Vlasy po porodu. Co koupit?

terez317
5. říj 2022

Máme doma holčičku tři měsíce, ted jsme přešli na umělé mléko. Prosím poradíte mi jaký šampón a masku na vlasy koupit plus třeba nějaké vitamíny. Děkuji ;) co fakt zabere proti vypadáváni vlasů.

marketanovakova14
5. říj 2022

@terez317 Já osobně si myslím, že nezabere nic. Vlasy v těhotenství padaly méně vlivem hormonů, tak teď padají i ty, které předtím nevypadly a měly 😁 zjednodušeně. Je to přirozený proces. Používám kvalitní šampony, beru vitamíny a hořčík, aby vlasy byly vyživené a správně rostly a dorůstaly. A po cca 2 měsících už se to zlepšuje.

martiniquest
5. říj 2022

Nezabere nic. Po porodu vypadavaji vlasy, které vlivem hormonu v tehotenstvu nevypadly.

ondul
5. říj 2022

Nezabere nic.

jeyre
5. říj 2022

Bohužel, je to hormonální. Mně teda vypadaly i vlasy, které neměly, měla jsem vyloženě lysiny na hlavě, bylo to zoufalství. Myslím že trochu pomohl šampón s kofeinem a hlavně čas.

me_druhe_ja
5. říj 2022

Zabere jen jedna jediná věc: čas....

a nebo můžeš znova otěhotnět, to mi zabralo poprvé. 😀

me_druhe_ja
5. říj 2022

@marketanovakova14 Mě přestaly masivně padat až když měla dcera rok....

levandule_k
5. říj 2022

Pro vlasy je důležitý zinek, mně se osvědčila Donna hair forte, ale měla jsem za sebou hodně stresové období, nikoliv porod. Nicméně porod, kojení jsou náročné na vitamíny a minerály, takže určitě nic nezkazíš doplňkem stravy nebo třeba zařadit potraviny s obsahem zinku (různá semínka, slunečnicové, dýňové). Samozřejmě hormony se vrací do rovnováhy a to také dělá svoje.

Viděla jsem přednášku z tradiční čínské medicína na téma ledviny, autor tam uváděl, že ledviny jsou centrem energie, při těhotenství a kojení je to pro ně makačka z energetického hlediska. (Padání vlasů je známkou oslabených ledvin, jedná se o pohled tradiční čínské medicíny, oslabení je energetické, testy u praktika můžou být naprosto v pořádku.) Na posilnění ledvin je dobrý Jančů ledvinový čaj.

jjasmina
5. říj 2022

@terez317 nic nezabere, jsou to hormony, u mě to byl masakr právě až jsem kojit přestala

veru181
5. říj 2022

Mně pomáhala tahle maska na vlasy: https://www.kosik.cz/produkt/vivaco-regeneracni... Nebo to byl třeba taky čas, těžko říct, ale přišlo mi to lepší 🙂

shirilka
5. říj 2022

@terez317 Radikálně jsem se nechala ostříhat, cosi to pomohlo a teď už třetí týden dojídám těhotenské vitamíny co mi zbyly (poradila kamarádka) a je to mnohem lepší.

sirinfirst
5. říj 2022

Zabere jen čas. Jsem 9 měsíců po porodu, už nepadají a roste jich mooc nových.

mysh_me
6. říj 2022

Brala jsem donna hair forte, padani to sice nezastavilo (jak je psano vyse, s hormonalnim nic neudelas), ale zacaly mi opravdu rychle a hodne dorustat nove vlasy, tak me to uklidnovalo, ze nebudu plesata 😀 i kdyz to trvalo samozrejme dlouho nez dorostly. A mela jsem lepsi pocit s temi vitaminy, ze pro to neco delam…

titina12
6. říj 2022

BloomHair! Něm to pomohlo hodně mám hodně babyhair okolo obličeje a také se mi zlepšila kvalita vlasů. Sestra to začala brat taky a má stejně pozitivní výsledky a mám i další kamarádky které si to moc vychvalují ale myslím si ze je to jak u koho. Za zkoušku nic nedáš

krisstina93
6. říj 2022

Nic, je to hormonama a prostě musíš čekat, až se uklidní
Žádné zázračné masky, pilulky apod nejsou.

slunea
6. říj 2022

U prvních dvou dětí mám za to, že mi pomáhalo zobat tabletky Biosil. Stojí pár korun. Teď se třetím řešíme potravinové alergie, jídelníček mám hodně omezený a jím skoro jen pohanku... a vlasy mi nevypadaly! Tak možná v té pohance něco je, co ty vlasy potřebují?

lokesa
7. říj 2022

Zabere až čas. 🤷‍♀️

levandule_k
7. říj 2022

@slunea Googlila jsem, co obsahuje pohanka. Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E. Velmi důležitý je také obsah rutinu. (Rutin je důležitý pro elasticitu cév, ale ničí se tepelnou úpravou.)

Teda to je hotový zázrak, asi bych ji měla zařadit do jídelníčku.

skarma007
7. říj 2022

@terez317 me zabral az Donnahair forte, pul roku furt padaly šíleně 🥺 beru to uz 3 tydny a zlepšení o 70 %