Vyhřezlá plotýnka, bolí mě ruce a nohy

terezapos
21. kvě 2018

Ahoj prosim holky o radu a uklidneni mam vyhrezlou plotynku a uz tyden me boli ruce a nohy jako kdyby nebyli moje mam je tokove jako by tezke a obcas me v nich mravenci a vubec celkove je mi slabo muze to byt od toho? Ja jsem hroznej nervak a mam strach co to je k mudr jsem se objednala ale ted cas nemaj a podle toho co pisou na netu toho muze byt hodne

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
terezapos
autor
22. kvě 2018

U doktorky jsem dnes byla a ceka me MR mozku a tu plotenku mam u 3 obratle tak doufam ze to bude v poradku uz se krapet sypu jen z toho ze musim na MR mozku

deelfinek
22. kvě 2018

@terezapos Ahoj, neboj se, MR nebolí, momentálně marodím,jsem po operaci výhřezu.Měla jsem ji ale L5-S1.Půl roku se mnou nedělali nic, samé kapačky a nehýbat se, katastrofa. Doslova jsem se psychicky z toho hroutila, bolesti jako prase a nic nepomáhalo.Až jsem se v březnu sama objednala do Olomouce na konzultaci. Jela jsem tam ve středu po velikonocích a v pondělí už mě brali na operaci. Musím říct, ten strach byl šílený,hrozný, prořvala jsem celou cestu tam, jak mě manžel vezl. Ale úžasné oddělení, personál, doktoři. Ale je to teda v jiné části páteře 🙂 At dobře dopadneš.

uzivatelkapetra
20. čer 2018

Prosím někoho o laický výklad lékařské zprávy, ve zkratce:
Chondróza L3-S1
Protruze disku L4/5 s kompresí durálního vaku, fisura v dorzální části disku
Levostranná paramediální až intraforaminální protruze disku L5/S1 s kompr. dur. vaku a odstupu kořene S1 vlevo

Děkuji moc

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
uzivatelkapetra
21. čer 2018

@ter děkuji, bohužel hodnoty v mm mu tam nenapsali, bojíme se, že to skončí operací

deelfinek
21. čer 2018

@uzivatelkapetra Nebojte se operace, já jsem byla letos v dubnu, zatím pořád marodím,ale v červenci chci už jít do práce. Bylo to 100 a 1. Měla jsem bolesti hrozné, střílelo mi to do nohy, nemohla jsem si obout ponožku, sednout na WC. Trápili mně infuzema, byla jsem na PRTu, k ničemu. Záleží na mm, kolik je výhřez, samozřejmě. Mně pořád tvrdili,že musím ležet a nic nedělatz, ve finále jsem se sama objednala na konzultaci do Olomouce na neurochirurgii, kde mi jeden velice sympatický dr. řekl,že můžu ležet klidně i 2 měsíce,ale operace by mě neminula. Takže ve středu jsem byla u něj a v pondělí mě manžel vezl na operaci. TAk hrozně vynervovaná jsem v životě nebyla,ale opravdu nic to nebylo. Do večera po operaci jsem se normálně otáčela v posteli, vstát jsem mohla teda až ráno,ale jak jsem se naučila vstát,tak pohoda. Domů jsem šla 3.den po operaci.Měsíc jsem nemohla sedět,ale to se dalo přežít. Můžu říct,že když jsem viděla mladé maminy,které tam se mnou ležely a šly na operaci s hlavou,různé adenomy atd. - opravdu,ta moje diagnóza byla nic.Nebojte se toho.