Výpadek paměti, co to může být?

tatrlasek
4. srp 2014

Stalo se Vám někdy někomu, že by Vám jakoby vypla hlava? :-O Mě se to stalo poprvé když jsem byla těhotná ... Nedokázala jsem pojmenovat nějaké věci ... a dneska se mi to stalo zase :/ První jsem měla jakoby mžitky před očima, pak jsem vypila půl litru vody a přešlo to ... a pak to začalo ... Dívala jsem se na myčku a přemýšlela jsem, jak se ten přístroj jmenuje ... Připadám si jak ma*or :( Co to může být

zamilovanadonej
4. srp 2014

@tatrlasek Mateřská demence. Časem to odezní 😀

lamarika
4. srp 2014

Mateřská demence… 🙂 Taky se mi to stávalo ařekla bych, že je to tím jak je organismus unavený, tak prostě někde vypne

benjik
4. srp 2014

vítej v klubu mateřská dememnce - mám to dnes a denně 😀 při mém štěstí mateřskou vystřídá stařecká 😀

hehena
4. srp 2014

už se mi to taky stalo a docela jsem byla v šoku 🙂)) párkrát jsem si nemohla vzpomenout na některá slova, na jméno sousedovic holčičky a teď jsem si nemohla vzpomenout, kde máme skleničky... 😅

hojda
4. srp 2014

měla jsem něco podobného při druhém těhu skoro na konci, seděla jsem zrovna u PC a nešlo mi vůbec číst, vůbec jsem nedokázala přečíst a pochopit, co mi manžel psal do emailu, bylo mi fakt divně, k tomu mžitky před očima, hrozně jsem se snažila soustředit, ale byla jsem úplně mimo, dost mě to vyděsilo.

petronelka20
4. srp 2014

Mě se z to manžel směje, začalo mi to těhotenstvím s dceroum, pokračovalo rodičákem a korunovalo těhotenství s klukem, takže z těhotenské demence do mateřské a mateřská demence se teď násobí těhotenskou :D, někdy se mi stane, že manželovi něco říkám a je to samé no, tohle a tamto, víš, ne :D, no a co je divný, tak chudák on neví :D, nebo pro něco jdu, pak se zastavím a nevím pro co, sahám pro skleničku a oni tam jsou najednou talíře... :D

ivetkavysocina
11. říj 2015

ahoj, taky mě to potkalo a ted teda čim dál časteji. jsem v 18týdnu, měla jsem tak 1x za měsíc mžitky, brnění končetin, nosu, úst a pak začala bolet hlava, pak to začlo po týdnu a ted už 3 dny po sobě. Přestávám rozlišovat obrázky, neumím pojmenovat věci a v souvislosti číst a text pochopit. Nevím jestli hned navštívit doktorku, na začátku těhotenství mi řekla že to je nízkým tlakem. Ale ted mi to přijde moc časté a bojím se i o mimčo, když to nepřemýšlí mě a nedokrvuju se, jestli ono bude v pořádku ☹

mialagia
11. říj 2015

@ivetkavysocina Ahoj tyjo ale to brnění končetin a bolest hlavy tak to se mi nezdá už jako normální projev těhotenské demence..být tebou tak k té MUDr radši zajdu..

achjonetusim
11. říj 2015

Stalo se mi to dvakrát mimo těhotenství. Stav těsně před omdlením, změna tlaku - brní končetiny směrem do hrudníku, motá se hlava, mžitky před očima a dočasná ztráta paměti. Tenkrát jsem si oběhla pohotovost (nikdy více!), potom obvodní a od ní doporučení na neurologii. Dělali mi i CT hlavy a nic světobornýho nenašli. Doktorka pro příště doporučila trošku cukru a vody, lehnout si a podložit nohy (tj.prokrvit víc hlavu).

karlajasmine
11. říj 2015

Jako těhotenská demence je normální (ze si člověk nemůže třeba vzpomenout jestli zamkl jestli vypl žehličku, jak se něco jmenuje a tak), ale mzitky,brnění, neschopnost jakkoli uvažovat nebo tak, to už normální není, to bych raději zašla k doktorce, jestli to nemůže být cukrovka,vysokej tlak,atp.

danulka5775
11. říj 2015

me se stalo tohle v tehotenstvi kdyz jsme sli pokauflandu. chodim tam kazdy den nakupovat. Stala sem uprostred v ulicce a najednou jsem hledela a uplne sem zapomela kde sem. vazne sem nevedela kam jit. Uplne me to vydesilo. pak mi zase bliklo a bylo dobre

koordinatorka_odboje
18. lis 2015

děvčata,
já jsem jela do poradny a během cesty jsem zapomněla, kam jedu. Tak jsem šla nakupovat a vzpomněla jsem si až večer 😀
Nebo se mi stává, že jdu se psem a vrátím se za 3 hodiny a vůbec si nemůžu vzpomenout, co jsem dělala tak dlouho! Připadá mi to jak kdybych byla venku půl hodiny. Nebo se nemůžu občas vymáčknout.

luckylee
18. lis 2015

Holky vy me desite.😀 Ja zatim jen zapomnela ze varim vodu v konvici na sporaku.Kazdopadne i tak si myslim ze o tech vypadcich by se mela kazda zminit aspon na poradne.Podoba se to i malemu epileptaku a to uz sranda neni.🙂