Stalo se Vám někdy někomu, že by Vám jakoby vypla hlava? :-O Mě se to stalo poprvé když jsem byla těhotná ... Nedokázala jsem pojmenovat nějaké věci ... a dneska se mi to stalo zase :/ První jsem měla jakoby mžitky před očima, pak jsem vypila půl litru vody a přešlo to ... a pak to začalo ... Dívala jsem se na myčku a přemýšlela jsem, jak se ten přístroj jmenuje ... Připadám si jak ma*or :( Co to může být
Mateřská demence… 🙂 Taky se mi to stávalo ařekla bych, že je to tím jak je organismus unavený, tak prostě někde vypne
vítej v klubu mateřská dememnce - mám to dnes a denně 😀 při mém štěstí mateřskou vystřídá stařecká 😀
už se mi to taky stalo a docela jsem byla v šoku 🙂)) párkrát jsem si nemohla vzpomenout na některá slova, na jméno sousedovic holčičky a teď jsem si nemohla vzpomenout, kde máme skleničky... 😅
měla jsem něco podobného při druhém těhu skoro na konci, seděla jsem zrovna u PC a nešlo mi vůbec číst, vůbec jsem nedokázala přečíst a pochopit, co mi manžel psal do emailu, bylo mi fakt divně, k tomu mžitky před očima, hrozně jsem se snažila soustředit, ale byla jsem úplně mimo, dost mě to vyděsilo.
Mě se z to manžel směje, začalo mi to těhotenstvím s dceroum, pokračovalo rodičákem a korunovalo těhotenství s klukem, takže z těhotenské demence do mateřské a mateřská demence se teď násobí těhotenskou :D, někdy se mi stane, že manželovi něco říkám a je to samé no, tohle a tamto, víš, ne :D, no a co je divný, tak chudák on neví :D, nebo pro něco jdu, pak se zastavím a nevím pro co, sahám pro skleničku a oni tam jsou najednou talíře... :D
ahoj, taky mě to potkalo a ted teda čim dál časteji. jsem v 18týdnu, měla jsem tak 1x za měsíc mžitky, brnění končetin, nosu, úst a pak začala bolet hlava, pak to začlo po týdnu a ted už 3 dny po sobě. Přestávám rozlišovat obrázky, neumím pojmenovat věci a v souvislosti číst a text pochopit. Nevím jestli hned navštívit doktorku, na začátku těhotenství mi řekla že to je nízkým tlakem. Ale ted mi to přijde moc časté a bojím se i o mimčo, když to nepřemýšlí mě a nedokrvuju se, jestli ono bude v pořádku ☹
@ivetkavysocina Ahoj tyjo ale to brnění končetin a bolest hlavy tak to se mi nezdá už jako normální projev těhotenské demence..být tebou tak k té MUDr radši zajdu..
Stalo se mi to dvakrát mimo těhotenství. Stav těsně před omdlením, změna tlaku - brní končetiny směrem do hrudníku, motá se hlava, mžitky před očima a dočasná ztráta paměti. Tenkrát jsem si oběhla pohotovost (nikdy více!), potom obvodní a od ní doporučení na neurologii. Dělali mi i CT hlavy a nic světobornýho nenašli. Doktorka pro příště doporučila trošku cukru a vody, lehnout si a podložit nohy (tj.prokrvit víc hlavu).
Jako těhotenská demence je normální (ze si člověk nemůže třeba vzpomenout jestli zamkl jestli vypl žehličku, jak se něco jmenuje a tak), ale mzitky,brnění, neschopnost jakkoli uvažovat nebo tak, to už normální není, to bych raději zašla k doktorce, jestli to nemůže být cukrovka,vysokej tlak,atp.
me se stalo tohle v tehotenstvi kdyz jsme sli pokauflandu. chodim tam kazdy den nakupovat. Stala sem uprostred v ulicce a najednou jsem hledela a uplne sem zapomela kde sem. vazne sem nevedela kam jit. Uplne me to vydesilo. pak mi zase bliklo a bylo dobre
děvčata,
já jsem jela do poradny a během cesty jsem zapomněla, kam jedu. Tak jsem šla nakupovat a vzpomněla jsem si až večer 😀
Nebo se mi stává, že jdu se psem a vrátím se za 3 hodiny a vůbec si nemůžu vzpomenout, co jsem dělala tak dlouho! Připadá mi to jak kdybych byla venku půl hodiny. Nebo se nemůžu občas vymáčknout.
Holky vy me desite.😀 Ja zatim jen zapomnela ze varim vodu v konvici na sporaku.Kazdopadne i tak si myslim ze o tech vypadcich by se mela kazda zminit aspon na poradne.Podoba se to i malemu epileptaku a to uz sranda neni.🙂
@tatrlasek Mateřská demence. Časem to odezní 😀