Ahojte, mám již dceru 10 let, po porodu absolutní nespavost, skončila jsem na AD a přesto to byly první tři roky peklo, přidali se i úzkosti atd…. Po nástupu do práce se to zlepšilo, a postupem času to bylo lepší a lepší.
Po 8 letech jsem vysadila AD… jenže to jsem nemela dělat, začlo opět peklo. Takže opět A.D, sedlo si to, beru teď rok min dávku prášku, které se můžou v tehu i a jsem na 99% ok a s tím přišel i pocit na druhé dítě. Přála bych si ho hodně, ale je tam velký strašák, ze opět do toho spadnu, ze opět se nevyspím a začnou ty stavy znova. Manžel to nechává na me, máme dům, finance jsou taky ok.
A já zvažují, zda opravdu by mi to stalo za to, jít do druhého dítěte.
Nemáte některá vlastní zkušenost, ze jste měly po prvním porodu podobné problémy a přesto jste zvládly druhé dítě?
@svija dekuji za komentář .. mužů se zeptat, jak dlouho ten stav po druhem dítěti trval?
Myslím, že tak 3 měsíce, než se to léky úplně srovnalo. Ale už je to dávno, mladšímu synovi bude 12, tak už si to pořádně nepamatuji.
@svija dekuji 🍀
📌
Čekám po 11 let třetí. Druhé dítě mělo otočení režim, takže první spalo v noci a druhé přes noc řvalo. 3 měsíce peklo, teď si říkám že první dvě jsou už větší a přes den s třetím pomůžou.
@taniik pravě proto u nás nepřipadalo v úvahu mít dvě deti brzo po sobě, to bych nedala a ani jsem nikdy dve deti vlastně nechtěla … a myslím, že rozdíl 11 let už bude “pohoda” … jen nespadnout zase do těch psychostavu 🫣
Já jsme zase chtěla dvě do 3 let od sebe. První dítě bylo úplně zlaté, druhé bylo zlaté až po těch 3 měsících. Obě my pak spali celou noc. Takže úplně na klid. No třetí těhu mám od začátku rizikové, ale jsem už v půlce.
Mě v těhotenství okamžitě antidepresiva sebrali, tak jsem najela na CBD kapky a dobrý. Zhroutila jsem se až po šestinedělí, takže jsem začala brát zase antidepresiva a dobrý 🙂
@dasipe koukám, že máte rozdíl mezi dětmi 9 let, než jste měla druhé, tak už jste byla v pořádku a po porodu to opět přišlo? 🙈
V podstatě ano ale měla jsem spoustu spouštěčů. Kdybych je neměla, asi bych se tomu vyhnula.
Ahoj, já měla po prvním porodu velké psychické problémy, ne úzkosti, ale obsedantne kompulzivni poruchu- nutkave myšlenky, taky velkou nespavost. Stejně jsem pak do druhého tehu šla, v druhém těhotenství jsem žádné léky nepotřebovala. A zase po porodu opět psychostav. Ale i tak jsem za 2 děti ráda, nelituji.