Užívání antibiotik a kojení. Jsou nějaká, která můžu užívat?

valentyna4
8. bře 2023

Ahoj holky, mám streptokoka v krku, ale tím že kojim, tak mi žádná antb.nemuzou dát..🤷
Máte někdo zkušenost?slyšela jsem, že nějaka antb.se prý můžou..jinak nevím, jak to dám ...diky

luhana
8. bře 2023

@valentyna4
Ahoj, při kojení jsem antb užívala, dokonce 2x. Jednou na zánět v prsu a podruhé na zánět močových cest. Problém nebyl. Zvláštní, že ti nedoporučili žádné antb které se mohou při kojení. Ať je brzo líp.

zmrzlinka
8. bře 2023

@valentyna4 proč by si nemohla ATB?U lékaře si byla?Podle mne penicilin normálně můžeš.To je mensi zlo než neléčený streptokok.

valentyna4
autor
8. bře 2023

@zmrzlinka byla jsem u krčního, který mi výtěr z krku udělal a řekl co tam mám..zkusím zavolat k jinýmu Dr.dekuju za odpověď

merope
8. bře 2023

@luhana Mě jen napadá, zda ta antibiotika, co se v těhotenství můžou, zabírají na toho streptokoka v krku. Ale pokud to bez něj nejde, tak asi nezbyde nic jiného, než je vzít (a třeba mít zatím malého na UM a odstřikávat mléko a vylívat - sama jsem to tak kvůli lékům asi 14 dní měla).

mamikry
8. bře 2023

@valentyna4 Pokud mate doma streptokoka, mela by se podle me stejne prelecit cela rodina, protoze ho muzete mit vsichni. Kdyz mely deti spalovou anginu, rozlezl se nam komplet po domacnosti. Atb na bazi penicilinu, kterymi se zalecil u nas, by podle me nemely delat velky problem ani pri kojeni. Nevim, jak je miminko male, ale nechala bych udelat ster i jemu.

j.a.n.i
8. bře 2023

@zmrzlinka Pokud nedela zadne problemy, tak neni duvod pro atb...

aspie83
8. bře 2023

@valentyna4 konzultovala bych to i jinde, protože je více antibiotik, které se při kojení mohou. Je ale pravda, že mně se starší syn takto odstavil... Evidentně mu mlíčko při antibiotikach nechutnalo, pít chtěl, ale prskal ho.. a po pár dnech už nechtěl, ani když jsem už nic nebrala. A kamarádka to měla stejně 🙄

emillyhk
8. bře 2023

@j.a.n.i Problémy nemusí dělat tomu "nemocnému", ten ale může být přenašeč. A člen rodiny s oslabenou imunitou může být nemocný pořád dokola. Proto se při opakovaných nemocech dělá výtěr celé rodině (vlastní zkušenost).

maxulekapcule
8. bře 2023

Mám teď čerstvou zkušenost, zánět v prsu jak blázen. Byla jsem zrovna v lázních, tam mě poslali na pohotovost, kde mě chybne diagnostikovali virózu. Nakonec mi vzala lázeňská doktorka CRP, a sama předepsala antibiotika. Brala jsem ATB i obou synů v šestinedělí, dokonce ihned po porodu, protože mám preventivní profilaxi, takže problém nikdy nebyl. Nenech se odbít

dasipe
8. bře 2023

@valentyna4 no s tím ti neporadím. To je takový dost úplně na 💩. Taky mám momentálně toho hajzla v krku. Sice naštěstí nekojim ale během 6ti týdnů už mám angínu potřetí, takže první antibiotika nezabrala, druhý silnější a na delší dobu taky ne, teď jezdím na penicilin injekčně do svalu a modlím se, aby už byl konec.

marge_s
8. bře 2023

🤦🏻‍♀️ jasne ze je muzes. Pokud maji reci - zavolala bych pediatricce, aby ti dala pozehnani a zpet na orl, ze jsi to konzultovala a je to ok. Tohle fakt nepochopim. Leky, ktere normalne berou kojenci, v krvi nula nula nic a odeprou ti lecbu.
Jo a hlavne nepristupuj na hru: nekojte, odstrikavejte 🤦🏻‍♀️

j.a.n.i
8. bře 2023

@emillyhk Tak evidentně ho má zakladatelka zjištěného poprvé, takže není důvod to hned hrotit a řešit celou rodinu.

emillyhk
8. bře 2023

@j.a.n.i Vždyť já nic nehrotím (ani nikdo jiný), jen jsem doplnila tu informaci. 😉 Záměrně jsem napsala, že při OPAKOVANÝCH infektech se dělají kontrolní výtěry i u zbytku rodiny. Měla jsem za to, že z toho vyplyne, že není potřeba hned hnát celou rodinu preventivně k doktorovi.

lentilkah
8. bře 2023

Momentalne beru atb na zanet v prsu a kojim dal.

marry94
8. bře 2023

@valentyna4 kojim mám 3ti.atb v říjnu na Streptokoka a teď opět angina penicilinove atb.muzes jsou při kojení vhodná