost v těhotenství???!!!!!

garfulka78
13. čer 2019

@marketka_m No nastesti to nemam nijak moc na jedne ruce cca 5 flicku do velikosti 0,5 cm a na deuhe vetsi flicek cca 1,5x1,5 cm a uz to takhle mam pul roku. Kortikoidy na to nedavam, mazu to obycejnou vazeliniu z lekarny a neni to skoro videt, ted si myslim, ze to se slunickem mizi, tak uvidim. Kazdopadne to zacalo jako jeden cervenej, trosku vystouplej flicek a po cca tydnu svedil a loupal se.

drusilaj
13. čer 2019

to bude lupénka, mám to taky...kortikoidy nebrat určitě, ono to víceméně nepomůže stejně, jen to chvilkově omezí tu viditelnost těch ložisek (říkala mi přímo kožní)...hlavně hodně promazávat...vzniká to i stresem a už je to nevyléčitelné, jen se to dá omezit...mě se to třeba s těhotenstvím téměř ztratilo ty ložiska, jen lokty zůstaly...ale měla jsem ve vlasech, na čele, na nohou i na přirození...ale myslím že to bylo i tím, že jsem se uklidnila a celkově se kvůli malé snažím být spokojená a nestresovat se...takže psychika hraje velkou roli a taky záleží na spouštěči, jak jsem psala mohl to být stres nebo třeba nějaký problém se zuby, zánětem v těle atd., vyřešení problému dokáže taky příznaky zmírnit dle mé kožní

alesiaps
13. čer 2019

Ja teda nevim, ale bez fotky bych si netroufla delat diagnozu.