Úzkostné stavy a obsese. Máte radu?

marie966
13. led 2024

Dobrý den, dlouho jsem měla od úzkostí klid, bohužel nedávno se mi stala jedna věc, ačkoliv nijak závažná, ale stačila na to, aby se mi odstartoval celý proces úzkostí. Omdlela jsem před Vánoci v obchodním centru, kvůli nevolnosti, a teď se mi vrátila panicka ataka. Kdykoliv jsem šla mezi lidi, tak se to spustilo, kdo ví, jak panicka ataka vypadá, je to nepopsatelný strach hrůzy a strachu o vlastní život. Většinou mi na to vždy pomohlo se postupně tomu vystavovat, bohužel teď to přerostlo v něco ještě horšího. Sužuje mě strach o mé vlastní děti, společně s obsesivní myšlenkami. Hlavou mi nechtěně běží nejhorší možné scénáře co by se jim nedejboze mohlo přihodit. Došlo to až do takové podoby, že se bojím abych jim jakkoliv nemohla ublížit i já. Byla jsem s tím u psycholožky, ta mě ujistila, že je to jen úzkost a obsese a tak se snažím s tím každý den bojovat. Každou chvíli ale mám katastroficke velice reálné představy, co by se mohlo stát, jsem pořád v sevření strachu. Chodím do toho do práce, skolim se, ale cítím, že si potřebuji od toho všeho odpočinout, je toho na mě příliš.

reeeza
13. led 2024

@marie966 Ahoj, co na to povědět...

Myslím že takhle nechceš žít.

Tady ti opravdu nikdo nepomůže, ať má názory sebelepší.

Jediné co ti pomůže je intenzivní individuální terapie. Zbavit se toho jednou provždy, naučit se s tím pracovat, pohlédnout tygrovi přímo do očí.

Držím palce a má to smysl. Sama jsem se snažila zbavit PTSD a úzkostí roky. Byly to roky utrpení. Po roce intenzivní terapie jsem z toho konečně venku a můžu volně dýchat.

Chce to ale se opravdu kousnout, vyčlenit tomu určité finance a úsilí. Ale vyplatí se to!!

fatal_error
13. led 2024

@marie966 zkousela jsi navstivit psychiatrii? na tvem miste bych si nechala predepsat nejake leky, pomuzou ti dostat se aspon z toho nejhorsiho.

marie966
autor
14. led 2024

@fatal_error Psychologa, Psychiatr má čas až za měsíc, nějaké léky na zklidnění mám. Nejvíc mi pomáhá, když jsem se svými dětmi. Ta úzkost na chvíli zmizí a je o dost lépe.