Únava. Jak s ní bojovat?

18. bře 2023

Ahoj.
Jak mám bojovat s únavou? Mám fyzicky náročnou práci. Přes týden nějakým způsobem funguju,ale jak přijde víkend, jsem absolutně nepoužitelná. Ráno vstanu,něco uvařím, trochu poklidim a odpoledne jsem zralá akorát tak na postel. Kafe mě nenakopne,ani čerstvý vzduch,prostě nic. Mám celkovou nechuť ke všemu...Hořčík jím každý den,léčím se se štítnou žlázou,jsem pravidelně kontrolovaná a hodnoty mám v pořádku. Před nástupem menstruace,jsou ty stavy mnohem horši.Už jsem zoufalá a odnáší to moje rodina,protože s nimi nic nepodnikám. 😔

similenka
18. bře 2023

V únoru jsem byla u Dr. A řekla jsem njí, že jsem taky pořád unavena, ráno dobre, ale odpoledne už hotovo a jsem úplně vystavena. Doporučila mi vít.D. koupila jsem si Vigantolvit a cítím se lepe, únava je fuč. Přeji, ať je ti brzy líp.

klokanka31
18. bře 2023

Teda holky to máte dobrý, já i ráno vstávám unavená 🤷‍♀️

bereni
18. bře 2023

A jaky horcik berete? Spousta preparatu z lekarny je jen marketing.

autor
18. bře 2023
ondul
19. bře 2023

Sloučenina hořčíku (oxid hořečnatý), kterou bereš v tvém doplňku není ani tak moc na únavu, ale spíše na trávení a je jedna z nejhůře vstřebatelných forem. Sežeň si hořčík s malátem. Rozhodně nejlepší je za mě Puhdisamo Tripla magnesium.
Tady máš rychlej odkaz na formy hořčíku, tak podle toho vybírej složení v tabletkách ;)
https://vegmart.cz/formy-horciku

ladylass
23. bře 2023

Já myslím že v určitě fázi života je unavený každý... Já mám práci na 3/4uvazek a k tomu 3 brigády každé den jedu od 6ti do cca 23hodin a víkendy mám na to abych pak něco i trochu udělala doma a třeba s dětmi někam vyrazila. Jsem úplně hotová, vstávám unavená a spát chodím tím stylem že si sednu do postele třeba s prádlem v ruce a najednou mě vzbudí budík... Mam dvě děti jsem na ně sama a prostě abych časově všechno dávala a abychom mohli důstojné žít tak prostě tohle musím vydržet. Piju magnezii, dávám si nějaký hořčík, megnezium... Ale valný efekt to nemá a leze to do peněz

martina995
23. bře 2023

Co zkusit posílit ledviny? Ty docela dost ovlivňují únavu organismu. Já takhle reagovala na počínající zánět ledvin. Pořád jsem byla unavená, pomalu jsem usínala i u skládání prádla. Pak jsem dostala angínu, šla k lékařce a když jsme ji vše řekla, tak udělala testy i na ledviny a šup , byl tam zánět. Není radno to podceňovat. Nic vám být nemusí, ale můžou být oslabené a to stačí.

nicollbc
23. bře 2023

Zkus začít brát Vitamín D, to opravdu zabírá, to je takový základ, v zimě by ho měl brát úplně každý, mě to hodně pomohlo a pak bych zkusila ještě železo.