Ahoj, mam zdravotni dotaz, pred vicenez tremi tydny jsem rodila cisarem, dalsi tyden mela nejake komplikace - zanet v jizve, byla jsem na antibiotikach. Minuly tyden uz jsem se citila skoro zdrava, rozhodne ze se mi vraci sila. Od vcerejska mi je zase slabo, mota se mi hlava a jsem uplne bez stavy. Teplotu nemam. Jizva uz je zahojena, nedavno jsem byla na kontrole kvuli tomu zanetu. Beru zelezo kvuli vysledkum krve, ale z poslednich odberu bylo jasne, ze uz je skoro v norme. Napada vas neco? Mozna to nesouvisi s operaci, mozna jsem proste unavena po porodu, ale mate me, ze uz mi bylo skoro dobre a ted se to zhorsilo.
@feu skoro rok. Když na mě přijde krize, malou strčím "na prázdniny" k našim (přes noc tam ještě nebyla, ale na celé odpoledne si ji brávali už tak ve 2 měsících), já zalezu do postele, dospím se a jsem jak pokropená živou vodou. Navečer už peláším k našim a nemůžu se na tu moji kočičku dočkat 🙂
@feu Po porodu je tělo unavené, maminka zesláblá... Já jsem taky po císaři. Už druhý den mi bylo skvěle, jizva nebolela, mohla jsem jít z fleku třeba běhat. Ale za necelý měsíc jsem začala být unavená, malátná, jizva mě bolela. Prostě úplný obrat... Takže klid, je to úplně normální 🙂 Držím palce.
Ano, normalni, ja taky mela sekci a po 3 tydnech horecka a zimnice z vycerpani!
Vzdyt si v sestinedeli, telo ma narok na cokoli. Vlez do ppostele a vylez za 3 tydny 🙂 - uz nikdy na to nebudes mit narok 🙂
Ja si pamatuju ze jsem treba byla uplne vyřízená ale ja měla velkou anémii, kolem sedmé jsem vytuhla a manžel maleho nosil treba v manduce nebo na ruce na tygra a jak chtěl na kojit tak mi ho přinesl a pak uz spinkal se mnou v posteli, chodila jsem spát v tech 19h snad prvni tři mesice
normání stav, začala bych brát magne b6 a hodně jíst a pít, tělo je vyčerpaný
Pred tremi tydny jsi rodila, co myslis z ceho zo je? Nemyslim to zle,ale nekdy ty otazky jsou mazec
Ahoj, po prvním císaři jsem se dávala dohromady opravdu dlouho - bylo to snad čtvrt roku... Ono je to operace dutiny břišní, do toho ještě hormony a pak přerušovaný spánek - všechny tyto faktory vedou k jedinému - únava, malátnost... Chce to opravdu odpočívat - spí li miminko, spát také. Pokud chceš uklízet a věříš někomu ohledně hlídání, dej jim ho na hodinku na procházku. Popros své okolí o pomoc. Nemusíš vše zvládnout sama. Zapoj i manžela...A ano. je to naprosto normální, cítit se vyčerpaně, malátně, hotově, vyšťaveně 🙂 drž se. Bude to lepší. Přidej si kdyžtak magnésko.
@barulina já si myslím, že si to nemyslela, zle, ale podle mě pisatelka chtěla podporu, že opravdu není neschopná a že je to normální být unavená a vyšťavená. Hlavně pokud jde o její první dítě - což si myslím že ano, tak je naprosto normální, že je ze všeho vyjukaná. 🙂
@feu dřív se bralo šestinedělí jako posvátná doba, šestinedělka jen ležela a sousedky jí nosily v kastrůlkách jídlo. Dnes přijede ženská z porodnice a hned se čeká, že bude přijímat návštěvy a mít doma uklizeno a navařeno. Odpočívej, klidně spi, když spí miminko, na úklid se vykašli. POkud máš možnost nechat si donýst oběd, tak ať ti ho někdo donese.
Ja som bola mimo skoro pol roka. Zalezi aj od toho, ako narocne mas dieta. Niekto ma moznost dospat to rychlo, iny nie.
Diky vsem za povzbuzeni. zalezla jsem do postele a dneska mi je uz lip, tak snad je to na dobre ceste.
Jsem měsíc po císaři a taky jsem úplně KO. Přítel pracuje od rána do večera a prarodiče pracují také do večera. takže jsem na všechno sama. Mimčo, domácnost, starost o papíry ve firmě, do toho bydlíme na statku, kde je pořád práce dost. Snažím se všechno zvládat, ale už mi opravdu docházejí síly. Motá se mi hlava a je mi často na omdlení. A to si myslím, že mám docela hodné dítko. V noci vstávám jen 2x na 2 hodiny a přes den spí tak 6 - 9 hodin. Jenže malej při spaní vydává takové divné zvuky a mě u toho nejde usnout takže mám smůlu. Už se těším až se to zlepší. Nevím jak dlouho se to dá vydržet.
@feu a bude hůř 😎 ne - vtípek... já si myslím, že to je naprosto normální stav související s miminkem a nezávislý na zánětu nebo jizvě. Já to tak mám od porodu furt - jsem 3 týdny úplně jak zajíček Duracelle a pak zničeho nic bác a jsem ze dne na den v mínusu, neschopná čehokoliv... beru to jako normální jev - prostě organismus není stroj a potřebuje si ty baterky i dobít čas od času 😎