Velmi časté nevolnosti bez příčiny. Někdo podobně?

neliiinka
29. lis 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli tady není někdo se stejným nebo podobným problémem.
Většinu těhotenství mi bylo špatně a zvracela jsem. Už jsem 7 týdnů po porodu a stále je mi velmi často zle (řekla bych, že snad i víc nez v těhotenství) a taky zvracím. Myslela jsem, že to budou ještě rozhozené hormony, ale 7 týdnů? Z jídla to asi být taky nemůže (bylo to po pizze, smetanových gnocchi, pečeným kuřeti nebo třeba müsli s mlékem.. někdy se stane, že i nalačno..) někdy je to hned po jídle, někdy klidně i 4-5 hodin po jídle.. psychicky ze stresu taky asi ne, řekla bych, že jsem v pohodě.. prostě se nemám čeho chytit abych věděla čemu se případně vyhnout.. ale už mám strach jíst, pomalu i pít nebo někam jít, co kdyby to přišlo jinde než doma..
Je mi jasný, že přijdou odpovědi typu proč nejdu k doktorovi.. jenže ten by mě poslal na gastroskopii a toho já se strašně bojím, jaksi k tomu nemůžu najít odvahu.. i když se to tak stupňuje, že mi stejně asi nic jiného nezbyde..😞

nikjean
29. lis 2021

@neliiinka Zkušenost s daným problémem nemám, ale gastroskopie není zákrok, ze kterého bys měla být vyděšena. Ano, není to příjemné, ale dá se bez problému zvládnout - je to otázka chviličky. 🙂 Držím palce, ať je ti lépe.

jjasmina
29. lis 2021

@neliiinka já to mám jen ráno po snídani teda a jen někdy už, je to takové dáveni a vyjdou spíš hleny

kristrin
29. lis 2021

@neliiinka Ahoj, zkusila bych si nechat vyšetřit potravinové alergie. Dělá se to z běžných odběrů krve. Pokrmy, co píšeš obsahují hodně laktózy, třeba trpíš jen slabou citlivosti. Co se týče gastroskopie, opravdu to nic není. Jednoduché rychlé vyšetření, které je dobré alespoň jednou za život podstoupit. Ničeho se neboj! Vše dobře dopadne!👍🍀🌟

darenn
29. lis 2021

Po posledním porodu jsem měla něco podobného. Nechala bys si u lékaře udělat test na bílkovinu kravského mléka a laktózu.

kakamila12
29. lis 2021

Může to být i problém se žlučníkem, v těhotenství jsou rozhozené hormony a na žlučník to má negativní dopad. K doktorům taky nechodím úplně s nadšením, ale ve vašem případě bych vyšetření upřednostnila před radami na netu 🙂 , můžete si uškodit.

levandule_k
29. lis 2021

Nechala bych se vyšetřit u doktora, protože tam může být problém. (Chápu tě, já taky strašně nerada chodím po doktorech a občas mě to stojí dost sebezapření...)

Jsou dvě možnosti, buď doktor najde příčinu a nasadí léčbu, nebo si projdeš kolečkem vyšetření a nic se nenajde a budeš dle testů ok, i když zvracíš.

michaelarousova
29. lis 2021

@neliiinka no stejny zkusenosti nemam sle taky mam problemy s travenim a porod mi to vzdycky zhorsi..urcite bych sla k doktorce…ta posle na sono,odbery ,alergologii a jdyz se nic nenajde ta gastro proste asi prijde ,ale ono to neni nic hroznyho☺️ Ja to apis tipuju na nejakou alergii ale☺️

zelenaesmolda
29. lis 2021

@kristrin
taky me napadla laktoza

neliiinka
autor
29. lis 2021

Moc vám všem děkuju za reakce.. zítra se nejspíš teda objednám k doktorovi.. jsem zvědavá co to bude, protože tohle se fakt nedá vydržet, už to trvá moc dlouho..

lilian2111
29. lis 2021

Jsem rok a půl po porodu a mám totéž - a stále to trvá. Nezvracím tedy, ale blbě mi bývá cca 2-3h po jídle jakoby do dalšího pocitu hladu kdy se mohu najíst, dřív bych do sebe nic nedostala.
Na gastru jsem byla, jediný co mi našli byla žluč v žaludku, takže duodenogastricky reflux, ale léky co jsou na něj, mi nezabírají, vysadila jsem kravske mléko a vše s tím, je to o kousek lepší. Krev ok, sono ok… Vypozorovala jsem ale, že je to i hormonální - do ovulace to jde jakš takš a po ní do menstruace je mi blbě víc 🤷🏻‍♀️😀
Může to být i “jen” překyselení. Zkusila bych vypozorovat z jakýho jídla to je nejčastěji, pak jestli to nemáš horší taky kolem tý ovulace třeba nebo menstruace a taky jestli je v pohodě stitna, plus cukrovka. Gastra se neboj, fakt to nic není - to říká největší posera. 😁
Tak držím palce ať se najde příčina a je ti lépe. 🍀

lilian2111
29. lis 2021

@darenn A co to u tebe nakonec bylo?

darenn
30. lis 2021

@lilian2111 alergie na kravské mléko, bílek, hrách a intolerance laktózy, na dva roky jsem mléčné, bílek, hrách vyřadila a po dvou letech se to upravilo, zůstala mi jen ta intolerance..

lilian2111
30. lis 2021

@darenn Ty jo. A taky to vzniklo po porodu? 🙄 vyšlo ti to i v krvi?
Já vysadila tu kravskou bílkovinu teda a řekla bych že je to tak o 50% lepší, ale asi tam bude ještě něco, po jídle mívám i slabosti, občas dost divný stavy a přejde to cca 2h po jídle vždy, tak si říkám že vadí něco dalšího ale už skoro nic nejím a dr mi odmítá dělat testy na potravinový alergie že to mám psychického rázu 🙉

daasqua
30. lis 2021

Já měla po prvním porodu "divný pocit v žaludku". Nic mě nebolelo, bylo jen takové nepatrné, jedla jsem normálně a nezvracela jsem. Ale byl tam takový divný pocit "jakoby se orgány nějak přesunuly", prostě jak byly předtím na sebe namačkané s tím obřím břichem (a to jsem měla celkem malé břicho, dítě 3,2kg), tak potom jak tam bylo volno, tak to udělalo divný pocit v žaludku. Těhu krásné, žádné nevolnosti, žádné bolesti či pálení žáhy, jedla jsem jak chtěla (i když ke konci jsem to musela víc dávkovat, aby se to tam vešlo), bříško ne moc obří, nikde žádné alergie.