Vypadané kolečko vlasů. Setkal se s tím někdo?

kejcvil
23. únor 2022

Ahoj dnes jsem zjistila že navrchu hlavy skoro u pěšinky mám úplně hole, vypadane kolečko vlasů asi 3x3 cm . Mám málo železa a procházím neustálým dlouhodobým stresem. Setkal se s tím někdo z vás a dorostly vám v tomto místě vlasy? Těhotná nejsem a jsem dva roky po porodu.

zelenaesmolda
23. únor 2022

alopecie?

kejcvil
autor
23. únor 2022

@zelenaesmolda pevně doufám že ne .

zelenaesmolda
23. únor 2022

@kejcvil
resila bych to co nejdriv s doktorem nez na MK

leymea
23. únor 2022

Nemela jsi covid? Kadernice mi rikala, ze po covidu to nekdo ma. Pry to muze byt az pul roku po covidu.

kejcvil
autor
23. únor 2022

@leymea měla jsem covid před více než rokem.

emamaira
23. únor 2022

Máma tohle měla právě z velkyho stresu po jedny události v rodině. Postupně to zase zarostlo, byla s tím i na kožním ale už nevím, jestli ji na to něco dali.

nnnadja
23. únor 2022

Je to ze stresu :( zvolnit,zklidnit se. Mám zkusenost, že do pul roku to doroste.

kejcvil
autor
23. únor 2022

@nnnadja a měla jsi taky vypadany kolečka? Nebo ti padaly vlasy rovnoměrně. U me je být v klidu asi nereálný. Jsem nonstop ve stresu, úzkostlivej člověk co si vše moc bere a ze všeho mám strach.

18moniik
24. únor 2022

@kejcvil měla jsem to také. Dokonce už 2x. U mě je příčina velký nahromaděný stres. Na kožním ti pomohou. Mne doktorka předepsala Diprosalic. Obsahuje to sice kortikoidy, ale zachránilo mi to. Kolečko se přestalo zvětšovat a po chvilce na něm začaly růst nové vlasy. Držím palce 🙂

kejcvil
autor
6. bře 2022

@18moniik a neříkali vám na kožním že se to bude vracet už napořád? Že se to kolečko vždy objeví , pak zas zaroste a objeví se někde jinde? V jakém časovém odstupu jste kolečka měla? Když se objevilo první, za jak dlouho se po něm ukázalo druhé? Dekuji

18moniik
10. bře 2022

@kejcvil nerikala. Já to mám kvůli stresu. Paní doktorka mi řekla, ze se to občas objevit muže, ale nemusí….je to dost individuální. Druhé kolečko se mi udělalo cca rok po tom prvním. Už není ani vidět a hezky zarůstá vlasama. Mě se to udělá obvykle v době, kdy jsem vystavovana dlouhodobému velkému stresu……s handicapovaným dítětem je to celkem snadné 🤷‍♀️🙈
Jakmile se hodím do klidu, je to zase dobre.

kejcvil
autor
11. bře 2022

@18moniik díky moc. Byla jsem tam předevčírem a řekla mi úplně totéž. Padá mi taky dost obočí a řasy, řekla mi že to patří vše k tomu 😔

nnnadja
11. bře 2022

@kejcvil ano kolečka. Asi už 3x v životě. Vždy dorostlo. Opatruj se.

crejzy
12. říj 2022

@kejcvil můžu se zeptat jak jste dopadla? Narostly nové vlasy? Jsem rok po porodu a nahoře na temeni mi vypadávají vlasy, mám to hodně prořídlé v jednom místě

kejcvil
autor
23. únor 2023

@crejzy Dobry den. Vlasy narostly nové nejde nic poznat. Už mám aspoň 15 cm dlouhé v tom místě. Musím zaklepat , ale žádné nové kolečko se zatím neobjevilo , tak uvidím.