Ahoj… psala jsem sem cca 2-3 tydny zpatky ohledne uzlin na krku. Byla jsem na sono, krvi vse v poradku.. uzlinky jsou stale mekke, pohyblive. Maji okolo 1 cm. Bohuzel jsem si pred tydnem nahmatala uzlinku v levem nadklicku cca 3 mm? Taky mekka, pohybliva, nejde tak lehce nahmatat. Mozna tam byla pred tim, kdo vi.. jsem uz zoufala. Nemate zkusenost??? Ty uzliny na krku tam ted budu mit 6. tyden. Dle doktoru to resit nemam, ale nadklicek me znepokojil. Vim, ze se na nej na sonu zamerovali, ale mam strach. Na netu pisou silene veci.
Určitě ti řekli, že uzliny můžeš mít celý život a budeš zdravá a budeš normálně žít. Už to tu neřeš, není to důležité, jsou to nepodstatné drobnosti. Už ti tu děvčata radila, že nemáš číst diagnozy na netu. Doufám, že tvůj dotaz na toto téma byl poslední.
Taky jsem se desila a tak jsem sla na utz tam mi nasla i dalsi uzliny o kterych jsem nevedela. Poradne jsem se ji na vse ptala, jestli mam jit nekdy na kontrolni utz a rekla ze ne, ze polud nebudu mit nejakou vylozene abnormalne velkou (treba 2a vic cm), tak to resit nemam, ze proste reaguje imunitni system, na nemoci kolem, alergie. Nekdo ma i abnormalne velke treba i dlouhodobe. Tak to neresim, nemakam na ne
mam je zvetsene uz asi 2-3mesice, ale porad doma bojujem s nemocema. Zadna neni nejak abnormalne velka (do 1,5cm). Kdyby bylo neco spatne, tak verim ze me posle dal
Tak se tim proste dal nestresuju.
@emaroz hele ja nevim, nejsem na to odbornik. Jen proste nemam rada tu nejistotu, zvlast kdyz na cloveka vsude vyskakuji clanky o tom jak si nahmatala uzlinu na krku a bylo to spatne ze. Pokud si myslis, ze tam byt nema a je divna, tak si zajdi na sono zbovu jako samoplatce. Myslim ale ze pokud mas uzlin vic, tak spis telo bojuje s nejakou virozou co prosla kolem
@kacka1994 a mohu se prosim zeptat jak velke jsou Vaše uzliny? byla jsem na ULZ jeste vcera na doporuceni doktorky… mam zvetsenou pouze jednu uzlinu ktera ma 11mm. Zbytek jsou normalni uzlinky, ktere pry nejsoi zvetsene, ale jsou ulozeny pod povrchem a jsou pouze hmatné. Ta 11 mm je pry benigni. Mam ji stejnou min. 8 tydnu, spis dele
@emaroz mam jich nekolik - ja nahmatam 3, na utz mi nasla jeste nejake, nejvetsi jsou 15 a 13mm Ja je mam dle pohmatu stejne ty 3 uz asi skoro 3 mesice. ted ale zmenseni ani necekam, posledni mesic tu bojujem s chripkou a jejimi nasledky. Kdyby rostly, tak si zajdu na kontrolni utz jako samoplatce, ale pry je tam muzu mit uz cely zivot, tak se nestresuju.
Neber to zle, ale ty fakt potřeuješ spíš odborníka přes psychiku. Je to už asi 4. diskuze na stejné téma. Pořád se ptáš, jestli máme zkušenosti. Ano, máme, už jsme ti je psali. Spousta lidí tě tu uklidňovala, že mají také hmatné uzliny. Na vyšetřeních jsi byla. Uzlina 3 mm není nic vekého. Uzliny máme všichni a máme jich spoustu. Někdy je nahmatáme snáz, někdy obtížněji, někdy vůbec. Pokud se uzliny zvětší, většinou se po nějaké době zase zmenší, někdy zůstanou velké dlouhodobě.