Ahojte... na jednom lokti se mi vytvořila červená skrvna - dost duchá a ted už se objevuje i na druhém.... co s tím? do kožního asi co??? jenomže u nás je čekačka několik týdnů...
no to mi ani neříkejte,... skočím raději do kožní asi... já jsem 19 tt... a jestli to je lupénka tak to mě podržte.... to neeeeeeee... kortikoidy jsou asi blbost v těhotenství???!!!!!
@marketka_m No nastesti to nemam nijak moc na jedne ruce cca 5 flicku do velikosti 0,5 cm a na deuhe vetsi flicek cca 1,5x1,5 cm a uz to takhle mam pul roku. Kortikoidy na to nedavam, mazu to obycejnou vazeliniu z lekarny a neni to skoro videt, ted si myslim, ze to se slunickem mizi, tak uvidim. Kazdopadne to zacalo jako jeden cervenej, trosku vystouplej flicek a po cca tydnu svedil a loupal se.
to bude lupénka, mám to taky...kortikoidy nebrat určitě, ono to víceméně nepomůže stejně, jen to chvilkově omezí tu viditelnost těch ložisek (říkala mi přímo kožní)...hlavně hodně promazávat...vzniká to i stresem a už je to nevyléčitelné, jen se to dá omezit...mě se to třeba s těhotenstvím téměř ztratilo ty ložiska, jen lokty zůstaly...ale měla jsem ve vlasech, na čele, na nohou i na přirození...ale myslím že to bylo i tím, že jsem se uklidnila a celkově se kvůli malé snažím být spokojená a nestresovat se...takže psychika hraje velkou roli a taky záleží na spouštěči, jak jsem psala mohl to být stres nebo třeba nějaký problém se zuby, zánětem v těle atd., vyřešení problému dokáže taky příznaky zmírnit dle mé kožní
Ja teda nevim, ale bez fotky bych si netroufla delat diagnozu.
@marketka_m Nechci strasit, ale presne takhle se mne po porodu objevila lupenka. Do te doby nikdy nic a to mne je 40. 🙄 Doktorka rikala, ze neni znamo co ji spousti, ale muzou to byt i hormonalni zmeny, tak doufam, ze to zase zmizi, nemam ro moc, ale i tak to mit nechci a kortikoidy na to mazat taky nechci.