Pomohl někomu Wobenzym při opakovaných mykózach ? Chtěla bych si ho koupit, ale je celkem drahý tak abych nekupovala zbytečne.
Mně tedy celkem významně pomohl Wobenzym nejen na vaginální mykózu. Ale začala jsem ho kdysi brát právě kvůli tomu.
Já to vyřešila jednou pro vždy. Protikvasinkovou dietou, vyčistila jsem střeva a játra a mám už 20 let klid.
@slegr71 cukr opravdu je skoro ve všem.. stejně tak bílá mouka, která kvasinky také přímo živí 😉 obojímu se ale lze vyhnout, jen ten první měsíc je trošku náraz - je třeba číst všechny etikety a opravdu mít před očima pořád svůj cíl 😉
kromě cukru a bílé mouky pak pH v těle zvyšuje nejvíc alkohol a stres... (u někoho také maso)
nejde o to dodržovat nějaká složitá pravidla, ale omezit co nejvíc cukrovinky a pečivo jako takové (nejen sladké).... to pak nahradit něčím zdravějším - ideálně zelenina (např. saláty s čerstvými bylinkami a za studena lisovanými oleji), oříšky, luštěniny...
věřte mi, že se to vyplatí a řeší to mnoho zdravotních obtíží 🙂
jinak ženské obtíže také souvisí s psychikou velmi úzce - typicky se třemi okruhy: nízká sebeláska - nedořešené vztahy s muži - dlouhodobé přetěžování se a nerespektování svého těla...
tady lze s úspěchem využít Bachových esencí, které výborně pracují s psychikou
@bachovy_esence_poradna Ano,ta psychika....to je docela určitě pravda. Všechny nemoci začínají v hlavě.