Vitamín D3 na imunitní systém - zkušenosti

kecafon
26. zář 2019

Ahoj všem.
Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo vyzkoušený vitamín D3 na imunitní systém?Doporučila mi ho moje obvoďačka, protože bývám častěji nemocná.Dala mi i letáček s konkrétním doplňkem od Biominu.
Nikdy předtím jsem o tom neslyšela, tak hledám info zde.
Dělala mi krevní testy a mimo to zjistila, že mám vyšší cukr, a méně vápníku a řekla mi, že i na tohle je vitamin D3 dobrý.
V tom letáku je také napsáno, že má vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém, což jsem vůbec netušila.
Určitě to chci začít brát, ale jen tak pro zjímavost zjišťuju, jestli s tím někdo má zkušenost.
Hezký den.

kajalka
26. zář 2019

Ano, jen se musí brát spolu s vitamínem K2, který se též podílí na hospodaření s vápníkem. Co to beru, poprvé dokážu přestát dětské choroby bez toho, aniž bych pak byla 3 týdny mimo provoz.

phedr
26. zář 2019

@kecafon ano D3 je důležitý vitamín, jak pro imunitu, tak pro spoustu dalších věcí, třeba vstřebávání vápníku a důležitý je i při snaze otěhotnět, nedostatek bývá příčinou neplodnosti. A proč ti rovnou nenapsala Vigantol? Ten je na pojišťovnu

kecafon
autor
8. říj 2019

@kajalka Ahoj, děkuji za Tvůj příspěvek🙂Už to vím, když jsem byla v lékárně, tak mi to lékárnice říkala, tak jsem si tu K2 také koupila, obojí mám od Biominu, nechtěla jsem to nijak kombinovat, jeden výrobce je lepší.Beru to týden, tak uvidím.Ty jo, tak to by bylo super, protože mám dítko školou povinné a věčně něco donese ze školy a pak v tom lítám pěkně dlouhou dobu.Ještě jednou moc děkuji za info👍

kecafon
autor
16. říj 2019

@phedr Ahoj, moc děkuji za příspěvek!
S tou imunitou je to teď vážně o mnoho lepší, ani rýma, kašel, nic.Jak jsem psala Kajalce, tak jsem si k němu koupila ještě vitamín K2 a beru to společně.
O tom těhotenství jsem ani nevěděla, tak děkuji za info, protože se začneme brzy snažit o mimíska.Snad mi k tomu tyto vitamíny pomohou.
Já Vigantol měla, ale netuším proč, bylo mi po něm špatně od žaludku, někdy i průjmy, takže jsem řekla, aby mi doporučili něco jiného.S tímhle problém nemám a zdá se, že to opravdu fujguje!