V noci se nemůže nadechnout. Máte zkušenost?

kikisa311
11. čer 2022

Zdravím. Chci se zeptat jestli někdo má zkušenost s tím že ve spánku měl pocit že se nemůže nadechnout? Můj děda poslední dobou asi dvakrát zažil tento stav. V noci se vzbudil a nemohl se nadechnout. Zkusil spát na pravé straně a zatím prý bez problému. Čím by to mohlo být? Hodně let i trpí na problémy se zády, tak si říkám jestli tam není nějaká souvislost 🤔. Vím že tu nejsou lékaři, ale jen kdyby náhodou měl někdo zkušenost. Děkuji. K lékaři ho samozřejmě posílám.

pampeliska1313
11. čer 2022

Ne, že bych se nemohla nadechnout, že bych se doslova dusila ale mívala jsem, že jsem měla pocit, že se nemůžu nadechnout tolik jak bych potrebovala. Při změně polohy to často mizelo, myslím, že jsem někde měla ztuhlý svaly v kombinaci se špatnejma zádama, protože jakmile jsem začala cvičit, zmizelo to.

novacek21
11. čer 2022

@kikisa311 mohla by to být spánková apnoe, má to kamarádka, ale celý život. V podstatě ji vzbudí to, že se nemůže nadechnout ..

kikisa311
autor
11. čer 2022

@novacek21 no on právě takové stavy právě dříve nemíval. Taky sem četla o té spánkové apnoe... říkal hrozný pocit když se člověk nemůže nadechnout 😣

jannym
11. čer 2022

Spankova apnoe, u taty se zjistila cca v 60 letech po opakovanych kolapsech z vycerpani (telo misto aby v noci regenerovalo bojovalo o zivot)

kikisa311
autor
11. čer 2022

@jannym tak ten věk je stejný. Doufám že půjde brzy k lékaři. A můžu se zeptat jak se to řeší? Jsou nějaké léky? A tvému otci se to objevovalo každou noc? U nás nepravidelně. Prý hlavně na té levé straně. Na pravé zatím klid tak nevím 🤔😐. Mám ale strach o něj

jannym
12. čer 2022

@kikisa311 rezimova opatreni, aby mel kvalitni spanek a tatu lekari odeslali do spankove laboratore, dostal takovou masinku s maskou, ktera mu behem noci pomaha dychat, chodi pravidelne na kontroly, da se to poznat kdyz v noci poslouchas jak chrape, tak v urcitou chvili zacne lapat po dechu…ani si to nemusi uvedomovat, tata to vubec nevedel, az z tech vysetreni, takze pokud si je vedomi toho ze se v noci nemohl nadechnout tak bych k dr mazala dost rychle

jerrabina
23. bře 2023

Kolik váží? Může to podle mě souviset třeba i s obezitou

jannym
23. bře 2023

Spankova apnoe pokud jde o spanek, pokud nemuze spat a zaroven uvadi, ze ma pocit ze nemuze dychat, tak to taky muzou byt ataky uzkosti