Holky prosím o radu, měla jsem zalepený prst, jelikož jsem si strhla nehet na ruce do půlky. Jenže blb*a jsem to zapomněla dva dny prelepit a pod tu náplast mi natekla asi voda. Nehet už je dobrý, ale prst jsem měla jakoby rozmoceny a mám na něm takové tři pidi vodnatý pupinky. Je na dotek takový citlivý a trosku zarudlé kolečko tam viz fotky. Tento rok mám jít přeočkovat tetanovku (25 mám) a mám strach, jestli to nemůže mít souvislost, nebo napadá vás, co by to mohlo být? Jestli z toho, jak tam byla ta vlhkost tak něco?🙈🙈
@adel888 tak pošle toho, co popisuješ, tak to mívám taky. Jsem citlivá na náplast a na všechno lepení na těle. Udělá se mi to i pod náplastí po odběrem, čím déle náplast mám, tím je to horší. Dost to svědí.
Nejlepší je nechat to být, neškrábat, natřít nějakou šetrnou měsíčkovou mastí nebo i fenistil gelem. Za pár dní to budeš lepší.
Tetanus určitě nemáš, ten se projevuje jinak. A očkovat se můžeš.
Proste to nech volne dychat, po par dnech to bude ok.
Nechápu souvislost s tetanovkou, kterou budeš mít letos. To snad vyléčíš, ne? Něco vyzkoušej a uvidíš, zda to zabere, černou mast, framykoin, betadinovou mast. My nevíme, zda to bolí, jestli je to místo horké, jestli v něm cuká, podle toho si nasaď léčbu nebo si zajdi do lékárny, rádi ti poradí.