Dobrý den, trpím neustálou úzkostí stále mám takový zvláštní pocit v břiše nevím jak se toho mám zbavit myslíte, že jsou nějaké přírodní léky v lékárně třeba ? Je to hrozně nesnesitelné.
Přišla jsem na to, že to mám hlavně, když jsem sama bez partnera třeba v práci. Stále nad něčím podvědomě asi přemýšlím. Teď jsem se začali i snažit o miminko a bojím se, že tyto úzkosti nám přitom budou dělat problém.
Děkuji za všechny rady
Moc děkuji za radu. Beru B-komplex tak ještě zkusím další.
To chce terapii. Ta ti opravdu pomůže, např zaměřená na vnitřní dítě.
Mluvím z vlastní zkušenosti. Po snad 5ti letech se stupňujícími úzkostmi mi pomohla až terapie.
Na stres zabírá i pohyb, chůze, tanec atp.
Chci začít každé ráno cvičit, tak snad mi to pomůže. O terapii budu uvažovat potřebuji se toho zbavit cítím, že nejsem vůbec v pořádku. Dnes jsem si začala psát deník, abych vše ze sebe aspoň vypsala.
@reeeza Terapie zaměřená na vnitřní dítě, to jsi byla u klasického psychologa, nebo nějaká alternativa?
julieta97 Můžeš zkusit meditaci, doma jógu na uklidnění, procházku v přírodě, kde načerpáš energii. O terapii neuvažuj, ale jdi na ni. Těhotenství jsou hormony na horu dolů a šestinedělí je taky dobrá jízda. Prostě si to téma, co tě dohání k úzkosti, co nejvíc zpracuj.
Z bylinek je na neklid, nervozitu a úzkost dobrá mučenka pletní, kup si někde tinkturu. Třezalka je hodně známá na deprese, ale ne každému sedne.
Moc děkuji za rady.
@levandule_k ahoj byla jsem u klasického terapeuta. Nějak jsme se k tomu dopracovali, že jsme se zaměřili na ty úzkostné stavy, co mi je spouští, jakou svoji mladší verzi v tom vidím, jak k ní mluvit, abych jí jako dospělá poskytla podporu ( moje malá verze si ji neumí dát, nechápe to, nechápe ty pocity, ale já jako dospělá už mám vysvětlení k těm situacím a umím to malý dítě uklidnit, pohladit, vysvětlit mu). Aplikuje se to ne jen při úzkostech, ale jakýchkoli silných emocích ( smutek, křivda, vztek, apatie). Snažím se to aplikovat i při hádkách s partnerem😂. Jednak uklidním sebe, jednak mi to pomůže pochopit ho. Že když se vzteká, je to prostě ta jeho malá verze, které to zrovna nejde uchopit jinak. Mám tak větší odstup a ty konflikty tak neeskalují, když je aspoň jeden z nás " dospělej" 😂
Zkus přidat hořčík, B vitamíny, případně Persen, Sedalia, třezalka