Útlak loketního nervu. Jak jste léčili?

nikjean
16. srp 2021

Zdravím, již 2 měsíce mi brní malíček, prsteníček a hrana levé ruky. Na neurologii mi byl zjištěn útlak loketního nervu. Bohužel jsem nedostala žádné další informace k tomuto onemocnění, doktor mi pouze doporučil se v práci neopírat loktem o stůl - sedím 9 hod. denně u počítače. O žádné případné rehabilitaci či medikaci se vůbec nezmínil, tak se snažím najít někoho, kdo také trpí tímto onemocněním a jak jste případnou léčbu řešily?
Brnění/mravenčení v prstech je již opravdu nepříjemné, řekla bych, že už to dochází do stavu necitlivosti prstů a jak jsem se dočetla při neléčení této nemoci ochabují svaly v prstech, dochází ke ztrátě aktivně prsty přitáhnou a trvale odstávají. Do této fáze to samozřejmě nechci nechat dojít.
Díky za veškeré informace.

ivya
16. srp 2021

Chvíli jsem si hlídala, abych si ruce opírala o stůl správně (v tupém úhlu, ne v pravém a menším) a abych v noci držela ruku pokud možno rovně. Samo to odeznělo.

hvezdicka09
16. srp 2021

@nikjean na stejný problem mi neurolozka napsala milgammu, pomohlo to.

drep
16. srp 2021

@nikjean hlavně ergonomie práce a polohy u počítače. Mám hubené podkoží, pokud bych se opírala loktem, taky by mě ruce brněly. Záleží i, jestli je útlak v oblasti lokte (to, čemu se říká brňavka) anebo v oblasti zápěstí (tzv guyonův kanál, hned vedle karpálního tunelu). Podle toho bys měla upravit tu ergonomii. Konzervativní léčba nemá evidence based výsledky. Vitamíny skupiny B se dají vyzkoušet, ale moc bych od toho nečekala, stejně jalo od ortéz atd. Já jsem po operaci toho guyona, ale já jsem tam měla lipom, který mi na nerv tlačil a jsem už bez obtíží

hvezdicka09
16. srp 2021

@nikjean ještě jsem si hlídala na te ruce neusinat, byla jsem zvykla usinat s hlavou podlozenou predloktim a to byla příčina problemu.

nikjean
autor
17. srp 2021

@drep Bohužel konkrétní informace jsem nedostala, jak jsem už psala v prvním příspěvku, ale předpokládám, že to bude ta "brňavka" - protože při opření loktu o něco tvrdého mi vystřelí bolest do prstů okamžitě.

Díky všem za rady, zkusím natrénovat vhodné sezení u počítače, snad bolesti odezní, případně ještě dodatečně zavolám velmi "ochotnému" neurologovi, aby mi předepsal nějakou medikaci.