Zdravím. Chci se zeptat jestli někdo má zkušenost s tím že ve spánku měl pocit že se nemůže nadechnout? Můj děda poslední dobou asi dvakrát zažil tento stav. V noci se vzbudil a nemohl se nadechnout. Zkusil spát na pravé straně a zatím prý bez problému. Čím by to mohlo být? Hodně let i trpí na problémy se zády, tak si říkám jestli tam není nějaká souvislost 🤔. Vím že tu nejsou lékaři, ale jen kdyby náhodou měl někdo zkušenost. Děkuji. K lékaři ho samozřejmě posílám.
Spankova apnoe, u taty se zjistila cca v 60 letech po opakovanych kolapsech z vycerpani (telo misto aby v noci regenerovalo bojovalo o zivot)
@kikisa311 rezimova opatreni, aby mel kvalitni spanek a tatu lekari odeslali do spankove laboratore, dostal takovou masinku s maskou, ktera mu behem noci pomaha dychat, chodi pravidelne na kontroly, da se to poznat kdyz v noci poslouchas jak chrape, tak v urcitou chvili zacne lapat po dechu…ani si to nemusi uvedomovat, tata to vubec nevedel, az z tech vysetreni, takze pokud si je vedomi toho ze se v noci nemohl nadechnout tak bych k dr mazala dost rychle
Kolik váží? Může to podle mě souviset třeba i s obezitou
Spankova apnoe pokud jde o spanek, pokud nemuze spat a zaroven uvadi, ze ma pocit ze nemuze dychat, tak to taky muzou byt ataky uzkosti
Ne, že bych se nemohla nadechnout, že bych se doslova dusila ale mívala jsem, že jsem měla pocit, že se nemůžu nadechnout tolik jak bych potrebovala. Při změně polohy to často mizelo, myslím, že jsem někde měla ztuhlý svaly v kombinaci se špatnejma zádama, protože jakmile jsem začala cvičit, zmizelo to.