Ahoj. Neberu HA a nám výkyvy nálad. Je to ovlivněné hormony, cyklické. Pamatuju si, když jsem brala HA v 18-20 letech, že jsem byla daleko emočně stabilnější. Ale od té doby neberu a změna jde opravdu znát. Zabrala vám někomu hormonální jóga? Případně nějaká bylinka atp.? Díky 🙂
Po dvou dětech a několikaleté pauze od HA jsem ji zase začala brát a za mě nejlepší rozhodnutí. Hormony se mi krásně srovnaly, už nejsem tak náladová a nabroušená. Cyklus podle hodinek je super bonus 👍 dlouho jsem zvažovala tělísko, za HA jsem ale neskutečně vděčná.
@reeeza no já to beru třeba jinak, to že se v průběhu cyklu měníme je ženská přirozenost. Pojednává o tom napriklad kniha cyklicka žena. Naopak brani HA se žena odpojuje od této cykličnosti. Zdravotní problémy, chemie, kterou travime vodu. No neodsuzuji, ale já bych nebrala. Hormonální jógu můžu jen doporučit nebo například orientální tance jsou skvele pro ženy.
HA brat urcite nechci, ale faktem je ze ty vykyvy jsou hruza. Ani nevim jestli jde o hormony nebo treba o nejakou poruchu - hranicni nebo tak nejak. Fakt se tim trapim, nechci takova byt :( Hormonalni jogu tedy urcite zkusim, kdyz s ni mate tak dobre zkusenosti diky 🙂
HA neberu a nebrala jsem. Výkyvy nálad jsem měla mnohem horší před dětmi.
Teď... Vnímám náběh a vím, že mi pomůže zacvičit si, běh, jóga. Dokážu si v krátké chvíli lépe odpočinout. Umět s tím pracovat. Každý den ale samozřejmě není posvícení. 🙂
@gilraen999 presne! ja zas nesnasim a uz to nikdy nechci byt takova utlumena hormony 🤷🏼♀️ proste se mi nelibi, jaka jsem. to to radsi beru, jak to prichazi a odchazi a proste vim, ze to ke mne patri. castecne sem se s tim zzila, castecne naucila pracovat...no kazdopadne ted kojim a jeste sem tehotna, takze to je jeste vetsi jizda 😅 a to ze sem vymleta jak mlynsky kameny a muj mozek jede tak na 20 procent mi teda vadi trochu vic 😅🙈
@reeeza Brala jsem v minulosti ještě pár let před otěhotněním HA, několik druhů a nic moc mi nesedělo - bolesti hlavy, prsou, nechuť na sex, což mi potvrdilo hodně kamarádek. Po narození dětí vnímám svůj cyklus intenzivněji, hlavně PMS, někdy je to náročnější, ale beru to jako součást svého ženství. HA pro mě není řešení.
O hormonální józe jsem slyšela, pomoct můžou i bylinky, naturopatie.
@reeeza někdy pomůže se taková prostě přijmout... Jsme cyklické a k tomu patří výkyvy.. Důležité je v každém z těch čtyř období splnit nebo naopak se vyvarovat tomu co neprospívá. A taky se na svůj život podívat komplexně.. Jak si v různých oblastech spokojená a zda se pouze ty stíny v určitých obdobích nevynoří, aby nás dokopaly ke změně..
Zde krásně Lucie vysvětluje jednotlivé období a čeho se vyvarovat
@reeeza hormonalni joga je perfektni 👍