Vigantol na nízkou váhu. Mohla se tím ztratit ovulace?

lujhu
23. únor 2024

Mám od paní doktorky předepsaný vitamín D na kosti kůly tomu že mám malou váhu a nepravidelnou ms mám ji strašně slabou , radila aspoň přibrat 2kg abych měla ms v normě je možný že se my i tím poklesem váhy mohla ztratit ovulace? nebo to na to nemá vliv jen menstaruce🤔

krisstina93
23. únor 2024

Ano, pokud jsi podvyzivena, tak jsi mohla o ovulaci přijít.

alianan
23. únor 2024

Ovulace je část menstruačního cyklu, ano ovulace je ovlivněna. Jestli se uplně ztratila, když je menstruace nepravidelná nevím.
Já osobně mám menstruaci velmi slabou, pár dní na slipovky přes den, v noci není ani slipovka potřeba a ovulace je, teda beru to dle rychlosti početí a počtu dětí.

dashyyy
23. únor 2024

podvýživa může ovlivnit celý cyklus, dokonce může dojít k vymizení MS úplně, protože tělo na celý proces prostě nemá sil.. spíš než déčko bych zkusila Béčka na podporu chuti.. drž se, vím jak hrozně těžký je přibrat

lujhu
autor
23. únor 2024

@dashyyy dekuju, 🙏 určitě dokoupím ještě něco poptám se v lékárně , to D se bere jen jednou za týden 15 kapek takže bych to mohla ještě z něčím zkombinovat🤗

lujhu
autor
23. únor 2024

@krisstina93 no, tak to mám co dělat doufám že aspoň do toho půl roka to dám

krisstina93
23. únor 2024

@lujhu a ty chceš dítě nebo proč resis ovulaci? Pokud jsi tak vyhubla, ze už se cyklus vytrácí, tak by tvoje tělo těhotenství stejne nezvládlo, nejdřív se musíš dat dohromady ty.

lujhu
autor
23. únor 2024

@krisstina93 proto to asi řeším, ano plánuji v budoucnu dítě , 2 děti už jsem donosila a porodila v pořádku taky z nízkou váhou a všechny doktoři se divily , tak proč bych nemohla třetí, teď mám jen těžší období tak snad se to časem srovná, 🙏💪

krisstina93
23. únor 2024

@lujhu ono neznamená, ze když něco tělo zvladlo jednou, dvakrát, ze to zvládne znovu, precejenom po dvou dětech už je tělo znicenejsi, věkem taky ztrácíme energii, holt už to nemusi jít jako dřív. Tím ztracenim cyklu tělo vola o pomoc, není dobry napad na sílu chtít otěhotnět, když se něco stane a budeš mít zdravotní problémy, odnesou to hlavně děti co už mas.

lujhu
autor
24. únor 2024

@krisstina93 já nechci na sílu otěhotnět , psala jsem v budoucnu věděla jsem po tom co se my nedařilo otěhotnět že semnou něco je , dám tomu volný průběh budu se snažit přibrat a když to přijde tak to přijde jsem ještě mladá tak mám na štěstí čas 😁